Bulundu SUNUCUYA GİREBİLİR İSİMLERİ CHECKLEME

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan xRiuse
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 992
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

xRiuse

Bir Kömür Göründü Kaptanım!
Elmaslar
23
Minecraft
exenaly

Discord:

exnn#0082

Merhabalar

Sizlerden skriptle oluşturulmuş bir komut istiyorum içeriği şu şekil: /check <rastgele bir nick> bu nick 3-16 karakter arasındaysa onaylansın adında "alfabe'nin tüm harfleri (türkçe haneler hariç[öçşğü])" + "rakamlar(0,1,2,3..)" + "_ (alt tire)" şartlarını yerine getiren arg-1 yani <rastgele bir nick> send ONAYLANDI onaylanmayanlar ONAYLANMADI yazısını sendlemesini istiyorum.

biraz yazıyorum devamını istiyorum
Kod:
command /check [<text>]:
    trigger:
        if arg-1 is not set:
            send "Kullanım: /check <rastgele-nick>"
        if arg-1 is set:
            EĞER arg-1, 3 ila 16 arası ise
                EĞER arg-1, alfabe + sayılar + _ içeriyorsa
                    send "%arg-1% onaylandı."
                DEĞİLSE(else):
                    send "%arg-1% onaylanmadı."

anlatamadıysam detay sorarak daha da belirgin hale getirebilirim

İYİ FORUMLAR

Minecraft'ta zaten Türkçe karakter bulunduran isimler ile sunuculara katılamıyoruz. Authme ve Essentials eklentisinde minimum ve maksimum karakter limitini ayarlayabildiğimiz ayarlar bulunuyor. Sunucuna giriş sağlayabilen oyuncular, istediğin check olayını geçmiş oyuncular oluyor zaten. Giriş yapamayan oyuncular ise, Minecraft ve bahsettiğim eklentilerden uyarı mesajları alıyorlar.

Minecraft'ta zaten Türkçe karakter bulunduran isimler ile sunuculara katılamıyoruz. Authme ve Essentials eklentisinde minimum ve maksimum karakter limitini ayarlayabildiğimiz ayarlar bulunuyor. Sunucuna giriş sağlayabilen oyuncular, istediğin check olayını geçmiş oyuncular oluyor zaten. Giriş yapamayan oyuncular ise, Minecraft ve bahsettiğim eklentilerden uyarı mesajları alıyorlar.
ben discordu skript ile authme ye bağladım yani discorddan !kayıt nick şifre yapıyosun buda oyuna /authme register nick şifre komutunu gönderiyor bende bu !kayıt nick'e eklemeler yapmam lazım mesela max ve min karakter ve sembol engelleme gibi bu yüzden gerekiyor

min ve max karakter ayarlama kodlarını buldum.
geriye kalan sembol engelleme
JavaScript:
if length of arg-1 is less than 3:
    if length of arg-1 is above 16:

Kod:
command /check [<text>]:
    trigger:
        if arg-1 is not set:
        if arg-1 is set:
            if checkNick(uncoloured arg 1) is true:
                send "Onaylandı"
            else:
                send "onaylanmadı"
function checkNick(t: text) :: boolean:
    length of {_t} is between 3 and 16:
        "%{_t}%" does not contain "ö", "ç", "ş", "ğ", or "ü":
            "%{_t}%" contain "_":
                return true
    return false
Bu şekilde denermisiniz.

ben discordu skript ile authme ye bağladım yani discorddan !kayıt nick şifre yapıyosun buda oyuna /authme register nick şifre komutunu gönderiyor bende bu !kayıt nick'e eklemeler yapmam lazım mesela max ve min karakter ve sembol engelleme gibi bu yüzden gerekiyor
Peki bu istediğin özelliği Minecraft değil de, kayıt ettiğin bota özel kod eklesen? Mesela !kayıt sonrası kullanıcı adı kısmında Türkçe karakterlerin bulunmaması gibi. İstediğin şeyin Minecraft ile alakası yok ki, bot komutunda check etmen çok daha mantıklı. Oyuna komut göndereceksin nasıl olsa. Örneğin discord sunucunda !kayıt ASLİ321 gizlişifre olarak komut kullandın. Bu komut oyuna "/authme register ASLİ321 gizlişifre" olarak yansıyacak. Ama bot komut kullanımında direkt olarak Türkçe karakter kullanımını engelleyecek bir if bulundurursan, kolayca çözebilirsin. Bot discord'a uyarı verir mesela, girdiğiniz değerde Türkçe karakter bulunuyor gibi. Minecraft skript ile pek ilgisi yok olayın.

Kod:
command /check [<text>]:
    trigger:
        if arg-1 is not set:
        if arg-1 is set:
            if checkNick(uncoloured arg 1) is true:
                send "Onaylandı"
            else:
                send "onaylanmadı"
function checkNick(t: text) :: boolean:
    length of {_t} is between 3 and 16:
        "%{_t}%" does not contain "ö", "ç", "ş", "ğ", or "ü":
            "%{_t}%" contain "_":
                return true
    return false
Bu şekilde denermisiniz.
reis rica etsem şöyle bi kod yazar mısın:

adında şunlar bulunanlar onaylansın adında farklı sembol vs. bulunan onaylanmasın:

Kod:
on load:
    set {allowedNicknameCharacters::*} to "a" and "b" and "c" and "d" and "e" and "f" and "g" and "h" and "i" and "j" and "k" and "l" and "m" and "n" and "o" and "p" and "q" and "r" and "s" and "t" and "u" and "v" and "w" and "x" and "y" and "z" and "_" and "0" and "1" and "2" and "3" and "4" and "5" and "6" and "7" and "8" and "9"

Peki bu istediğin özelliği Minecraft değil de, kayıt ettiğin bota özel kod eklesen? Mesela !kayıt sonrası kullanıcı adı kısmında Türkçe karakterlerin bulunmaması gibi. İstediğin şeyin Minecraft ile alakası yok ki, bot komutunda check etmen çok daha mantıklı. Oyuna komut göndereceksin nasıl olsa. Örneğin discord sunucunda !kayıt ASLİ321 gizlişifre olarak komut kullandın. Bu komut oyuna "/authme register ASLİ321 gizlişifre" olarak yansıyacak. Ama bot komut kullanımında direkt olarak Türkçe karakter kullanımını engelleyecek bir if bulundurursan, kolayca çözebilirsin. Bot discord'a uyarı verir mesela, girdiğiniz değerde Türkçe karakter bulunuyor gibi. Minecraft skript ile pek ilgisi yok olayın.
authme 5.4.0 kullanıyorum sembolleri bile force register yapabiliyor :)
ex: /authme register :^/♥# gizlisifre

authme 5.4.0 kullanıyorum sembolleri bile force register yapabiliyor :)
ex: /authme register :^/♥# gizlisifre
Authme register ile sembol vs. kayıt ediliyor zaten. Sen benim demek istediğimi anlamamışsın. Discord botunda !kayıt komutuna özel kural belirle. Örneğin Türkçe karakter kullanımını ve sembol kullanımını engelle. !kayıt sonrasında kullanıcı adı için Türkçe karakter veya sembol kullanıldığında bot uyarı mesajı yollasın. Eğer yoksa, /authme register komutunu kullandırabilirsin. Demek istediğim şey buydu.

Authme register ile sembol vs. kayıt ediliyor zaten. Sen benim demek istediğimi anlamamışsın. Discord botunda !kayıt komutuna özel kural belirle. Örneğin Türkçe karakter kullanımını ve sembol kullanımını engelle. !kayıt sonrasında kullanıcı adı için Türkçe karakter veya sembol kullanıldığında bot uyarı mesajı yollasın. Eğer yoksa, /authme register komutunu kullandırabilirsin. Demek istediğim şey buydu.
ş-şey zaten bu konunun amacı bu :D

reis rica etsem şöyle bi kod yazar mısın:

adında şunlar bulunanlar onaylansın adında farklı sembol vs. bulunan onaylanmasın:

Kod:
on load:
    set {allowedNicknameCharacters::*} to "a" and "b" and "c" and "d" and "e" and "f" and "g" and "h" and "i" and "j" and "k" and "l" and "m" and "n" and "o" and "p" and "q" and "r" and "s" and "t" and "u" and "v" and "w" and "x" and "y" and "z" and "_" and "0" and "1" and "2" and "3" and "4" and "5" and "6" and "7" and "8" and "9"
Kod:
command check [<text>]:
    trigger:
        arg 1 is set:
            isimKontrol(uncoloured arg 1) is true:
                send "Onaylandı"
            else:
                send "onaylanmadı"
            stop
function isimKontrol(.:text) :: boolean:
    length of {_.} is between 3 and 16:
        {karakterler::*} doesn't contain "%{_.}%":
            return false
            stop
        return true
    return false
on load:
    set {karakterler::*} to "a", "b", "c", "d", "e", "f", "g", "h", "i", "j", "k", "l", "m", "n", "o", "p", "q", "r", "s", "t", "u", "v", "w", "x", "y", "z", "_", "0", "1", "2", "3", "4", "5", "6", "7", "8" and "9"

Kod:
command check [<text>]:
    trigger:
        arg 1 is set:
            isimKontrol(uncoloured arg 1) is true:
                send "Onaylandı"
            else:
                send "onaylanmadı"
            stop
function isimKontrol(.:text) :: boolean:
    length of {_.} is between 3 and 16:
        {karakterler::*} doesn't contain "%{_.}%":
            return false
            stop
        return true
    return false
on load:
    set {karakterler::*} to "a", "b", "c", "d", "e", "f", "g", "h", "i", "j", "k", "l", "m", "n", "o", "p", "q", "r", "s", "t", "u", "v", "w", "x", "y", "z", "_", "0", "1", "2", "3", "4", "5", "6", "7", "8" and "9"
burda içinde isim geçmesi yeterli yani /check abcd+++*** yazılıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl