Minelance
Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
- Elmaslar
- 7
- Minecraft
- sxemih
Discord:
sxemih
Merhaba arkadaşlar,
Towny sunucularında sadece vergi toplayıp bina dikmekten sıkılmadınız mı? Sunucunuzun ekonomisini dengede tutarken oyunculara gerçek bir aidiyet hissi verecek, hem Item Sink hem de Money Sink odaklı yeni sistem önerilerimi sizlerle paylaşıyorum.
Oyuncuların sadece bir şehre değil, bir ideale bağlandığı bir sistem. Religions eklentisi veya özel bir Skript ile hayata geçirilebilir.
Towny yapısını "kan bağı" seviyesine taşıyoruz. Kasabalar kurulurken bir Kültür Uzmanlığı seçer:
Sunucuda paranın değerini korumak için "Bağış" sistemini devreye sokuyoruz. Seçilen dinin seviyesini korumak için her hafta kasaba bankasından veya oyunculardan otomatik olarak belirli bir miktar para kesilir.
Towny sunucularında sadece vergi toplayıp bina dikmekten sıkılmadınız mı? Sunucunuzun ekonomisini dengede tutarken oyunculara gerçek bir aidiyet hissi verecek, hem Item Sink hem de Money Sink odaklı yeni sistem önerilerimi sizlerle paylaşıyorum.
1. Din Sistemi (İnanç ve Adak)
Oyuncuların sadece bir şehre değil, bir ideale bağlandığı bir sistem. Religions eklentisi veya özel bir Skript ile hayata geçirilebilir.- Dengeli Bufflar: PvP dengesini bozmayan, oyun keyfini artıran küçük avantajlar. (Örn: Deniz Tanrısı inananlarına su altında nefes, Güneş Tanrısı inananlarına gündüz hız bonusu).
- İbadethane Zorunluluğu: Kasabaların bonus alabilmesi için belirli büyüklükte tapınaklar inşa etmesi gerekir. Bu, sunucudaki mimari kaliteyi ve rekabeti artırır.
- Adak Mekaniği (Item Sink): Tapınaktaki "Kutsal Ateş"in sönmemesi için düzenli olarak kömür, altın veya değerli taşlar yakılmalı. Bu sayede piyasadaki eşya fazlalığı erir.
2. Kültür ve Kabile Sistemi (Clans Entegreli)
Towny yapısını "kan bağı" seviyesine taşıyoruz. Kasabalar kurulurken bir Kültür Uzmanlığı seçer:
3. Ekonomik Denge (Money Sink)
Sunucuda paranın değerini korumak için "Bağış" sistemini devreye sokuyoruz. Seçilen dinin seviyesini korumak için her hafta kasaba bankasından veya oyunculardan otomatik olarak belirli bir miktar para kesilir.Sizce bu mekanikler bir Towny sunucusuna neler katar? Yorumlarınızı ve geliştirme önerilerinizi bekliyorum!Özetle: Bu sistemle hem oyuncu rolleri derinleşiyor hem de sunucu ekonomisi nefes alıyor!