👁️‍🗨️Tarihin veya bilimin henüz çözemediği, seni en çok meraklandıran gizem nedir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ILoveMaju^^

Her Bahar Aşık Olurum Rüzgar Olur Yağmur Olurum
Elmaslar
1.892
Minecraft
ILoveMaju09

Discord:

ilovemaju

Selam MC-TR Ailesi! 👽
Dünya üzerinde veya evrende hala tam olarak açıklanamayan birçok olay var. Senin, varlığı, kökeni veya nedeni hakkında en çok kafa yorduğun, çözülmesini en çok istediğin o büyük gizem (Kaybolan medeniyetler, evrenin sonu, bilinç vb.) nedir? Bu gizemin çözülmesinin insanlık için ne anlama geleceğini düşünüyorsun? Yorumlarını aşağıda paylaş! 👇

Uzaylıları cidden merak ediyorumda sanki yașlı bașlı bi dayı totosundan sallamıș sonra milletin ağızına dolanmıș böyle bir șey ortaya çıkmıș gibi düșünüyorum uzaylıların u su yoktur ya 😅

Ölüm ve ötesi. Neyin gerçek neyin yalan olduğunu öğrendiğin an. İple çekiyorum. Tabii ecel yoluyla :).

Ölüm ve ötesi. Neyin gerçek neyin yalan olduğunu öğrendiğin an. İple çekiyorum. Tabii ecel yoluyla :).
Ben bize anlatılan her șeye inanıyorum ya bu konularda yani șimdi ölüncede karanlık bir boșluklada karșılașmayız heralde 😅 her șeyin bir amacı var bence

Quantum parçacıklarının olasılıksal davranışlarının arkasında başka bir etki mi var onu merak ediyorum. Tahminim evrendeki her parçacığın 3 hali olduğu, ölçeklenme, kararsızlık, denge, bu 3 state arasında kararlar işliyor olmalı.

Uzaylıları cidden merak ediyorumda sanki yașlı bașlı bi dayı totosundan sallamıș sonra milletin ağızına dolanmıș böyle bir șey ortaya çıkmıș gibi düșünüyorum uzaylıların u su yoktur ya 😅
Okyanusu çok merak ediyorum. Acaba derinliklerde, Mariana çukurunda neler var?

Quantum parçacıklarının olasılıksal davranışlarının arkasında başka bir etki mi var onu merak ediyorum. Tahminim evrendeki her parçacığın 3 hali olduğu, ölçeklenme, kararsızlık, denge, bu 3 state arasında kararlar işliyor olmalı.
Güzel merak uyandıran bi konu benim de en büyük merakım evrendeki tüm sırların ve yasaların net yanıtlarını bulabileceğimiz bir Evrensel Bilgi Kaynağı'nın var olup olmadığı keşke tüm cevapları tek bir yerde anında görebilseydik güzel olurdu 😅

Güzel merak uyandıran bi konu benim de en büyük merakım evrendeki tüm sırların ve yasaların net yanıtlarını bulabileceğimiz bir Evrensel Bilgi Kaynağı'nın var olup olmadığı keşke tüm cevapları tek bir yerde anında görebilseydik güzel olurdu 😅
senin merak ettiğin herşeyi ben biliyorum zaten bana sorabilirsin, önemli olan benim merak ettiklerim..

senin merak ettiğin herşeyi ben biliyorum zaten bana sorabilirsin, önemli olan benim merak ettiklerim..
Senin merak ettiklerini Allah bilir kaç tane adam biliyordur onları bulursan onlar yardımcı olsun sana forumdan öyle adam zor çıkar heralde 😅

Kesinlikle bizler gibi gelişmiş canlılar varmı diye çok merak ediyorum. Keşke bir gün gerçek olduğunu görebilsek :D

Kesinlikle bizler gibi gelişmiş canlılar varmı diye çok merak ediyorum. Keşke bir gün gerçek olduğunu görebilsek :D
Yoktan var olamayacağımıza göre şu anki bilgimize göre kesin oranda var diyebiliriz. Mesele şu, bu sistemi her kim yarattıysa ya da tasarladıysa bitebilecek şekilde tasarlamamış. Yani evren kapalı bir sistem, enerji kaybetmiyo, entropi sürekli artıyor ama toplam enerji aynı, diğer olay ise bildiğimiz tüm canlıların bu enerjiyi daha verimli kullanmaya ve sonsuza kadar ölçeklenmeye çalışmaları. Direkt yok olup gitmesinler diye ilkel canlılar kendilerinin bir kısmını kopyalayarak çoğalıyor mesela, biz onlara göre daha gelişmişiz daha fazla toplam bilgiye sahibiz daha farklı yöntemlerle ölçekliyoruz enerjiyi.

Bütün bunlar şu yola çıkıyor, biz öldükten sonra bilincimiz kapandığında zaman algımız yok, 50 milyon yılda geçse bizim için 1 saniyeden ibaret. 10 milyar yıl sonra canlılığın çıkacağı teknoloji ile hepimizi diriltmiş olacaklar zaten. Mümkün değil bilmemne bunlar mantıksız, 10 milyar yıl öyle bir süreki şu an bildiğiniz herşeyin katrilyonlarca katını yanlışlamış ve doğrulamış olacaklar bambaşka olacak herşey. Belki bunu bile gereksiz görecekler yapmayacaklar. Yani bu işin gideceği yer çok belli..

Ha birde sonsuz zaman sonsuz olasılık olayı var. Bilincimiz kapalıyken sonsuz zamanda geçse bizim için farketmeyecek o yüzden dirildiğimiz olasılıkta gerçekleşmiş olacak.

Not: bu fikirler tamamen troll olarak yazılmıştır, bir gün 2x daha fazla bilgiye sahip olursam o zamanda o bilgiyle yanlışlar yapacağım.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl