TARTIŞMA | Sizce en özgün minecraft sunucusu hangisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bence 1 kişi ile rahat yapılabilecek bir iş. Sadece hayal gücün ve isteğin olsun yeter. Bir sunucuda ha 5 kurucu var, ha 1 kurucu var. Bunun maddi katkı dışında bir şey olduğunu zannetmiyorum (genellikle).
Ne yazık ki düşünmekle bitmiyor. O fikri bir veya birkaç kişinin harmanlaması ve hayal gücü ile donatması gerekiyor bence.

Aslında daha önce yapılmış sunucular var ama bence Türkiye'de özgün sunucudan çok "p2w" sunucu sevdikleri için pek online olmuyorlar, bu durum yöneticilerin şevkini kırıyor ve sunucuyu kapatıyorlar.

Günümüzde ki çoğu sunucu CraftRise & SonOyuncu özentisi fakat EnderOyuncu ve Projects kendi özgünlüğunü ortaya koyan sunucular.

Özgünlükten kastımız burada ne olacak tam bilemedim ama bu gün x sunucusunda gördüğümüz ve beğendiğimiz eklentiyi yarın y sunucusunda görmemiz artık gayet normal karşılanmakta. Aslına bakarsak en fazla kullanıcıya sahip olan işte en iyisidir, en özgündür gibi yargılardan da kurtulmak gerekiyor. İyi fikir üreten 20 kişilik bir sunucuda vardır ama tanınmadığı için burada adları bulunmaz, bana göre kendi fikirleriyle bir şeyler üretmeye çalışıp çabalayan her sunucu özgündür.

Konuda Projects adına gülenler olmuş, Hypixel skyblock özentisi diyenler olmuş, sizin düşünceniz pek önemli değil benim için; Sunucuya girip sadece menü dizaynı bir olduğu için bir sunucuya hypixel özentisi demek ne kadar doğru bilmiyorum. Ben survival seven bir insan değilim fakat arkadaşım ile Türkiye'de en zevk aldığım ve eğlendiğim sunuculardan birisi. Kurucusu oyun için en stabili ayarlamaya çalıştığı için bazı şeyler benziyor. Ekonomisiyle sunucudaki detaylı ayarlamaları ile o mmo tadını ve güzel düşünülmüş planlamaları hissettiriyor. Benim en sevdiğim özgünlüklerinden birisi ünvan sistemi (rütbe diyebilirsiniz.).
şimdi saymaya kalksam bir sürü sevdiğim detayı var. Neyse Projects Türkiyedeki şu an en özgün Sunucudur çünkü benzeri yok.

Dünyada konuşacak olursak bir çok sunucu gezdim.

Bunlardan En özgün bulduğum sunucu ise Cosmic Sunucular.
Zevkinize göre: CosmicPvp (Faction), CosmicSky (Farklı bir Skyblock), Cosmic Prison (Türkiye'ye Kesinlikle gelmesi gereken bir oyun türü olduğunu düşünüyorum.)
Sunucunun kendi clientide bulunmakta.
Çok farklı bir sunucu tek bir çalıntı özelliğini görmedim.
Her şeyi özgün ve çok fazla özellikli ,detaylı ne derseniz :) .

Zor ve pvpyi çok sevenler için ViperMC'yi tavsiye edebilirim . Türkiyedeki pvp delilerini biliyorum bu sunucuyu araştırıp yerinizi alında bizi gururlandırın :D
(pvp ile pek işim yoktur.)

Ortaçağ ve Mmorpg sunucusu olarak Wynncraft'ı tek geçerim.

Hepiniz biliyorsunuz Hypixel Skyblockdaki hype'ı. Fakat bu sunucunun çok konuşulmasının sebebi içerisindeki detaylar. Örneğin Dungeon sistemi, yeni mining sistemi bla bla bla hepsini saymaya gerek yok. 3 yıldır sıkılmadan oynadığım tek sunucu.

MineLand'in prisonunu bir tadın derim. (Bu sunucuya crack ile de girilebiliyor diye biliyorum.)

Bu sunucuların hepsinde uzun vakitler geçirdim. Hepsi en özgün sunucular. 10 yıldır Minecraft oynuyorum. Oynamaya da devam edeceğim. Minecraftın multiplayer kısmını çok fazla seviyorum. Her sunucunun kendi tarafını yansıttığı; özgün tarafı vardır. Türkiyedeki sunucular artık insanlar napıyor 2 liraya hazır emek skyblock paketi mi satıyorlar anlamadım. Her yerde aynı sistemler mi olur arkadaş. Direkt copy paste yapmayın Allah aşkına veya menüdeki satırları ve itemleri değiştirmek farklılık olmuyor arkadaşlar. Sunucu reklamlarında veya görsellerinde menü resimleri görmekten bıktım. Adam vip bilgi diye 4 tane maden koyuyor bir menüde onun fotoğrafını atıyor. Biraz emek verin gözünü seviyim. Bir şeyleri direkt yapıştırmayın editleyin bakın nasıl yapılıyor araştırın. En kötüsünden o yapıştırdığınız paketin yerini değiştirin ki bir farklılık olsun. Bu kadar da olmaz.

Attığım sunuculara girerek veya videolarını bile izleyerek özgünlük görebilirsiniz.

Rahat olun. Fena bir süprizimiz olacak. ?

Özgünlük kişinde kişiye değişen bir kavram bana göre.
Ama türkiyedeki minecraft kitlesi Cem beyi değişi ile 'ışıklı mışıklı' sunucuları çok seviyor.
Yeni nesil eski o sade minecraft ortamında uzaklaşıtırılıyor. Minecraft oyunu bambaşka yerlere çekilmeye başlıyor.
Bana göre minecraft sade kalmalı.
Bu yüzden lost vanilla özgün bir sunucu demek istiyorum.

Konuda Projects adına gülenler olmuş, Hypixel skyblock özentisi diyenler olmuş, sizin düşünceniz pek önemli değil benim için; Sunucuya girip sadece menü dizaynı bir olduğu için bir sunucuya hypixel özentisi demek ne kadar doğru bilmiyorum. Ben survival seven bir insan değilim fakat arkadaşım ile Türkiye'de en zevk aldığım ve eğlendiğim sunuculardan birisi. Kurucusu oyun için en stabili ayarlamaya çalıştığı için bazı şeyler benziyor. Ekonomisiyle sunucudaki detaylı ayarlamaları ile o mmo tadını ve güzel düşünülmüş planlamaları hissettiriyor. Benim en sevdiğim özgünlüklerinden birisi ünvan sistemi (rütbe diyebilirsiniz.).
şimdi saymaya kalksam bir sürü sevdiğim detayı var. Neyse Projects Türkiyedeki şu an en özgün Sunucudur çünkü benzeri yok.

Dünyada konuşacak olursak bir çok sunucu gezdim.

Bunlardan En özgün bulduğum sunucu ise Cosmic Sunucular.
Zevkinize göre: CosmicPvp (Faction), CosmicSky (Farklı bir Skyblock), Cosmic Prison (Türkiye'ye Kesinlikle gelmesi gereken bir oyun türü olduğunu düşünüyorum.)
Sunucunun kendi clientide bulunmakta.
Çok farklı bir sunucu tek bir çalıntı özelliğini görmedim.
Her şeyi özgün ve çok fazla özellikli ,detaylı ne derseniz :) .

Zor ve pvpyi çok sevenler için ViperMC'yi tavsiye edebilirim . Türkiyedeki pvp delilerini biliyorum bu sunucuyu araştırıp yerinizi alında bizi gururlandırın :D
(pvp ile pek işim yoktur.)

Ortaçağ ve Mmorpg sunucusu olarak Wynncraft'ı tek geçerim.

Hepiniz biliyorsunuz Hypixel Skyblockdaki hype'ı. Fakat bu sunucunun çok konuşulmasının sebebi içerisindeki detaylar. Örneğin Dungeon sistemi, yeni mining sistemi bla bla bla hepsini saymaya gerek yok. 3 yıldır sıkılmadan oynadığım tek sunucu.

MineLand'in prisonunu bir tadın derim. (Bu sunucuya crack ile de girilebiliyor diye biliyorum.)

Bu sunucuların hepsinde uzun vakitler geçirdim. Hepsi en özgün sunucular. 10 yıldır Minecraft oynuyorum. Oynamaya da devam edeceğim. Minecraftın multiplayer kısmını çok fazla seviyorum. Her sunucunun kendi tarafını yansıttığı; özgün tarafı vardır. Türkiyedeki sunucular artık insanlar napıyor 2 liraya hazır emek skyblock paketi mi satıyorlar anlamadım. Her yerde aynı sistemler mi olur arkadaş. Direkt copy paste yapmayın Allah aşkına veya menüdeki satırları ve itemleri değiştirmek farklılık olmuyor arkadaşlar. Sunucu reklamlarında veya görsellerinde menü resimleri görmekten bıktım. Adam vip bilgi diye 4 tane maden koyuyor bir menüde onun fotoğrafını atıyor. Biraz emek verin gözünü seviyim. Bir şeyleri direkt yapıştırmayın editleyin bakın nasıl yapılıyor araştırın. En kötüsünden o yapıştırdığınız paketin yerini değiştirin ki bir farklılık olsun. Bu kadar da olmaz.

Attığım sunuculara girerek veya videolarını bile izleyerek özgünlük görebilirsiniz.
Hocam ilk önce her türlü düşüncemin arkasındayım.
Şimdi argümanlarınızı teker teker inceliyelim;

1. "Konuda Projects adına gülenler olmuş, Hypixel skyblock özentisi diyenler olmuş, sizin düşünceniz pek önemli değil benim için"
- Arkadaşım Sizin düşünceniz benim için önemli değil demişsin olabilir ama burada doğrudan sana bir sataşma yok sunucuya bir eleştiri var, Hypixel SkyBlock özentisi olayına az sonra devam ediceğim. NOT: Bu konuda Sizin düşünceniz önemli değil diyemezsin düşüncelerimiz öğrenmek için açılmış kolardan birisi bu

2."Sunucuya girip sadece menü dizaynı bir olduğu için bir sunucuya hypixel özentisi demek ne kadar doğru bilmiyorum."
- Sadece Menü dizaynı için değil genel olarak her özelliği için Hypixel + Bazı yenilikçi Avrupa sunucularını taklit ediyor, Devamlı o sunucularda oymanıyorum diye sistem saymicam burada ama türkçe dil desteği olan bazı sunucuları girip denedim acaba nasıl diye genel olarak onara benziyor hatta birebir sistemler de var, Birde şu Menü olayına açıklama getiricem Hypixel ile sadece Menü değil ScoreBoard, Tab, Sistemler ve Mesajlar bakımından aşşırı fazla benziyor hypixelin küçük çaplı kopysı(Kalite açısından değil) gibidir.

3."Neyse Projects Türkiyedeki şu an en özgün Sunucudur çünkü benzeri yok."
- Birebir olmasada çok fazla Hypixel Çakması veya benzeri sunucu yayıldı ve şu anda gerçekten bir büyüme düneminin sonundaylardı o sunucular ama Survival olmasada SkyBlock açısından ön özgünlerden birisi Provanastır, Provanasta devamlı oynarmıyım oynanam ama oranın Hypixel tipi skyblock modu gerçekten türkiyedeki çoğu sunucuya fark atıcak derecede , Buna ek Türkiyede ki en özgün sunucu diye bahsettiğiniz sunucu Hypixel Çakması hadi çakma olayını geçelim siz sadece büyük olan +400 civarı sunuculara bakarsanız tabi ama yeni kendini geliştirne ve özgün olan sunucular Project sunucundaki özgünlüğün onlarca katı daha falza ama bu kişiden kişiye değişebilir direk Türkiyedeki şu an en özgün sunucu diye bahsetmek bence aptallıktır(Hakaret anlamında değil).

4."Türkiyedeki sunucular artık insanlar napıyor 2 liraya hazır emek skyblock paketi mi satıyorlar anlamadım. Her yerde aynı sistemler mi olur arkadaş. Direkt copy paste yapmayın Allah aşkına veya menüdeki satırları ve itemleri değiştirmek farklılık olmuyor arkadaşlar"
- Şu paket ve Copy Paste olayını bende katılıyorum ama her ürünün bir alıcısı var, Menüleri ve İtemleri değiştirmek farklılık oluryor arkadaşım ama şu anlamda dediysen hak verebilirim diğer sunucu ile aynı özelliğe sahip ne anlamı var gibi bir şey diyorsan haklısın ama eşya ve menüleri değiştirik yeni sistemler eklemeğe Yenilik / Özgünlük denir belki yabancı sunucularda Çok(Çok ama Çok) özgün diye fazla duymamış olabilirsin :D

NOT(Şaka/Troll ciddiye alma):
Anlattığın sunucuya girerek veya videolarını izleyerek Hypixeli ve yenilikçi Avruypa sunucularına nasıl taklit ettiğni görebilirsiniz. :D

Sanırım tek ama tek örneği Projects ve Tartarus craft
Projects hypixel de bulunan bir kaç özelliğe benzer özellik eklediği için özgün olmuyorsa lütfen paket yaparken alt yapılarınıza bir çok sunucunun kullandığı özellikleri eklemeyin kötülemek veya saçmalamak isteyen her türlü kıl bulur. Tartışmalara da dahil olmak istermiyorum.

@ilkerisci :) Aynı kafadayız yıllardır seviliyorsun kardeşim. <3

Projects hypixel de bulunan bir kaç özelliğe benzer özellik eklediği için özgün olmuyorsa lütfen paket yaparken alt yapılarınıza bir çok sunucunun kullandığı özellikleri eklemeyin kötülemek veya saçmalamak isteyen her türlü kıl bulur. Tartışmalara da dahil olmak istermiyorum.

abu bılok teyıl

Hocam ben tekrar ve tekrar söylüyorum sadece Hypixel değil "hypixel de bulunan bir kaç özelliğe benzer özellik eklediği için özgün olmuyorsa lütfen paket yaparken alt yapılarınıza bir çok sunucunun kullandığı özellikleri eklemeyin" kelimesi çok gereksiz çünkü Hypixel de kullanılan bir kaç özellik diye bahsettiğiniz şeyler Hypixel ile birebir buna ek başka yabancı sunuculardan sistem alıp Hypixel temasına uydurup özgün diye yutturuyor, Birde bak biz en özgünüz biz buyuz gibi bir şey kullanmadım ben sadece sunucuya yapılan gereksiz övgüyü doğrulamak istedim. Neyse sadece kendi görüşünü doğru sayan bir grup sürekli karşı görüşe karşı bir kıl bulur.

Tartışmaya çok önemli bir şey olmadığı sürece tekrar cevap vermiyeceğim, Sanırım değil %100 eminimki en özgün sunucu Hypixel Network

Benim tüm cevaplarım önceki mesajlarımda var.
Saygılarla, @MuhammedAtaşcı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl