Merhaba, şimdi chunklardan başlayalım. 1 Chunk = 16x16
Ekli dosyayı görüntüle 217752
Yüklenen blok sayısı yani şöyle oluyor;
SuperiorWorld için = 10.304 (Oluşturduğu alanın hesaplanmış halidir. Blok sayısı değildir!)
world_nether için = 896
world = 576
Bunu dememin sebebi bu yönden bakalım. Benim şimdi eklentilere baktığım zaman bir border eklentisi göremiyorum. Yüksek ihtimalle siz oyuncularınız için böyle yaptınız. (Borderı) Blok açısından baktığımız zaman SuperiorWorldde birazcık fazla blok bulunuyor. Fakat ideal. Fakat benim SuperiorWorld dünyası için tavsiyem bir sınır belirlemeniz. Bu arada ben üstte ideal dedim de ama o sanki idealden çkmış biraz idealin üstüne gidiyor. Survival için 10k blok aslında normal fakat SkyBlock için normal değil pek. İmibuyum 4 aydır açık diye düşünürsek idealin üstünde bir rakam.
Entitylerden devam edelim. Köylüler için
eklentiyi öneririm. Hem sürümünüzde destekliyor.
Ekli dosyayı görüntüle 217753
Entityler için başka önerebileceğim pek bir şey bulunmuyor. Bu arada clearlagg'a ayar çekerken
kullanmanızı öneririm. Burada clearlagg'ın bazı ayarları lag azaltmaya çalışırken lag arttırıyor, lag arttırmayan ayarlardan bahsediliyor.
Ekli dosyayı görüntüle 217754
Yani hocam başka söyleyebileceğim pek bir şey yok. Üstteki görselde gördüğünüz gibi entity yani köylüler bloklar vb. zorlamış. Sonra Sol taraftan gördüğümüz gibi chunklar zorlamış. Chunklar dünya kısmında ve dünya kısmında farmlarda birazcık zorlamış. Genel olarak chunklarda sorun mevcut. Size bir soru daha soracağım. Ana konfigurasyon dosyalarına (paper.yml, purpur.yml, bukkit.yml vb.) pek bakamadım. Pek zamanım yok şuan, dershaneden gelince öğlen ona bakacağım. Bu chunkları yüklemek için chunky gibi bir eklenti kullandınız mı ya da oyuncular mı bunu sağladı? ; D