Ticari İşlem ve Hizmet İhlali Hakkında Bilgilendirme

tzkal

Birisi mi Spawnlandı?
Elmaslar
8
Minecraft
tzkal

Discord:

.tzkal

Şikayeti Olan Kişi
.tzkal
Şikayetçi Olunan Kişi/Takım/Şirket
1391818096825733181
Konu
Calinti mapi kendi yapimi gibi bana satmasi
Discord üzerinde "_reamonn" kullanıcı adıyla bilinen "Koray" isimli şahıs ile "Boxmining" haritası yapımı konusunda bir hizmet anlaşması gerçekleştirdik. Anlaşmamız kapsamında tarafıma ilk etapta 3 adet, devamında ise 1 adet harita teslim edilmiştir.

Yapılan incelemeler neticesinde, şahsın son teslim ettiği buzul temalı haritanın özgün olmadığını; söz konusu çalışmanın yaklaşık 7 ay önce internet üzerinde paylaşıldığını ve halihazırda başka bir sunucuda aktif olarak kullanıldığını tespit ettik. Durumu kendisine izah ettiğimde, şahıs hatasını kabul ederek "gözden kaçtığını" ve telafi edebileceğini belirtmiştir.

Yaşanan bu etik dışı durum sebebiyle kendisinden tüm haritalar için ücret iadesi talep ettim. Ancak ilgili şahıs, yalnızca hatalı olan buzul harita için iade yapabileceğini veya yenisini hazırlayabileceğini ifade etmiştir. Güven sarsıcı bu durumdan ötürü kendisiyle herhangi bir ticari ilişkiyi sürdürmeyi reddederek, bankam aracılığıyla harcama itirazı (chargeback) sürecini başlatmış bulunmaktayım.

Bu şahısla ticaret yapmayı düşünen kişilerin süreci göz önünde bulundurarak hareket etmelerini önemle rica ederim. İlgili kanıtlar aşağıda sunulmuştur.

Ekli dosyalar

• IMG_1233.webp
    IMG_1233.webp
    190,4 KB · Görüntüleme: 46
  • IMG_1232.webp
    IMG_1232.webp
    176,5 KB · Görüntüleme: 42
  • IMG_1231.webp
    IMG_1231.webp
    185 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_1230.webp
    IMG_1230.webp
    197,9 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG_1229.webp
    IMG_1229.webp
    150,7 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG_1228.webp
    IMG_1228.webp
    171,4 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG_1227.webp
    IMG_1227.webp
    97,7 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG_1225.webp
    IMG_1225.webp
    121,4 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG_1224.webp
    IMG_1224.webp
    21,2 KB · Görüntüleme: 44
haritaların hepsi senin elinde anladığım kadarıyla neden iade yapsınki mantıken

haritaların hepsi senin elinde anladığım kadarıyla neden iade yapsınki mantıken

Çalıntı bir harita teslim etti. Başta bunun çalıntı olmadığını söyleyerek beni ikna etmeye çalıştı, ancak durum ortaya çıkınca da konuyla ilgili beni salak yerine koymayi tercih etti.

Eğer okuduğun mesajlardan çıkardığın sonuç buysa, buna söyleyebileceğim pek bir şey yok.

Amacım sadece bu kişiyle ticaret yapmayı düşünen insanların daha dikkatli olması gerektiğini düşündüğüm için yaşadığım deneyimi paylaşmak. Sonuç olarak ödediğim paranın tamamını banka yolu ile geri aldım ve bana teslim edilen tüm haritaları da sildim.

Çalıntı bir harita teslim etti. Başta bunun çalıntı olmadığını söyleyerek beni ikna etmeye çalıştı, ancak durum ortaya çıkınca da konuyla ilgili beni salak yerine koymayi tercih etti.

Eğer okuduğun mesajlardan çıkardığın sonuç buysa, buna söyleyebileceğim pek bir şey yok.

Amacım sadece bu kişiyle ticaret yapmayı düşünen insanların daha dikkatli olması gerektiğini düşündüğüm için yaşadığım deneyimi paylaşmak. Sonuç olarak ödediğim paranın tamamını banka yolu ile geri aldım ve bana teslim edilen tüm haritaları da sildim.
paranı alman beni sevindidi fakat anlatmaya çalıştığım nereden bileyim ben senin haritayı sildğinin karşı tarafın bunu doğrulamasının bir yolu yok onu anlatmaya çalışıyorum

paranı alman beni sevindidi fakat anlatmaya çalıştığım nereden bileyim ben senin haritayı sildğinin karşı tarafın bunu doğrulamasının bir yolu yok onu anlatmaya çalışıyorum
Orası açıkçası beni çok ilgilendiren bir konu değil. Benim için önemli olan, bana göz göre göre yalan söylenmiş olması. Eğer haritayı tesadüfen başka bir sunucuda görmeseydim, büyük ihtimalle her şey o şekilde devam edecekti.

Yapmış olduğu haritaları istediği platformda satabilir. Benim silip silmediğime inanıp inanmaması da açıkçası umurumda değil. Ben ücretini ödeyip bana özel olduğu söylenen bir haritayı satın aldım. Sonrasında yaşadığım durumu paylaşmak ve bu kişiyle ticaret yapmayı düşünen insanların buna göre dikkatli olmasını sağlamak istedim. Teşekkür ederim.

Çalıntı olmayanını teslim ederek telafi etmek istemiş kabul edebilirdiniz

Çalıntı olmayanını teslim ederek telafi etmek istemiş kabul edebilirdiniz
Birisi aldığı paranın hakkını, karşısındaki insanı dolandırarak ve yalan söyleyerek veren birinden; "Kusura bakma, çalıntı harita kullandım ama istersen telafi ederim." demesini bekleyip benim de bunu kabul etmemi mi öngördün? Sen herhalde dolandırılmaktan ve @ptal yerine konulmaktan hoşlanan birisin.

Birisi aldığı paranın hakkını, karşısındaki insanı dolandırarak ve yalan söyleyerek veren birinden; "Kusura bakma, çalıntı harita kullandım ama istersen telafi ederim." demesini bekleyip benim de bunu kabul etmemi mi öngördün? Sen herhalde dolandırılmaktan ve @ptal yerine konulmaktan hoşlanan birisin.
Ben satıcıyım kardeşim herkes hata yapabilir önemli olan telafi etmektir ithamlarınıza lütfen dikkat edin.

Şu anda bu konuyu görüntüleyenler 1

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl