Bluter#0074
Ruhi çenetin gazıyla hazırlamış, aynı düşünceler bence. Bu işlerden anlayan birisi olaraktan boş.
Yapılan emeğe tepkin daha iyimser olabilirdi. Boş demen yanlış. Ekonomi bölümü okuyan birisi olarak pek boş da sayılmaz..Ruhi çenetin gazıyla hazırlamış, aynı düşünceler bence. Bu işlerden anlayan birisi olaraktan boş.
Gerçeklerle yüzleşmek lazım. Dolar 9423590495948359843985 Tl olursa milli üretimin olacağını herkesin kendi ürettiklerini yiyceklerini zannediyorlar. Oysa doların şu an fazla olmasının sebebi üretimin olmayıp sürekli dışarıdan yememiz :D Doların 1 tl olmasını sadece hayal ediyorsunuz mantıklı bir şekilde düşünmüyorsunuzYapılan emeğe tepkin daha iyimser olabilirdi. Boş demen yanlış. Ekonomi bölümü okuyan birisi olarak pek boş da sayılmaz..
Bluter#0074
Gerçeklerle yüzleşmek lazım. Dolar 9423590495948359843985 Tl olursa milli üretimin olacağını herkesin kendi ürettiklerini yiyceklerini zannediyorlar. Oysa doların şu an fazla olmasının sebebi üretimin olmayıp sürekli dışarıdan yememiz :D Doların 1 tl olmasını sadece hayal ediyorsunuz mantıklı bir şekilde düşünmüyorsunuz
Teorini çürütüyorum işte ben de :) Teoriler çürütülemez mi ?Teori, adı üzerinde teori. Gerçekleşeceğini söylemedim ben. Her teori gerçekleşiyor mu?
Bluter#0074
Daha kaba olmayan bir dil ile söyleyebilirdin. O zaman senin söylediklerin de boş?Teorini çürütüyorum işte ben de :) Teoriler çürütülemez mi ?
Ama böyle olmaz ki ha boş demişim ha olmamış aynı şey :D Boş yani işe yarayan bir bilgi yok demek istiyorum, takılma bu kadar. Savunacak şeyin bu olmasınDaha kaba olmayan bir dil ile söyleyebilirdin. O zaman senin söylediklerin de boş?
Bluter#0074
Ben burada savunmuyorum. Ayrıca teori tam olarak bilgi vermez.Ama böyle olmaz ki ha boş demişim ha olmamış aynı şey :D Boş yani işe yarayan bir bilgi yok demek istiyorum, takılma bu kadar. Savunacak şeyin bu olmasın
Teori ortaya atmak bu kadar kolay değil. Araştırma yapmamışsın, düşünmemişsin. Doların ülkede 1.08 tl olduğunda, şu an dışarıdan tonlarca aldığımız şeyleri nasıl ürettiğimizi gör.Ben burada savunmuyorum. Ayrıca teori tam olarak bilgi vermez.
Dolar'ın yüksek olması azda olsa iyi bir olay. Dolar düşükken dışa bağımlılık yüksekti. Dolar fırlayınca tabii " Türk Ürünleri " ön plana çıkmaya başladı. Kısaca bir örnek vermek istersek, Daha 3-4 yıl önce dışardan alınan bir tohumu bile artık Türk insanlarımızdan kendimiz alıyoruz. Dolar'ın yükselmesi tabiiki de Türk üretiminin zayıflığından kaynaklıdır. Umarım aklımızı başımıza alırız yoksa Şirketlerimizi elimizde tutamayacağız.Gerçeklerle yüzleşmek lazım. Dolar 9423590495948359843985 Tl olursa milli üretimin olacağını herkesin kendi ürettiklerini yiyceklerini zannediyorlar. Oysa doların şu an fazla olmasının sebebi üretimin olmayıp sürekli dışarıdan yememiz :D Doların 1 tl olmasını sadece hayal ediyorsunuz mantıklı bir şekilde düşünmüyorsunuz
Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!