SeryumDw
Birisi mi Spawnlandı?
- Elmaslar
- 2
- Minecraft
- seryumwp
Discord:
seryum
- Minecraft Sürümleri
- 1.18.x1.21.9
Tanım
TerraformGenerator, Minecraft sunucunuzda yeni bir dünya üretim deneyimi yaratmak için geliştirilmiş bir eklentidir. Amacı, sıradan “vanilla” dünya üretiminin ötesine geçmek, ama yine de oyunun orijinal ruhunu bozmamaktır. Kullanıcılar için klasik yapıların (örneğin köyler, kaleler) hâlâ erişilebilir olduğu ama arazi yapılarının, biyom geçişlerinin ve keşif yönünün çok daha zengin olduğu bir harita oluşturur.
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için
şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
Temel Özellikler
- Eklenti, Minecraft 1.18.2 ile 1.21.9 sürümleri arasında uyumlu olarak çalışır.
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
- Tüm vanilla dünyadaki yapılara (köyler, kuleler, kaleler vb.) destek verir; oyuncular alıştıkları “oyun ilerleyişini” kaybetmez.
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
- Biyom düzeni üzerinde değişiklikler yapılabiliyor: sıcaklık/frenkans/mutluluk gibi parametrelerle biyom büyüklüğü ve dağılımı ayarlanabilir.
- Yeraltı mağaraları, derin vadiler, daha çeşitli arazi biçimleri ve doğal geçişlerle keşif değeri artırılmış durumda.
- Performans açısından canlı üretim ortamı yerine önceden üretim (“pregeneration”) tavsiye ediliyor – yeni miktarda dünyanın üretim süreci vanilla’dan biraz daha ağır olabilir.
Kullanım Avantajları
- Sunucunuzdaki oyunculara “her köşesinde bir şey bulabileceği” bir dünya sunarsınız: klasik düz bir ova ya da tek tip dağlık alan yerine, sürprizlerle dolu haritalar ortaya çıkar.
- Özellikle keşif, hayatta kalma ya da “dünyayı birlikte keşfetme” tarzı sunucular için ideal: sıradan dünya üretimi oyuncuları kısa sürede sıkabilir, bu eklentiyle bu riski azaltırsınız.
- Yönetici olarak ayarlarla oynayabilme olanağı görmek istersiniz: biyom büyüklüğü, dağılımı gibi seçenekler sayesinde haritanızı daha özgün hâle getirebilirsiniz.
- Vanilla hissi korunarak geliştirildiği için “çok farklı ama tamamen yabancı” olmaktan çok “tanıdık ama yeni” bir deneyim sunar – bu, oyuncuların adaptasyon süresini kısaltır.
Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Mevcut bir dünya üzerinde bu eklentiyi devreye almak istiyorsanız, eski dünya klasörünü silmek ya da temiz bir dünya ile başlamak en güvenli yoldur. Aksi halde eski üretim ile yeni üretim arasında uyumsuzluk oluşabilir.
- Performans nedeniyle canlı üretim yerine dünyanın önceden üretilmesi (“pregenerate”) tavsiye edilir. Büyük dünyalarda üretim süresi uzayabileceği için planlama önemlidir.
- Eklentinin ayarları oldukça detaylıdır; biyom frekansı, yeraltı mağara yapısı gibi birçok parametre vardır. Bu nedenle ayarlar kısmına biraz vakit ayırmak ve test ortamında denemeler yapmak fayda sağlartikla ve indir.Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
Bu metni hazırlarken yapay zekâdan biraz destek aldım, umarım sorun olmaz ve sizlere faydalı olur.