survival sunucusu için kaç gb ram gerekli

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GooDL|k Spy^

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
2
öncelikle başlıktada gödüğünüz gibi bi kararsızlıkta kaldım
ortalama 60 plugin 50 oyuncu için kaç gb ram li sunucu lazım önerilerinize ihtiyacım var
Not:Sürüm:1.16.5

Konuya şöyle bir değineyim. Ram dediğimiz şey bellek/hafıza sunucuda oluşan geçici/anlık verileri/değişkenleri tutar. Değişkenler metin, karakter, sayı olabilirler veya ilkel olmayan objeler olabilir. Blok veya Player gibi, Player örneğin uuid name hp attackdamage speed gibi verileri tutar.

1646255091118.png

Bazı İlkel veri türleri...

Size kısmı kapladigi alanı gösterir

Data Type kısmı veri türleridir. Ayrıca 1 byte 8 bittir.
boolean açık veya kapalıdır. Elektrik varsa açık elektrik yoksa kapalı.
char bir karakter olabilir. Her char eşit yer kaplamaz bazı karakterler daha çok yer kaplayabilir.

byte -128 / 127 arasında sayı alabilir.
short 16 bit yer kaplar ancak daha büyük sayılar alabilir.
İnt yine daha çok yer kaplar ama daha büyük sayılar alabilir ( virgüllü sayılar alamaz)

long ise int in büyüğüdür

double yine virgüllü sayılar alabilir.

Şimdi siz survival sunucusu açicaksaniz ve ortalama 50 kişi oynaticaksaniz en fazla 6 GB vermeniz normaldede 4 GB vermeniz uygun olacaktir. 3 veya 2 GB da verebilirsiniz
İyi günler

Son düzenleme:
Konuya şöyle bir değineyim. Ram dediğimiz şey bellek/hafıza sunucuda oluşan geçici/anlık verileri/değişkenleri tutar. Değişkenler metin, karakter, sayı olabilirler veya ilkel olmayan objeler olabilir. Blok veya Player gibi, Player örneğin uuid name hp attackdamage speed gibi verileri tutar.

Ekli dosyayı görüntüle 199781

Bazı İlkel veri türleri...

Size kısmı kapladigi alanı gösterir

Data Type kısmı veri türleridir. Ayrıca 1 byte 8 bittir.
boolean açık veya kapalıdır. Elektrik varsa açık elektrik yoksa kapalı.
char bir karakter olabilir. Her char eşit yer kaplamaz bazı karakterler daha çok yer kaplayabilir.

byte -128 / 127 arasında sayı alabilir.
short 16 bit yer kaplar ancak daha büyük sayılar alabilir.
İnt yine daha çok yer kaplar ama daha büyük sayılar alabilir ( virgüllü sayılar alamaz)

long ise int in büyüğüdür

double yine virgüllü sayılar alabilir.

Şimdi siz survival sunucusu açicaksaniz ve ortalama 50 kişi oynaticaksaniz en fazla 6 GB vermeniz normaldede 4 GB vermeniz uygun olacaktir. 3 veya 2 GB da verebilirsiniz
İyi günler
16gb ram aldım başka oyun modlarıda ekleyeceğim buyüzden 16gb ram iyi oldumu bilmiyorum ama 16 iyi gibi

16gb ram aldım başka oyun modlarıda ekleyeceğim buyüzden 16gb ram iyi oldumu bilmiyorum ama 16 iyi gibi
Birazını lobiye, birazını proxy'e, birazını survival'a verirsin, kesinlikle fork kullanmayı unutma, üst sürümlerde fork aşırı etkiliyor

Kaliteli bir fork kullanır iseniz eklentileriniz de sunucuyu yoracak eventler içermiyorsa 6-8gb arası gayet yeterli olacaktır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl