Alıntılamak pek tercihimiz değil ya fikir alıp o fikirler üzerinde çalışmalar yapmak istiyoruz. Farklı oyun modları vb.Herkesin yaptığı gibi sende forum konularından özellikleri alıntılayabilirsin veya çok özgün olucam diyorsan Rust, H1Z1 tarzı oyunların özelliklerini minecraft'a uyarlayabilirsin.

why_shiro
Echale#0109
İlk olarak sunucunuz şimdiden hayırlı olsun. Gelelim asıl konuya. Günümüzde klişeleşen ve birbirini taklit eden sunucu sayısı giderek artmaktadır. Bundan dolayı kalıcı olmanız için ya çok paranızın olması gerekiyor, ya da kullanıcıları sunucunuza çekecek, daha önceden kimsenin aklına gelmemiş farklı sistemler kullanmanız gerekiyor. Bu konuda bizim tavsiye vermemiz pek doğru değil. Spigot'ta dolaşıp eklentiler arayabilirsiniz. Bu sayede oyuncuların ilgisini çekecek yeni sistemler bulabilirsiniz. Ek olarak olmazsa olmaz demek yanlış olur. Ne zaman kişisel görüş işin içine girerse bilin ki o zaman o ifade sadece o kişisel görüşe sahip kişileri içine alır, tüm kesimi değil.
MMORPG bi oyun havasında olması güzel olabilir aynı zamanda görev sistemi ve level sistemi olabilirse fena olmaz
Dilediğiniz gibi yapabilirsiniz ama empati, yani kendinizi başkaların yerine koyarak düşünün.
- Ben olsaydım, ne beklerdim?
- Ben oyuncu olsaydım nasıl bir sunucuda oynamak isterdim?
Gibi düşünceler ile sunucuyu açarsanız kaliteli bir iş ortaya çıkmış olur. Umursamazsanız kimse Survival sunucunuza girmez, oynamaz. Kolay gelsin.
Açıkçası çok fazla yeni şeyler eklenmesini sunucular için (en azından) ilk 2 ayda mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Sunucuyu açmadan önce planlamasını iyi yapmalısınız. Sunucunun temel yapımı için gereken sistemler neler olucak, sunucunun deneme sürümü ne zaman biticek, giderler nasıl karşılanacak vs. Yeni sistemlerin ise bunların en sonunda eklenmesi gereken şeyler olduğunu düşünüyorum..
Asaf#0007
Spawner satışının kapalı olması :)Merhabalar değerli forum üyeleri, ekibimiz ile beraber survival paket yapmayı planlıyoruz. Önerileriniz nelerdir, sizce survival için olmazsa olmaz dedikleriniz nelerdir?
atomickill7
Özgünlüğü başka oyunlardan sistem almak olarak tanımlamanızı hoş bulmadım. Benim yorumuma gelirsek fikirlerinizi forumlardan sağdan soldan toplayarak ne kadar ileriye gidebilirsiniz bilemiyorum. Başka sunucularda oynamaya başlayıp bulduğunuz eksikleri eklenmesi gerekenleri ölçüp biçerek kendinize katmanız daha sağlıklı olacaktır.Herkesin yaptığı gibi sende forum konularından özellikleri alıntılayabilirsin veya çok özgün olucam diyorsan Rust, H1Z1 tarzı oyunların özelliklerini minecraft'a uyarlayabilirsin.
Minecraft Türkiye'de özgünlük arayan oyuncu kitlesi çok az (p35 ver ws atim) yani bunları minecraft'a uyarlamak hem zor hemde çok eğlenceli olacaktır.Özgünlüğü başka oyunlardan sistem almak olarak tanımlamanızı hoş bulmadım. Benim yorumuma gelirsek fikirlerinizi forumlardan sağdan soldan toplayarak ne kadar ileriye gidebilirsiniz bilemiyorum. Başka sunucularda oynamaya başlayıp bulduğunuz eksikleri eklenmesi gerekenleri ölçüp biçerek kendinize katmanız daha sağlıklı olacaktır.
Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!