Çözüldü TPS Drop Problemi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

CommieLand

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
9
Minecraft
Nierstein
Sunucuda 15-20 kişide bile TPS dropları yaşıyoruz. 40-50'yi gördüğümüz zaman sunucu kilitlenecek gibi oluyor. Sunucu gücünün yetersiz kaldığını düşünmüyorum, bu problem neden kaynaklanıyor olabilir?
Timings raporu ekte.

İşlemci: Ryzen 7 3700x
Ram: 16GB

Ram dağılımımız şu şekildeydi: BungeeCord 2GB, Lobi 1GB, Survival 12GB. Fakat Darboğaz olmaması için Survival ramini 10'a düşürdüm, ona rağmen problemler yaşanıyor. Bilgili arkadaşların desteklerini bekliyorum.
Dipnot: Sunucuda bildiğim kadarıyla leak plugin yok (bildiğim kadarıyla diyorum çünkü başlangıç için hazır bir plugin paketi kullanmıştık), ücretli pluginlerin hepsini lisansladık.

Latest log dosyasını incelemek isteyenler pm gönderebilir

Merhaba,

Discordumuza ulaşırsanız problemin kaynağı hakkında yardımcı olabiliriz.

1630319613283.png

1630319626705.png

redstone devreleri, moblar ve oyuncuların chunk açması sunucunuzda lag yapıyor bunları sınırlandırın bakıma alıp chunkları açın büyük ölçüde sorun çözülecektir.

Chunk ve bazı tick hatalarından ziyade, eklenti paketinizde (Kayıtlarda gözüme çarpan) çok fazla hata mevcut.
Bunlar sunucunuzun ağır işlemesine neden olabilecek sorunlar.

Ayriyeten bazı uyarılar da gözlemledim. Örneğin;
"DeluxeMenus" eklentisinde bazı eşyaların ID değerlerini kabul etmemiş ve bu skriptlerde de "aliases.sk" isimli dosyanızdan kaynaklı tespit edemediği bazı şeyler de mevcut. Bu hata ve uyarıları da düzelterek çözüme ulaşmanız mümkün olabilir :)

Merhaba,

Discordumuza ulaşırsanız problemin kaynağı hakkında yardımcı olabiliriz.
Desteğiniz için teşekkür ederim, bildirdiklerinizi dikkate alıyorum, en kısa sürede sürümü de güncelleyeceğim. Tekrardan sağ olun :)
Ekli dosyayı görüntüle 186058
Ekli dosyayı görüntüle 186059
redstone devreleri, moblar ve oyuncuların chunk açması sunucunuzda lag yapıyor bunları sınırlandırın bakıma alıp chunkları açın büyük ölçüde sorun çözülecektir.
Bir tık eksik bir cevap gibi olsa da teşekkür ederim. Birçok şeyi sınırlandırdım fakat chunk problemini çözemedim.
Chunk ve bazı tick hatalarından ziyade, eklenti paketinizde (Kayıtlarda gözüme çarpan) çok fazla hata mevcut.
Bunlar sunucunuzun ağır işlemesine neden olabilecek sorunlar.

Ayriyeten bazı uyarılar da gözlemledim. Örneğin;
"DeluxeMenus" eklentisinde bazı eşyaların ID değerlerini kabul etmemiş ve bu skriptlerde de "aliases.sk" isimli dosyanızdan kaynaklı tespit edemediği bazı şeyler de mevcut. Bu hata ve uyarıları da düzelterek çözüme ulaşmanız mümkün olabilir :)

Loglara bakınca ben de fark ettim bahsettiğiniz problemleri, cidden sunucuyu çok yoruyorlarmış. İlginize ve cevabınıza tekrardan teşekkür ederim, üzerinde çalışacağım.

Oyuncuların chunk açması ve Moblar tps düşürüyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl