Çözüldü TPS ÇOK DÜŞÜK VE KAYNAĞINI BULAMADIM!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

peyoma network

Multi Milyarder
Elmaslar
15
Minecraft
Minedev

Discord:

minerwaaa

Sunucumda sabit olarak 20-40 arası oyuncu aktif, tps 15-19 arası değişiyor 20 de sabit kalmıyor, mob-limiter ile chunkda 8 mob sınırı koydum, rose stacker ile mobları stackladım, clearlagg ile belli sürelerde aralıkla mobları silmeyi ekledim ancak tps hala yüksek sebebi nedir?

1718045691931.png

Chunky ile chunkların hepsi açıldı mı?, dosyalarınız düzgün bir şekilde optimize edildi mi? Ekstra olarak BetterRTP'a sıra ekleyin ard arda RTP atılması ping ve tps sorunu yaşatır.

Chunky konusunda bilgi sahibiydik zaten, bunun haricinde "rtp" dışında başka bir problem varmıdır?

GC Problemleri olan bir sürüm kullanıyorsun, bence normal bu değerler 1.18.2 veya son sürüme geçmelisin fork olarak Pufferfish forkunu kullan.

Her zaman son sürümü tercih etmelisin zira eski sürümlerde bunun gibi bir takım sorunlar oluşabiliyor.

1. Güncel Sürümleri Kullan.
Olabilecek en güncel sürümü kullan. Güncel sürümler için mojang ve bundan ayrı olarak fork geliştiricileri sürekli optimizasyon güncellemesi yapıyorlar.

2. Sunucuyu Optimize Et.
Sunucunun Dosyalarında bulunan bazı kısımları kısıtlaman sunucuyu optimize edecektir, Bunun ile ilgili daha önce açılmış bilgilendirici konu.

3. Optimizasyon Eklentisi Kullan.
Sunucuda LagAsist, IllegalStack, ClearLag ve UltimateStacker gibi eklentileri kullanabilirsin, bu eklentilerin hepsini aynı anda kullanmanı önermem çünkü bazıları çakışabiliyor.

4. Kullanacağın Makinayı düzgün seç.
Sunucuda kullandığın makine de çok önemlidir, Üst versiyon kullanıyorsan minimum Ryzen işlemciye sahip bir vds kullanman en sağlıklısı olacaktır.

5. Crack Eklenti kullanma.
Crack eklentiler kullanıyorsan hemen kaldır, Bu eklentiler sunucuda optimizasyon ve saldırı sorunları yaşatacaktır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl