[Tartışma] Sunucularda sohbet engelleyicileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

FreadFries

Tasarımcı (Yankılı)
Yazar Şefi
MinePass
Elmaslar
221
Minecraft
Furkan0936

Discord:

freadfries

Selamlar, Minecraft sunucularına son zamanlar biraz daha ilgi gösterdikten sonra fark ettim ki neredeyse hiçbir sunucu sohbet kuralları için bir kara liste mantığı ile çalışan kelime engeli koymuyor. Genellikle eğer sohbet üzerinde uygunsuz bir davranış var ise gerekli olan (genellikle susturma) görevini çevrimiçi olan rehber gibi yetkililer üstleniyor, fakat bir kara liste kuralı ile kelimelerin sohbete yazması çoğunlukla engellenebilir. Evet, bir kez yazmaya çalışan biri kelimeyi "bypass" etmeye çalışabilir, ama yeterince iyi bir liste ile bu "bypass" ların elenmesi de mümkün.

Rehberlerin bu sistemle daha az iş yapma potansiyeli varsa sizce sunucular neden bu özellikten faydalanmıyor? Eğer bir sunucu sahibi iseniz sizce bu sistemin artıları ve eksileri nedir? Bu konu hakkındaki merakımı gidermek, ve konudaki yorumlarınızı duymak istiyorum.

Selamlar, Minecraft sunucularına son zamanlar biraz daha ilgi gösterdikten sonra fark ettim ki neredeyse hiçbir sunucu sohbet kuralları için bir kara liste mantığı ile çalışan kelime engeli koymuyor. Genellikle eğer sohbet üzerinde uygunsuz bir davranış var ise gerekli olan (genellikle susturma) görevini çevrimiçi olan rehber gibi yetkililer üstleniyor, fakat bir kara liste kuralı ile kelimelerin sohbete yazması çoğunlukla engellenebilir. Evet, bir kez yazmaya çalışan biri kelimeyi "bypass" etmeye çalışabilir, ama yeterince iyi bir liste ile bu "bypass" ların elenmesi de mümkün.

Rehberlerin bu sistemle daha az iş yapma potansiyeli varsa sizce sunucular neden bu özellikten faydalanmıyor? Eğer bir sunucu sahibi iseniz sizce bu sistemin artıları ve eksileri nedir? Bu konu hakkındaki merakımı gidermek, ve konudaki yorumlarınızı duymak istiyorum.
Ben sunucumda bunu kullanıyordum sonra saldım. Ne kadar kapatırsan kapat bizim dil o kadar yatkın ki küfür etmek istesen enva-i çeşit küfür üretebiliyorsun :D

Ben ChatManager kullanıyorum. Her türlü küfür ve reklamı engelliyor mis gibi bypasslemeye çalışan olursada tecrübe edinip onuda listeye ekliyoruz.

sizce sunucular neden bu özellikten faydalanmıyor?
Çünkü at geç yapabileceğin bir şey değil confige girip türkçe regex ile uğraşman lazım, basit config ayarı olsa bile çoğu kişi yapamıyor, biri hazır yapıp ücretsiz paylaşsa anında her sunucuda görürsün.
ama yeterince iyi bir liste ile bu "bypass" ların elenmesi de mümkün.
çok denedim ne kadar koruma eklersen ekle bir şekilde geçebiliyorsun, direkt küfür etmesen bile hakaret etme yolu var döverim matkapla delerim keserim yüzüne ossururum bağlarım kırbaçlarım yediririm vb.

çok denedim ne kadar koruma eklersen ekle bir şekilde geçebiliyorsun, direkt küfür etmesen bile hakaret etme yolu var döverim matkapla delerim keserim yüzüne ossururum bağlarım kırbaçlarım yediririm vb.
O da doğru ama en azından yetkililerin üzerindeki yükü biraz azaltıyor şahsen

Evet bu sistem mantıklı çoğu sunucuda ufak ufak kullanmaya başladı. Fakat Bypass edilebilecek kelime sayısı sınırlı ve Türk Oyuncu Topluluğu sağolsun çok yaratıcı kelimeler ile küfürler üretiliyor. Bu sebeple oyunda aktif yetkili bulundurmak ve gerçek bir insanın bu kontrolleri yapıyor olması daha doğru geliyor olabilir çoğu sunucu sahibine. Ek olarak çoğu sunucu sahibi bu sistemi kurmayı gereksiz buluyor veya insanlara yardımcı olacak bir rehber topluluğu bulundurmayı daha doğru buluyorlar.

Gemini ücretsiz API sunuyor. Şu zamanda yapay zeka entegresi olmadan yapmak bence çok saçma. Yapay zeka ile detaylı analiz ettirip işlem uygulamak varken her küfür için tek tek neden regex ayarlar ki bi insan?

Gemini ücretsiz API sunuyor. Şu zamanda yapay zeka entegresi olmadan yapmak bence çok saçma. Yapay zeka ile detaylı analiz ettirip işlem uygulamak varken her küfür için tek tek neden regex ayarlar ki bi insan?
Yapay zeka kullanan bir yöntem henüz görmedim, performansını merak ediyorum. Yazdıktan sonra engellemesi ne kadar sürüyor?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl