Çözüldü TAB'da oyuncu isimlerinde custom font kullanma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SaBenTurkum

Bir Kömür Göründü Kaptanım!
Susturuldu
Elmaslar
16
Minecraft
PancarMotoruu

Discord:

kenshix_.

Başlıkta da görüldüğü üzere TAB plugininde oyuncuların isimlerini başka bir font kullanarak yazdırmak istiyorum bu mümkün mü? Yapay zekadan yardım aldım itemsadder ile font ayarlayabileceğimi belirtti fakat verdiği önerilerin tam olarak işe yarayabileceğini düşünmüyorum.

Başlıkta da görüldüğü üzere TAB plugininde oyuncuların isimlerini başka bir font kullanarak yazdırmak istiyorum bu mümkün mü? Yapay zekadan yardım aldım itemsadder ile font ayarlayabileceğimi belirtti fakat verdiği önerilerin tam olarak işe yarayabileceğini düşünmüyorum.

ia üzerinden font yüklemenizi sonra bunu tab ile configlemeniz gerekmekte bu video işinizi görecektir

ia üzerinden font yüklemenizi sonra bunu tab ile configlemeniz gerekmekte bu video işinizi görecektir

Font ekleme kısmında sorunum yok zaten fakat bunu TAB pluginine nasıl configleyebilirim?

Font nasıl eklediniz ise ilgili satıra namespace ekliyeceksiniz

<font:namespace:test>Merhaba gibi

Font nasıl eklediniz ise ilgili satıra namespace ekliyeceksiniz

<font:namespace:test>Merhaba gibi
Bi satıra değilde oyuncu ismine ekliyoruz ya prefixe mi ekleyeyim o zaman?

Texture Packine tek tek harflerinin resimlerini alıp; her harf başına resim olarak fontunu ekle. Her sembol bir harfi/sayıyı belirtsin. Örneğinト = A gibi. Ardından tabdaki nickname placeholderını istediğin harfe/sayıya dönüştürecek bir placeholder nickname plugini kodla. Örneğin oyuncunun ismi AAAA ise トトトト olarak gösterecek ve özel sembol olan "ト" bunlara da koyduğun harflerin/sayıların resimleri gözükeceği için tek tek resimler yan yana gelecek böylece fontlu olarak ismi gözükecek. Yapılması hem plugin kodlama hem resim düzenleme hem texture pack alanlarında teknik bilgiler gerektiriyor. Bu yüzden zahmeti bol. Yapacaksanız kolay gelsin şimdiden.

Texture Packine tek tek harflerinin resimlerini alıp; her harf başına resim olarak fontunu ekle. Her sembol bir harfi/sayıyı belirtsin. Örneğinト = A gibi. Ardından tabdaki nickname placeholderını istediğin harfe/sayıya dönüştürecek bir placeholder nickname plugini kodla. Örneğin oyuncunun ismi AAAA ise トトトト olarak gösterecek ve özel sembol olan "ト" bunlara da koyduğun harflerin/sayıların resimleri gözükeceği için tek tek resimler yan yana gelecek böylece fontlu olarak ismi gözükecek. Yapılması hem plugin kodlama hem resim düzenleme hem texture pack alanlarında teknik bilgiler gerektiriyor. Bu yüzden zahmeti bol. Yapacaksanız kolay gelsin şimdiden.
Hiç uğraşılacak iş değilmiş hocam ya bu kadar basit birşey için ya direk genel font yüklerim

Hocam tüm sunucu fontunu değiştirmek istemiyorum chat için farklı tab için farklı bir font kullanmak istiyorum ama pek mümkün değil gibi?
o zaten farklı bir şeyden söz etti; fontla alakasız ve bir üst seviye bir teknik...

sen chat ile tab arasında ki font'u değiştirmek istiyorsun. bunun için uygun bir placeholderAPI expansion gerekiyor, bunu yapay zeka kullanarak bir eklenti ile de yaptırabilirsin ya da basit bir skript ile ?

mantığı sana veriyorum:

oyuncunun adını döndür/çek > replace ile uygun font'a çevir > tab eklentisi ile oyuncunun adını ayarla.

bu sayede chat'te normal, tab'da farklı (mesela mini font) görünecektir.

Java:
package net.anemys.utils;

import java.util.Collections;
import java.util.HashMap;
import java.util.Map;

public final class FontUtils
{

private static final Map<Character, Character> fontMap;

static
    {
        Map<Character, Character> tempMap = new HashMap<>();

String normal = "abcçdefgğhıijklmnoöprsştuüvyz";
        String mini = "ᴀʙᴄçᴅᴇꜰɢğʜıɪᴊᴋʟᴍɴᴏöᴘʀsşᴛᴜüᴠʏᴢ";

for (int i = 0; i < normal.length(); i++)
        {
            tempMap.put(normal.charAt(i), mini.charAt(i));
        }

fontMap = Collections.unmodifiableMap(tempMap);
    }

public static String changeFont(String text)
    {
        if (text == null) return null;

StringBuilder result = new StringBuilder();

for (char c : text.toLowerCase().toCharArray())
        {
            result.append(fontMap.getOrDefault(c, c));
        }

return result.toString();
    }
}

istersen bunu kullanarak herhangi bir ara yüz ya da sohbet mesajını mini font'a çevirebilirsin.

o zaten farklı bir şeyden söz etti; fontla alakasız ve bir üst seviye bir teknik...

sen chat ile tab arasında ki font'u değiştirmek istiyorsun. bunun için uygun bir placeholderAPI expansion gerekiyor, bunu yapay zeka kullanarak bir eklenti ile de yaptırabilirsin ya da basit bir skript ile ?

mantığı sana veriyorum:

oyuncunun adını döndür/çek > replace ile uygun font'a çevir > tab eklentisi ile oyuncunun adını ayarla.

bu sayede chat'te normal, tab'da farklı (mesela mini font) görünecektir.

Java:
package net.anemys.utils;

import java.util.Collections;
import java.util.HashMap;
import java.util.Map;

public final class FontUtils
{

private static final Map<Character, Character> fontMap;

static
    {
        Map<Character, Character> tempMap = new HashMap<>();

String normal = "abcçdefgğhıijklmnoöprsştuüvyz";
        String mini = "ᴀʙᴄçᴅᴇꜰɢğʜıɪᴊᴋʟᴍɴᴏöᴘʀsşᴛᴜüᴠʏᴢ";

for (int i = 0; i < normal.length(); i++)
        {
            tempMap.put(normal.charAt(i), mini.charAt(i));
        }

fontMap = Collections.unmodifiableMap(tempMap);
    }

public static String changeFont(String text)
    {
        if (text == null) return null;

StringBuilder result = new StringBuilder();

for (char c : text.toLowerCase().toCharArray())
        {
            result.append(fontMap.getOrDefault(c, c));
        }

return result.toString();
    }
}

istersen bunu kullanarak herhangi bir ara yüz ya da sohbet mesajını mini font'a çevirebilirsin.
Tamamdır hocam teşekkürler anlattığınıza göre basit bir sistem deneyeceğim yapmayı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl