Çözüldü TPS Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Blade12
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 316
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Blade12

Birisi mi Spawnlandı?
Elmaslar
0
Merhabalar bir smp sunucum var ve tps kısmında sorun yaşıyorum. Oyuncu sayısı 10'u geçtiğinde sürekli düşüş oluyor. Makinem 10gb Ram Xeon E5-2699v4 55GB Depolama şeklinde. Hosting olarak NetVay kullanıyorum. Makineyi arttırmam mı gerekiyo yoksa sunucuda bir değişiklik mi yapmam gerekiyor bilemedim. Makine olarak hangi pakete yükseltmeliyim yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu arada 10gb Rami Smp için 7gb, Velocity için 1gb, kalan 2gb da makine için ayırdım.

Merhabalar bir smp sunucum var ve tps kısmında sorun yaşıyorum. Oyuncu sayısı 10'u geçtiğinde sürekli düşüş oluyor. Makinem 10gb Ram Xeon E5-2699v4 55GB Depolama şeklinde. Hosting olarak NetVay kullanıyorum. Makineyi arttırmam mı gerekiyo yoksa sunucuda bir değişiklik mi yapmam gerekiyor bilemedim. Makine olarak hangi pakete yükseltmeliyim yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu arada 10gb Rami Smp için 7gb, Velocity için 1gb, kalan 2gb da makine için ayırdım.
Ramin önemide var ama öncelikli önem olarak işlemci geliyor pluginler fazlaysa xeon işlemciyle tps her zaman düşer ryzen işlemciye gecince rahatlarsınız merak etmeyin.

Son düzenleme:
10-16gb ramli ryzen makina işinizi çok fazla görür.

paper.yml veya spigot.yml dosyasındaki

view-distance: 6
simulation-distance: 4
entity-activation-range:
animals: 16
monsters: 24
misc: 8
mob-spawn-range: 4
max-entity-collisions: 2

ayarları böyle yapın

Çok fazla entity ve chunk yüklemesi oluyor sunucunuzda ve single-thread'i düşük bir işlemci kullanıyorsunuz.

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

bu siteden başlatma kodu oluşturun flag olarak aikra's ı kullanın.

Son düzenleme:
1.21 sürümünde Xeon işlemci kullanmak pek de mantıklı değil ilk olarak işlemcinizi yükseltmeniz gerekiyor. Ayrıca spark raporu gönderebilir misiniz

Xeon 1.8 de çöküyor kral gidipte 1.21 açarsan olacagı bu 8 gb r9 alsan 64 lük xeondan kat ve kat daha performans alırsın

Xeon E5-2699v4 makine 1.21 açmak ve 10 oyuncuya ulaşmak bile başarı. İlk başladığımda bende suçu pluginlerde arıyordum ancak bazen daha temele makine gücüne bakmak gerekiyor.

Hastebin ve timings raporunu inceledim kanka (entity, chunk) çok yoruyor sunucuyu. Tavsiyem şuan kullandığın işlemciden Ryzen e geç daha fazla performans alırsın geçtikten sonra tekrar dene yine timings raporunu ve logu atmayı unutma

Merhaba, sorun devam ediyor mu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl