Çözüldü sunucusunun sürümünü yükselten varmı aranızda?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Thomas Shelby

Tabanları Yağlama Vakti
Elmaslar
336
Minecraft
dragondemon68

Discord:

Sherlock#5773

Merhabalar, kısaca sunucunun sürümünü 1.19.3 den 1.20 e geçirmek istiyorum bu işi yapmış olan varmı hiç? yani jar dosyasını değiştirdikten sonra bütün pluginleri yenilemem mi gerekiyor ne yapmam gerektiğini açıklarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler

Moderatör tarafından düzenlendi:
Merhabalar, kısaca sunucunun sürümünü 1.19.3 den 1.20 e geçirmek istiyorum bu işi yapmış olan varmı hiç? yani jar dosyasını değiştirdikten sonra bütün pluginleri yenilemem mi gerekiyor ne yapmam gerektiğini açıklarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler

Resim ne alaka hocam asdsafsa
Eklentilerin sayfalarına tek tek girip en güncel sürümleri hangi oyun sürümünü destekliyor ona bakın, bazılarında 1.19 yazsa da yorumlarda kullananlar 1.20de de çalışıyor diye kendileri test edip yazabiliyorlar. Uğraşlı bir iştir, ama değer. ViaVersion kurmayı unutmayın.

Eklentiler Destekliyorsa sorun yaşamazsınız.

Bu işleme giriş yapmadan önce ilk olarak paketinizi yedeklemeyi unutmayın. Paketinizi yedekledikten sonra ilk olarak spigot yazılımınızı yükseltin. Bu işlemi yaptıktan sonra sunucunuzu başlatın ve "latest.log" dosyasını açıp "CTRL + F" kombinasyonu ile "error" kelimesini aratın. Aramayı yaptıktan sonra dikkatlice hataları incelerseniz hangi eklentinin hata verdiğini görüp tek tek eklentilerinizi de güncelleyebilirsiniz.

Lakin şunu unutmayın ki eklentiler çalışsa dahi verilerinde bozulma olabilir, önemli veri taşıyan eklentileri test etmenizi tavsiye ederim.

İyi forumlar...

Bu işleme giriş yapmadan önce ilk olarak paketinizi yedeklemeyi unutmayın. Paketinizi yedekledikten sonra ilk olarak spigot yazılımınızı yükseltin. Bu işlemi yaptıktan sonra sunucunuzu başlatın ve "latest.log" dosyasını açıp "CTRL + F" kombinasyonu ile "error" kelimesini aratın. Aramayı yaptıktan sonra dikkatlice hataları incelerseniz hangi eklentinin hata verdiğini görüp tek tek eklentilerinizi de güncelleyebilirsiniz.

Lakin şunu unutmayın ki eklentiler çalışsa dahi verilerinde bozulma olabilir, önemli veri taşıyan eklentileri test etmenizi tavsiye ederim.

İyi forumlar...
Bu işlem vakit kaybettirir, dosya boyutu yüksekse dediğiniz şey uzun sürer. Benim dediğim yöntem en sağlıklısı, belki kişinin sunucusu için gerekli olan ana sistemlerden biri sadece 1.19'a kadar destekliyor ve kişi yükseltmekten vazgeçiyor, kontrol etmezse bilemez. Vazgeçerse de yine bakım süresini uzatır, o da potansiyel oyuncu kaybına neden olur. Yine de tabii bu yöntem de işe yarar, ama uzun sürer.

Merhaba, öncelikle bakım süresindeki potansiyel oyuncu kaybını azaltmak amaçlı önceden 1.20 paketi ayarlayıp sonradan hemen aktarma işlemini gerçekleştirmenizi tavsiye ederim. Bu yolla tahmini birkaç dakika falan sürecektir. 1.19 u 1.20 ye çevirirken önceden 1.19 olan paketin yedeğini almanızı öneririm. Yani total de son adım da elinizde 3 tane paket olacak 1. paket ana paket 2. paket ana paketin yedeği 3. paket ise test işlemlerinin gerçekleştirileceği paket 3. paket de test işlemi yaparken ilk önce eski forku silip yeni forku yükleyip start.bat dosyasını güncellemelisiniz. Ondan sonra sunucuyu çalıştırın ve kapatın latest.log dosyasını açın ve hataları inceleyin diğer bir yol olarak da /pl komutuyla kırmızı olan eklentilerede bakabilirsiniz bu hata veren eklentilerin en güncel sürüm olduklarına emin olun eğer en güncel sürümde bu hatayı veriyorsa o eklentinin desteğini beklemelisiniz veya dilerseniz o eklentiyi kaldırırsınız başka benzeri bir eklenti yüklersiniz vb. Data konusunda pek sorun yaşanacağını düşünmüyorum fakat yine de emin olmak amaçlı dataları önemli eklentileri test edersiniz. Sorun yoksa da sunucuyu bakım alıyoruz diyip ana pakette bu işlemleri gerçekleştirip sunucuyu daha kısa sürede açabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl