TOWNY SUNUCULARINDA NE GİBİ YENİLİKLER BEKLERSİNİZ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Deleted User 283611

Odunlara Vur Vur Vur!
Yasaklandı
Elmaslar
14
Selamlar mc-tr halkı, biliyorsunuz ki towny sunucuları son birkaç yıldır bir kalıba oturdu ve çoğu towny sunucusu bu kalıp üzerinden ilerliyor. 2025'in ikinci yarısında açılacak bir towny sunucusunda ne gibi yenilikler beklersiniz ? Siege mekaniği ve kasaba mekaniklerine neler eklenebilir ?

Kısacası towny ve siegewar'a yeni özellikler yeni sistemler getirmeyi düşünüyorum, güzel fikirler gelirse eklemeyi düşünebilirim.

İyi forumlar.

her kasabanın bir bannerı olmak zorunda ve claim, savaş, ele geçirme gibi şeyler bu banner üzerinden dönmek zorunda ve bu bayrak dynmap gibi haritalarda kasaba simgesi olarakta görünmek zorunda ben bi de şey yapmıştım kasabaya girerken bildirim olarak kasabanın banner simgesi başarım olarak geliyordu "CcCOsmanlıCcC kasabasına hoşgeldin" tarzı bi mesajla birlikte

Bence çok güzel bir fikir sormuşsun Gerçekten de son yıllarda Towny sunucuları aynı sistemleri tekrar ettiği için oyuncular çabuk sıkılıyor. 2025 için farklılık yaratmak istiyorsan şu noktalara odaklanabilirsin:

• Kasaba Mekanikleri: Oyuncuların kasabalarını sadece korumak yerine geliştirmelerine olanak sağlayacak “altyapı” sistemi eklenebilir. Örneğin enerji, ticaret yolları, üretim zincirleri gibi şeyler.
  • Siege Mekaniği: Savaşlar sadece “claim kırmak” olmamalı. Belki kuşatma sırasında kullanılabilecek özel savaş makineleri, kaynak tüketimi veya moral sistemi eklenebilir.
  • Ekonomi & Diplomasi: Kasabaların sadece savaşarak değil, ticaret ve diplomasiyle de büyüyebilmesi farklı bir deneyim sunar. Oyunculara anlaşmalar, ittifaklar ve vergilendirme sistemleri gibi daha derin mekanikler verilebilir.
  • Etkinlikler: Towny ortamında rastgele çıkan “doğal afet” veya “kaynak bolluğu” gibi global eventler sunucuya canlılık katar.
  • Rolplay & MMO Esintisi: Kasabalara özel görevler, NPC’ler veya lonca benzeri yapılar eklersen sıradan bir Towny’den çok daha farklı bir deneyim olur.

Kısacası sadece klasik “claim + savaş” döngüsünden çıkıp oyunculara alternatif yollar sunduğunda sunucun kesinlikle öne çıkar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl