TARTIŞMA | Sizce en özgün minecraft sunucusu hangisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Özgün sunucu olarak isim veremem ne yazıkki fakat sadece savaş oyunları üzerine (eggwars,bedwars,skywars vesayre...) gibi savaş oyunları olan bir sunucu hatta bunların yanı sıra hile açılabilen sürümleride olsa çok sara bilir şuanda herkes skyblock fc ile sunucu açıyor artık midem bulanıyor.

Hypixel , Mcadventure [ Hala Duruyorsa MC ADVENTURE]

Özgünlüğü popülarite ile ölçersek, özgün sistemler ve fikirlerle gelip sadece alıştığını oynayan kanser bir kitle yüzünden gün yüzü görmeden kapanıp gitmiş çok sunucu var. Bu konuda sunucu sahiplerini, eklenti paketleri ve eklentiler ile uğraşanları, bu sistemleri hesaplayıp - planlayıp sunmaya çalışan arkadaşları suçlamamak veya baltalamamak gerekiyor.

Kaldı ki kitle gerçekten gün geçtikçe daha da küçülüyor. Her gün yeni bir çoluk çocuk türüyor, yeni şeyler deneyip tecrübe kazanmak isteyen onca insanı yoruyor, bitiriyor, baltalıyorlar. Neredeyse herkes oynamak için değil de eksiklik, noksanlık bulup eleştirmek için sunucuya " şöyle bi' " giriyor. Saçma sapan bir şekilde herkese saldırmaya kalkışan keçkırları unutmamak lazım. Hiç bir şey ilk çıktığında kusursuz ve mükemmel olmuyor.

Öte yandan, dediğim gibi. Oyuncu kitlesi alıştığını istiyor. Şanslılarsa, özgün sistemler getiren arkadaşları kaliteli arkadaşlar takip ediyor, çekirdek bir kitle yıllarca devam ediyor.

Bu konuda ki fikrim veya oyum ise Projects adına olur. Her ne kadar konu altında ısrarla Projects'i irdeleyen arkadaşlar da olsa öznel düşünce istenmiş bir konuda yargılarcasına eleştirmek yanlış. Zira hala pek çok 1.16+ survival sunucu Projects'in getirdiği mantıktaki fikirleri kullanmakta. Bu gerçeği de unutmamak lazım.

Taktirden ziyade, taklit ediliyorsanız başarmışsınız demektir arkadaşlar. Daha üstünü de yazmama gerek yok artık.
Bu loser mentalitesidir, düzgün sunucu yapmayıp oyuncuya suç atmak, onlarca oyuncuyla konuştum, bende 9 yıldır bu oyunu oynuyorum, türkiyede düzgün sunucunu olmamasının tek sebebi sunucu sahipledir, kimse gelip ağlamasın, bir oyunu kaliteli yapan tek şey farklı ozellikleri değildir, oyunun işleyişidir, oyunun pazarlanışı ve düzgün aktarılmasıdır, şoyle bir laf vardır,

Sanatçı yaptığı resmi üç kez çizer diye

Bu sozun anlamı, aklındaki şeyleri somut dünyaya direk aktaramamasıdır

Kimse sırf 1-2 tane farklı ozelliği var diye sevmediği bir şeyi, alışamadığı bir şeyi oynamak zorunda değil, Bu mentaliteyi bırakın artık, ayrıca türkiyede content olarak iyi bir sunucu olduğunu düşünmüyorum, şuan ki sağlam sunucuların tamamı networking'i cozmüş sunucular,

Hypixel skyblock yaptı 20000-30000 oynandı, onlar farklı bir şey yaptı ve iyi pazarladı, game designerları vardı çünkü, oyuna girince bir anda her şeyi gormedi oyuncular, alıştı, gelişti ve oyunu aşamalar halinde oynadılar, tabii dediğim şeyden bir şey anlamayıp hüüü onların reklamları var diyebilirsiniz, evet reklam onemlidir ancak büyük türk sunucularının milyonlarca player import'u var, onemli olan sadece reklam değildir, import export'dur,
oyle bir sunucu yaparsın ki 50 kişi girer 48'i geri çıkmaz, ortalama online'ın 35 olur, oyle bir sunucu yaparsın ki 5000 importun olur 200 kişi oynar

İşin aslı, iyi dediğiniz kaliteli dediğiniz sunucuların kaliteli olmamasıdır, bu yüzdende oynanmaması değil oynanamamasıdır

Kaliteli iş kompleks yapıdır, her zaman boyledir, 10 satır skript yazıp kendini ciddi anlamda en iyi sunucu olarak goren çok fazla sunucu sahibi var

Ayrıca türkiyede sunucu yapmayı, oyun yapmak olarak goren tek kişi bile yoktur, paketi düzenleyip açayım mantığında olmamız bizi bir adım bile oteye gotürmez,

Parayla sunucu yaptırmaya çalışanlar ise neyle karşı karşıya olduğunu bilmiyor, cebinizdeki parayla oyun yaptırabiliyorsanız sunucuda yaptırabilirsiniz

5000TL'ye client yaptırmak isteyen adam gordüm, craftrise'ın aynısı olsun dedi, bence suç oyuncularda değil ne dersin?

Şunuda eklemek isterim, reklamla gelen reklamla gider

Bu loser mentalitesidir, düzgün sunucu yapmayıp oyuncuya suç atmak, onlarca oyuncuyla konuştum, bende 9 yıldır bu oyunu oynuyorum, türkiyede düzgün sunucunu olmamasının tek sebebi sunucu sahipledir, kimse gelip ağlamasın, bir oyunu kaliteli yapan tek şey farklı ozellikleri değildir, oyunun işleyişidir, oyunun pazarlanışı ve düzgün aktarılmasıdır, şoyle bir laf vardır,

Sanatçı yaptığı resmi üç kez çizer diye

Bu sozun anlamı, aklındaki şeyleri somut dünyaya direk aktaramamasıdır

Kimse sırf 1-2 tane farklı ozelliği var diye sevmediği bir şeyi, alışamadığı bir şeyi oynamak zorunda değil, Bu mentaliteyi bırakın artık, ayrıca türkiyede content olarak iyi bir sunucu olduğunu düşünmüyorum, şuan ki sağlam sunucuların tamamı networking'i cozmüş sunucular,

Hypixel skyblock yaptı 20000-30000 oynandı, onlar farklı bir şey yaptı ve iyi pazarladı, game designerları vardı çünkü, oyuna girince bir anda her şeyi gormedi oyuncular, alıştı, gelişti ve oyunu aşamalar halinde oynadılar, tabii dediğim şeyden bir şey anlamayıp hüüü onların reklamları var diyebilirsiniz, evet reklam onemlidir ancak büyük türk sunucularının milyonlarca player import'u var, onemli olan sadece reklam değildir, import export'dur,
oyle bir sunucu yaparsın ki 50 kişi girer 48'i geri çıkmaz, ortalama online'ın 35 olur, oyle bir sunucu yaparsın ki 5000 importun olur 200 kişi oynar

İşin aslı, iyi dediğiniz kaliteli dediğiniz sunucuların kaliteli olmamasıdır, bu yüzdende oynanmaması değil oynanamamasıdır

Kaliteli iş kompleks yapıdır, her zaman boyledir, 10 satır skript yazıp kendini ciddi anlamda en iyi sunucu olarak goren çok fazla sunucu sahibi var

Ayrıca türkiyede sunucu yapmayı, oyun yapmak olarak goren tek kişi bile yoktur, paketi düzenleyip açayım mantığında olmamız bizi bir adım bile oteye gotürmez,

Parayla sunucu yaptırmaya çalışanlar ise neyle karşı karşıya olduğunu bilmiyor, cebinizdeki parayla oyun yaptırabiliyorsanız sunucuda yaptırabilirsiniz

5000TL'ye client yaptırmak isteyen adam gordüm, craftrise'ın aynısı olsun dedi, bence suç oyuncularda değil ne dersin?

Sergilediğin tavır ve konuşma üslubun çok ilginç geldi. Loser mentalitesi ile konu alakasını da çözemedim. Bu kadar saldırgan konuşmanın sebebi nedir? Piyasada, hatta yabancı piyasa da bile yaratıcı konseptte ilerleyen çoğu sunucu gelişemedi veya yol kat edemedi. İnsanlar çoğu zaman büyük sunucularda alıştıkları sistemleri tercih ettiler. Ve bu sistemlerin aynısını yapıp sadece daha kolay imkanlar sunan sunucuları tercih edip onlarda oynamaya yöneldiler. Bu yüzden de piyasada ki her sunucuda aynı özellikler - sistemler olmaya başladı.

Bunun haricinde, sırf sunucusunu farklı kılmak için eklenti üretmeyi öğrenen insanların bile açtığı farklı sunucular önyargı mezesi oldu. Farklı sistemleri getirip tanıtmaya çalışan insanların da pek çoğu da baltalandı. Zira baltalayanlar da senin üslubundan pek farkı olmayan insanlardı. Mevzu Türkiye'nin minecraft kitlesi olunca pek çoğu sunucu sahibi ve kurumsal değil mi zaten? :D

Neyi farklı yaparsan yap, ne kadar özgün yaparsan yap yeterli desteği toplayamazsan bir ehemmiyeti kalmıyor. Ne vizyoner sunucu sahipleri geldi geçti, bazıları geldi tutundu ve kaldı. İnsanlar bir anda kabullenmiyorlar yeniliği ve farklılığı, aynı şekilde bir anda da bağlanmıyorlar. Ayriyeten sunucu sahipleri de bir zamanların oyuncuları oluyor zaten. Çok şey etmemek gerek, düşünüp eleştirirken.

Sergilediğin tavır ve konuşma üslubun çok ilginç geldi. Loser mentalitesi ile konu alakasını da çözemedim. Bu kadar saldırgan konuşmanın sebebi nedir? Piyasada, hatta yabancı piyasa da bile yaratıcı konseptte ilerleyen çoğu sunucu gelişemedi veya yol kat edemedi. İnsanlar çoğu zaman büyük sunucularda alıştıkları sistemleri tercih ettiler. Ve bu sistemlerin aynısını yapıp sadece daha kolay imkanlar sunan sunucuları tercih edip onlarda oynamaya yöneldiler. Bu yüzden de piyasada ki her sunucuda aynı özellikler - sistemler olmaya başladı.

Bunun haricinde, sırf sunucusunu farklı kılmak için eklenti üretmeyi öğrenen insanların bile açtığı farklı sunucular önyargı mezesi oldu. Farklı sistemleri getirip tanıtmaya çalışan insanların da pek çoğu da baltalandı. Zira baltalayanlar da senin üslubundan pek farkı olmayan insanlardı. Mevzu Türkiye'nin minecraft kitlesi olunca pek çoğu sunucu sahibi ve kurumsal değil mi zaten? :D

Neyi farklı yaparsan yap, ne kadar özgün yaparsan yap yeterli desteği toplayamazsan bir ehemmiyeti kalmıyor. Ne vizyoner sunucu sahipleri geldi geçti, bazıları geldi tutundu ve kaldı. İnsanlar bir anda kabullenmiyorlar yeniliği ve farklılığı, aynı şekilde bir anda da bağlanmıyorlar. Ayriyeten sunucu sahipleri de bir zamanların oyuncuları oluyor zaten. Çok şey etmemek gerek, düşünüp eleştirirken.
EU Piyasasında faction olarak düzgün ve kaliteli sunucu yapıp, farklı ozellikleri olan ve f top odülünü yüksek veren sunucular tercih ediliyor, prisonda ise tamamıyla farklı ozelliklere dayalı bir rekabet yarışı var, ezber konuşmaktansa araştırıp konuşsan daha mantıklı olur, minecraft kitlesiyle alakası yok, loser mentalitesi işte tamda bu, ben düzgün sunucu yaptım niye oynamadı millet, düzgün sunucular gelip geçti diyorsun, bende oyle birşey olmadığını soyluyorum, 1-2 mmorpg sunucusu dışında, hatta onlarda sadece oynanış bakımından iyiydi, game design ve işleniş konusunda pek bir şeyi yoktu, kaliteli olan bir sunucu türkiyede gorülmedi,

Tavrımın nedeni benimde yıllarca bu oyunu oynayıp düzgün bir sunucuda oynayamamam ve sunucu sahiplerinin oyunculara laf atması,

Oyun yapmak sanattır, sanatı herkes anlamaz, bir şeyi ne kadar basitçe anlatabilirsen o kadar ustasındır o konuda,

Kurumsal konusuna gelirsek, ortalama bir sunucuya sahip bir adminle konuşurken sunucuya girip naber lan maymunlar diye selam vermesi, her şeyi açıklıyor

Kotü sunucu yapıp oyunculara suç atmaya devam edebilir, yada cidden eleştirip iyi sunucu yapabilirsiniz, iyi günler

Büyük ihtimalle rpg sunucularıdır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl