Bu soruya kendiniz cevap vermeniz gerekiyor ancak cevaplamam gerekirse; hocam minecraft sunucusuna 5 bin ₺ yatırdığınızı varsayalım, ve bu sunucunun tuttuğunu. Bu sunucu ortalama +75 aktif oyuncu çekerse aylık 4 ila 5 bin ₺ brüt kazanç bırakacaktır. Eğer işinizi düzgün yapmak istiyorsanız ödemeyi aldıktan sonra verginizi de ödersiniz diye düşünüyorum. Bundan dolayı damga vergisini yazmıyorum küçük bir miktar olduğu için, gelir vergisi ise %15 olarak hesaplayınız. Kısacası finansal giderler kesildikten sonra 2.788 ila 3.485 ₺(Şirket masrafları ve damga vergisi hariç!) kazanç elde etmiş olursunuz. Sunucunuzun sürümünün 1.16.5 Spigot olduğunu varsayarsak, Ryzen 9 7950X işlemcili 16GB ram kapasitesi olan bir sunucu kullanabilirsiniz, yaptığınız optimizeye ve kullandığınız eklentilere göre değişebilir tabii ki kaldırabileceği oyuncu sayısı ancak ortalama 70-80 kişide sorun çıkaracağını sanmıyorum. Bahsettiğim sunucu masrafları da ortalama 1.500₺ tutacağını varsayarsak, 5 bin ₺ harcadığınız bu minecraft sunucusu aylık size yaklaşık net 1.000₺ ila 2.000₺ kazanç sağlayabilir. Maddi açıdan yazabilirsiniz diye yazdığınız için böyle bir metin hazırladım. Sunucu işlerinin diğer kısımlarını(psikolojik/emek/çalışma süresi vs.) sorsaydınız onları da cevaplayabilirdim. İyi günler dilerim!
Güncelleme(1): Ayrıca lütfen tüm hayatınızı minecraft sunucusuna bağlamayınız. Yakın zamanda bunu yapmaya çalışan bazı arkadaşlar yapıyor onlara da seslenmiş olurum belki de. Hayatınızı bir oyuna bağlayacaksanız o oyun kendi yaptığınız bir oyun olabilir. Tekrardan iyi günler dilerim!
Güncelleme(2): Daha net bir kazanç belirlemek isterseniz sunucu için harcayacağınız paraları da hesap etmeniz gerekmektedir.(Eklenti paketi, eklenti, web script vs.)