Yazar ve Destek Ekibi Alımları Aktif!
Merhaba Ziyaretçi!, Forumumuzun yazar ve destek ekibine katılmak ister misiniz? Yetkili market, yetkili sistemi ve başvuru formu gibi birçok bilgiye ulaşmak için buraya tıklayın.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Teknoloji Sayesinde Öğrenciler Daha İyi Ve Daha Hızlı Öğreniyorlar Fikrine Katılıyor Musunuz? | Tartışma
Teknoloji Sayesinde Öğrenciler Daha İyi Ve Daha Hızlı Öğreniyorlar Fikrine Katılıyor Musunuz?
Gelişimine ara vermeyen teknoloji geride kalan yıllarda eğitim alanında da sıkça kullanıldı ve kullanımına da gelişen teknoloji ile devam ediliyor. Bütün bu teknolojik gelişimlere akıllı tahtalar, tabletler, bilişim alanlarını dahil edebiliriz. Tüm bunların öğrencilere sağladığı fayda konusunda düşünceleriniz nedir, eğer bu tür teknolojilerin eğitim alanında öğrencilere katkısı varsa hangi yönden olumlu etkilemektedir?
Bir şeyi öğrenmek demek kendi hayatında bunu uygulayabilecek alanlar yaratabilmek demektir. Bir teknolojik gelişme önce askeri ihtiyaçtan doğar sonrasında halka sunulur. Halka indirgenen bu teknolojik gelişme ise birçok siyasinin elinde oyuncak olup gider. Buna en önemli örnek senin de belirttiğin gibi akıllı tahtadır. Bugün okullarda olan akıllı tahtaların zaman kaybından pek bir farkı yoktur. Çünkü hem öğretmenler yazarken anlatırken zorlanıyor hem de bunların öğrenciler tarafından kullanımına izin bile verilmiyor. Ancak sözde kaliteli sınıf ortamı oluşturabilmek için akıllı tahta şart tabii ki. Demem o ki istediğiniz kadar teknolojiyle haşır neşir edin gençleri eğer o bireyde herhangi bir merak duygusu yoksa elindeki cihaz sadece bir eğlence aracı olacaktır. Asla ve asla arkasını merak edip sorgulamayacaktır. Teknolojinin eğitim alanında öğrencilere katkısı belki Finlandiya'da falan vardır da Türkiye'de yok.
Bilgiye hızlı ulaşmayı hedefliyor bu yönden etkili fakat doğru kullanıyor muyuz? bana sorarsan bazı kişiler için hayır ben ders çalışırken etrafımda o tarz bir şey olduğunda bi discord bi instagram derken çalıştığım ders yalan oluyor.