Çözüldü Towny oyun modu için hangi işlemciyi seçmeliyim ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yaptrak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 340
  • Etiketler Etiketler
    .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Yaptrak

Yay Yok, İskelet Yok
Elmaslar
52
Minecraft
aaa
Towny sunucumdaki fazla oyuncudan dolayı lag sorunu yaşıyorum. Fiziksel sunucu alacağım şuan kullandığım işlemci Ryzen 7 5800X, almayı düşündüğüm işlemci ryzen 9 5950x.

Sizce performans artışı yaşar mıyım ? tek çekirdek performansında hemen hemen aynılar fakat çok çekirdek performansında 5950x 2 katı kadar fazla.

1.13+'den itibaren 150 üstü oyuncu kaldırmak için VDS ise r9 5950x aşağısına inilmemeli kanaatimce Fiziksel makinede R7 işinizi görür.

Son düzenleme:
Towny sunucumdaki fazla oyuncudan dolayı lag sorunu yaşıyorum. Fiziksel sunucu alacağım şuan kullandığım işlemci Ryzen 7 5800X, almayı düşündüğüm işlemci ryzen 9 5950x.

Sizce performans artışı yaşar mıyım ? tek çekirdek performansında hemen hemen aynılar fakat çok çekirdek performansında 5950x 2 katı kadar fazla.
treas.host gibi yerlerden 7950x veya 9950x gibi makineler alırsan hiçbir sorunun kalmaz

sunucunun ramini arttırabilirsin

çoklu çekirdek performansı iyidir benim düşüncem ne kadar çok çekirdek o kadar çok işlem çekirdek arttırmaya bakın

çoklu çekirdek performansı iyidir benim düşüncem ne kadar çok çekirdek o kadar çok işlem çekirdek arttırmaya bakın
doğrudur hem çekirdek hemde ram ikiside önemli tabi!

doğrudur hem çekirdek hemde ram ikiside önemli tabi!
mesela zamanında ryzen yerine xeon kullanılırken çift işlemcili anakartlar kullanılıyordu 64cpu ya kdr çıkabiliyordu çekirdek cr so gibi sunucularda bu sistemi kullanıyor bilfigim kadarıyla

birde çoğu bilgisi az olan arkadaşlar bunge lobi çakmalobi gibi şeyleri tek vds de tutuyor bunu 2 vds e bölerseniz daha iyi performans alırısnız

mesela zamanında ryzen yerine xeon kullanılırken çift işlemcili anakartlar kullanılıyordu 64cpu ya kdr çıkabiliyordu çekirdek cr so gibi sunucularda bu sistemi kullanıyor bilfigim kadarıyla

Minecraft tek çekirdek performansı isteyen bir oyundur, Ryzen serisi gibi işlemcilerde sadece daha fazla tek çekirdek performansı alabilirsiniz.

Belirttiğiniz sunucular son sürüm değil, 1.8 ve 1.13.2 tabanını kullanan sunucular. İki sürümde de Ryzen serisine ihtiyaç yoktur. Xeon tarzı işlemciler yeterlidir.

Minecraft tek çekirdek performansı isteyen bir oyundur, Ryzen serisi gibi işlemcilerde sadece daha fazla tek çekirdek performansı alabilirsiniz.

Belirttiğiniz sunucular son sürüm değil, 1.8 ve 1.13.2 tabanını kullanan sunucular. İki sürümde de Ryzen serisine ihtiyaç yoktur. Xeon tarzı işlemciler yeterlidir.
1.13 de Ryzen isteyen bir sürüm ama geri kalanda haklısınız, Ana çekirdek dışındaki diğer çekirdeklerin performansının artması yine sunucunun yararına olacaktır çünkü pluginlerin neredeyse hepsi ana çekirdek dşındaki diğer çekirdekleri kullanıyor, eğer diğer çekirdeklere çok yük bindiği taktirde pluginler işlemlerini Ana çekirdekte yapmaya çalışıp sunucu performansını yoracak, o yüzden bu durumun önüne geçilmesi için eğer yetmiyorsa verilen çekirdek sayısı arttırılmalı ve/veya çekirdeklerin performansının daha da arttığı bir işlemci gerekebilir.

hocam zaten 1.8 pvp serverlindne bahsediyorum

birde çoğu bilgisi az olan arkadaşlar bunge lobi çakmalobi gibi şeyleri tek vds de tutuyor bunu 2 vds e bölerseniz daha iyi performans alırısnız
Sunucuların tek bir makinede olması daha iyi fakat tek makine içerisinde iken bile makinenin içindeki her sunucunun Ptedoractyl veya Docker ile farklı ortamlara bölünmesi gerekiyor, Ayrıca Sunucularda MySQL bağlantısı var ise hepsinin ayrı makinelerde olması sonucunda veritabanından data çekmeleri çok yavaşlar. Docker veya Pterodactly ile Ayırmadan dümdüz açılırsa elbette sunucuların kullandıkları işlemci ve çekirdekler çakışır ve sistem yorulur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl