Çözüldü tps 20 ping sorun

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan LumosNET
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 638
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

LumosNET

Koydum Çalışma Masasını
Elmaslar
2
Minecraft
profkas_

Discord:

_profes_

baslikdaki gibi tps 20 fakat ping 22 oyuncuya cikinca sunucu lag giriyor tps degismiyor fakat ping ucuyor ayrica kullanimlar cok az olmasina ragmen

Ekli dosyalar

• quickshot_240513_205414.png
    quickshot_240513_205414.png
    89,9 KB · Görüntüleme: 83
Hocam optimizasyon konusunda pek bir bilgim yok ancak yaratıklardan kaynaklanıyor olabilir. Aşağıda verdiğim komutu bütün dünyalarınızda kullanıp tekrar test eder misiniz? Sunucunuzu yedek aldıktan sonra lütfen bu işlemi yapın. Herhangi bir sorunda sizi zor duruma düşürmek istemem.

/gamerule maxEntityCramming 8

Merhabalar

Sunucunuz survival tarzı birşey ise chunkları chunky plugini ile yükleyiniz. Ayrıca oyuncularım chunk görme sınırını azaltın. Mob sınırlaması getirin. Bu gibi faliyetler optimizasyonu büyük etkisi vardır. Basit skriptler ile yere düşün eşyalar ve doğan mobları belirli sürelerde yok edilmesini sağlayınız.

Merhabalar

Sunucunuz survival tarzı birşey ise chunkları chunky plugini ile yükleyiniz. Ayrıca oyuncularım chunk görme sınırını azaltın. Mob sınırlaması getirin. Bu gibi faliyetler optimizasyonu büyük etkisi vardır. Basit skriptler ile yere düşün eşyalar ve doğan mobları belirli sürelerde yok edilmesini sağlayınız.
hocam boxpvp sunucusuda bukkit.yml spigot.yml paper.yml gibi dosyalarda moblarla alakali herseyi 0 yapsam ise yararmi
ayrica hocam biryerde okudum world dunyasina hicbir oyuncuyu sokmayin farkli bir dunyayi varsayilan dunya yapip tum spawnlari oraya ayarlayin gibi bir yazi okumustum

hocam boxpvp sunucusuda bukkit.yml spigot.yml paper.yml gibi dosyalarda moblarla alakali herseyi 0 yapsam ise yararmi
ayrica hocam biryerde okudum world dunyasina hicbir oyuncuyu sokmayin farkli bir dunyayi varsayilan dunya yapip tum spawnlari oraya ayarlayin gibi bir yazi okumustum
Boxpvp ise hocam evet farklı bir dünyada yapın bunu ve evet mob ayarlarını 0 yapın. World dünyası haricinde yeni dünya açın sebebi ise world dünyasında spawn chunk olayı var orada oyuncu olmasa bile o dünyada olması durumunda spawn chunk çalışarak fazla yük oluşturabilir.

Boxpvp ise hocam evet farklı bir dünyada yapın bunu ve evet mob ayarlarını 0 yapın. World dünyası haricinde yeni dünya açın sebebi ise world dünyasında spawn chunk olayı var orada oyuncu olmasa bile o dünyada olması durumunda spawn chunk çalışarak fazla yük oluşturabilir.
hocam server.properties den yeni dunyayi varsayilan olarak ayarliyalimmi yoksa ayarlamayalimmi

hocam birde tum mob larla alakali seyleri 0 yapsak npc veya shopkeeperslara zarar gelmez degilmi

hocam server.properties den yeni dunyayi varsayilan olarak ayarliyalimmi yoksa ayarlamayalimmi
Ayarlamanıza gerek yok yeni dünya açıp haritaları oraya taşımanız durumunda sorun çözülür.

hocam birde tum mob larla alakali seyleri 0 yapsak npc veya shopkeeperslara zarar gelmez degilmi
Hayır gelmez oradaki 0 a çekme mob doğma oranlarıdır. Ne olur ne olmaz diye yedek almayı unutmayın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl