Çözüldü TPS değerlerim 9 a düştü birden.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BlackKpoT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 1.812
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

BlackKpoT

İlim Sahibi Olmak İsteyen
Hosting Görevlisi
Elmaslar
540
Minecraft
BlackKpoT

Discord:

BlackKpoT#3087

Timings Raporu:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Arkadaşlar sabah bi girdim sunucum hep 1m *20 alıyordum /tps de ama şuanda 9 dan yukarı çıkmıyor sebebi nedir bi araştırırmısınız.

Sunucu RAM: 6GB
İşlemci: E5-2690 2.90 GHz

Oyuncularım çok şikayetçi olmaya başladı. Hosting e ticket attım ama ordanda çözemedik belki burdan bilen çıkar diye açıyorum. Teşekkür ederim.

Bu TPS düşüşü "ASkyBlock" dünyasından kaynaklanıyor. Bununla birlikte gereksiz dünyaları silebilirseniz TPS küçük oran olsa bile artış gösterecektir.

Birkaç eklenti çakışma yaşıyor, aynısı başıma geldi. Bu eklentileri bulup bir tanesini kaldırmalısınız veya çakışmasını önlemelisiniz. Bir de daha önce yaşamadıysanız sorunun kesinlikle bu olduğunu düşünüyorum.

Birkaç eklenti çakışma yaşıyor, aynısı başıma geldi. Bu eklentileri bulup bir tanesini kaldırmalısınız veya çakışmasını önlemelisiniz. Bir de daha önce yaşamadıysanız sorunun kesinlikle bu olduğunu düşünüyorum.
Çakışan eklentileri nasıl bulabilirim dostum.

Bu TPS düşüşü "ASkyBlock" dünyasından kaynaklanıyor. Bununla birlikte gereksiz dünyaları silebilirseniz TPS küçük oran olsa bile artış gösterecektir.
Gereksiz dünyalar dediğniiz boş adalar mı? /asadmin purge unowned komutu ile sahiplenilmemiş adaları sildim ama bi faydası olmadı.

Sürekli gündüz yapan bir skript var sanırım?
onun haricinde sunucunun türü nedir? opskyblock ise ClearLag'ın configinde
limit:
enabled: false
max: 1000
check-interval: 60
bunun gibi limit yazan bir yer olur o limiti aç 1000 eşyada yeri temizleyecektir istersen düşürebilirsin sana kalmış
Eğer hayvan ve canavarlar ile işin yoksa ASkyBlock dünyasında
/mvm set animals false
/mvm set monsters false
bu komutları yaz Multiverse Core eklentisinin komutları bunlar.
TPS Artacaktır.
+ Olarak Fazla chunk yüklemi sunucuyu yorar
server.properties in içinde view distance = 10 yazar onu 4 e düşür
spigot.yml de de aynı şekilde vardır onuda 4 e düşür ve sunucuyu aç sunucuda kullanılan ram sayısıda düşecektir. Ornek 2500MB ise 1200 lere kadar düşer.

Gereksiz dünyalar dediğniiz boş adalar mı? /asadmin purge unowned komutu ile sahiplenilmemiş adaları sildim ama bi faydası olmadı.
Eklenti listeni atarsan inceleyebilirim.

Sürekli gündüz yapan bir skript var sanırım?
onun haricinde sunucunun türü nedir? opskyblock ise ClearLag'ın configinde
limit:
enabled: false
max: 1000
check-interval: 60
bunun gibi limit yazan bir yer olur o limiti aç 1000 eşyada yeri temizleyecektir istersen düşürebilirsin sana kalmış
Eğer hayvan ve canavarlar ile işin yoksa ASkyBlock dünyasında
/mvm set animals false
/mvm set monsters false
bu komutları yaz Multiverse Core eklentisinin komutları bunlar.
TPS Artacaktır.
Otomatik event yapan bir skriptim de var her 5 saatte event yapıyor. Gece gündüzü oylaması var her gece olduğunda oylama çıkıyor oylama da gündüz çıkarsa sabah oluyor gerekli diye yazmıştık. Sunucunun türü emek skyblock yerden eşya silmeyi max şeklinde ayarlarsam kakao farmlarını açıyorlar mesela yerde birden 1000 eşya olabilir ve hemen silinebilir. Hayvan ve canavarlar gerekli.

Boş adalarda TPS değerini yükseltebilir. Ekstra kullanmadığınız gereksiz dünya varsa silmenizi öneririm.

Sanırım RedStone ' nunda etkisi var laga sanırım her ada için sınır koyabilirsiniz redstone huni gibi itemlere.

Sunucunuz içerisinde çok fazla spawner'a sahip olan ada sahiplerini kontrol edin.

Otomatik event yapan bir skriptim de var her 5 saatte event yapıyor. Gece gündüzü oylaması var her gece olduğunda oylama çıkıyor oylama da gündüz çıkarsa sabah oluyor gerekli diye yazmıştık. Sunucunun türü emek skyblock yerden eşya silmeyi max şeklinde ayarlarsam kakao farmlarını açıyorlar mesela yerde birden 1000 eşya olabilir ve hemen silinebilir. Hayvan ve canavarlar gerekli.
yukarıda mesajımı editledim onuda oku istersen ek olarak şu optimize edilmiş paper.yml ve spigot.yml dosyasını kullan spigot kullanıyorsan paper spigot kullan.
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

/asadmin purge <gün>
Bu komut ile belirtilen gün içerisinde girmiyen adaları silebilirsiniz bu gibi sorunlar ortadan kalkabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl