Çözüldü TPS çok düşük Yardım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Erisos

Yurtta Sulh Cihanda Sulh
Elmaslar
66
Minecraft
Erisos

Discord:

Erisos

selam ben erisos sunucumuzda tps sorunu var 8gb ram i9-9900k işlemci 4 core fln filan neyse sunucuda durduk yere böyle bir sorun oldu avg tick 90.000 - 110000 görmeye başladı bugun dün 60000 di

timing rapor ;
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

19.10.21 tarihinde alındı

Merhaba,
selam ben erisos sunucumuzda tps sorunu var 8gb ram i9-9900k işlemci 4 core fln filan neyse sunucuda durduk yere böyle bir sorun oldu avg tick 90.000 - 110000 görmeye başladı bugun dün 60000 di

timing rapor ;
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

19.10.21 tarihinde alındı
Timings raporunu inceledim ve sunucunuza 8 yerine en fazla 7GB veya 6.5GB Ram ayırmanızı ve altta belirttim başlatma bayraklarını kullanmanızı öneririm. Sunucuda gecikmeye sebep olan bir eklenti veya olay göremedim.

YAML:
java -Xms7G -Xmx7G -XX:+UseG1GC -XX:+ParallelRefProcEnabled -XX:MaxGCPauseMillis=200 -XX:+UnlockExperimentalVMOptions -XX:+DisableExplicitGC -XX:+AlwaysPreTouch -XX:G1NewSizePercent=30 -XX:G1MaxNewSizePercent=40 -XX:G1HeapRegionSize=8M -XX:G1ReservePercent=20 -XX:G1HeapWastePercent=5 -XX:G1MixedGCCountTarget=4 -XX:InitiatingHeapOccupancyPercent=15 -XX:G1MixedGCLiveThresholdPercent=90 -XX:G1RSetUpdatingPauseTimePercent=5 -XX:SurvivorRatio=32 -XX:+PerfDisableSharedMem -XX:MaxTenuringThreshold=1 -Dusing.aikars.flags=https://mcflags.emc.gs -Daikars.new.flags=true -jar paper.jar nogui

("paper.jar" yazısını kendinize göre değiştirebilirsiniz)

Crack eklenti kullanıyorsaniz kaldırın

Satın aldığınız/kullandığınız VDS zayıftır.

fazla dünya kullanımı renderlanması gereken daha fazla chunk demekteri + bunun üstüne ne kadar fazla oyuncu eklenirse okadar katlanarak lag artar....

8gb makine fazla kaldıramaz

50-70 pluginden fazla kullanmamanı öneririm bunun dışında daha optimizeli bir server forkuna geçiş yapabilirsin (fazla etki etmeyecektir) bunun için airplane i öneririm leak eklenti kullanma skript plugin sayın fazlaysa kullanma skript plugindne herzaman daha yavaş çalışır

ama dediğim gibi ana sebep dünya sayısı + oyuncuların bu dünyalarda chunk açması ve bu kadar dünyada eş zamanlı açılan chunları makinenin kaldırmamasıdır benim fikrim

fazla dünya kullanımı renderlanması gereken daha fazla chunk demekteri + bunun üstüne ne kadar fazla oyuncu eklenirse okadar katlanarak lag artar....

8gb makine fazla kaldıramaz

50-70 pluginden fazla kullanmamanı öneririm bunun dışında daha optimizeli bir server forkuna geçiş yapabilirsin (fazla etki etmeyecektir) bunun için airplane i öneririm leak eklenti kullanma skript plugin sayın fazlaysa kullanma skript plugindne herzaman daha yavaş çalışır

ama dediğim gibi ana sebep dünya sayısı + oyuncuların bu dünyalarda chunk açması ve bu kadar dünyada eş zamanlı açılan chunları makinenin kaldırmamasıdır benim fikrim
8 gb makine nasıl fazla kaldıramaz 1.16.5 sürümünde sabit 80 90 oyuncu civarı oynatabiliyorum ping filanda yok ryzen 9 5900X kullanıyorum

Gerçekten fazla dünya var azaltılabileceğini düşünüyorum

8gb rami 7 yaparsın ve şu spawnı arenayı falan dünyaları birleştir ve aşağıda attıklarımı uygula. Ek olarak Server. Propertiese gir chunkları 4 yap sonra spigot configine gir 4 yap.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20211223_084819_com.discord.jpg
    Screenshot_20211223_084819_com.discord.jpg
    229,3 KB · Görüntüleme: 24
  • Screenshot_20211223_084824_com.discord.jpg
    Screenshot_20211223_084824_com.discord.jpg
    246,9 KB · Görüntüleme: 24
  • Screenshot_20211223_084827_com.discord.jpg
    Screenshot_20211223_084827_com.discord.jpg
    244,1 KB · Görüntüleme: 22
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl