Herkesin sunucusu ve kullandığı eklentiler değişiklik gösterir, bu yüzden size uzaktan %100 tam liste atmamız mümkün değil, fakat genel olarak dikkat etmeniz gereken şeyler şu şekilde
Chate enter basmadan / yazınca oyuncu yetkisi olmasa dahi sunucudaki neredeyse tüm komutları görür, CommandWhitelist veya benzeri eklentilerle kapatın (ayrıca buradan hileler hangi pluginlerin komutlarının gözüktüğünü listeleyip plugin listesi çıkarabiliyor)
ve Plugin gözükmesini sağlayacak komutları kapatın. 1.13 üstünde artık atıyorum /pl kapatsan da /bukkit:pl ile tekrar yazabiliyorlar onlar da kapatılmalı.
LPX Kullanabilirsiniz packet ve benzer exploitlere karşı. (ExploitFixer genelde oynanış bazlı buglara bakıyor)
Son sürümlerde değilseniz sunucunuzda dupe bugları vs. olacaktır, ExploitFixer bunların çoğunu çözecektir, ayrıca exploitfixer'ı detaylıca ayarladığınıza emin olun böyle şeyler direkt jarı atayım bitti'ye getirilecek işler değil.
Bot koruması eklemediyseniz ekleyin
Antihile eklemediyseniz ekleyin ayarlamadıysanız ayarlayın o da jar atayım bittiye getirilecek bir şey değil.
Doğru dürüst ceza (ban/mute) eklentisi ve bu eklentinin ayarlandığına emin olun, bir çok sunucuda adamlar eklentiyi ayarlamadığı için mute ban atmayı beceremiyor, ve eklentinin normal default mesajları çıkıyor ban mute yiyince :D komik oluyor.
Javascript expansion'u üstünden sunucuya zarar verebileceklerini henüz zannetmiyorum, yazdıkları komutları atarsanız daha iyi bakabiliriz.
Luckperms üstünden yetkilerinizi ayarlayın örneğin oyuncu olan kişinin placeholderapi den komut çalıştırmaması gerekiyor, bunları kapatın detaylıca ayarlayın.
hangi alt yapıya neler bulundurmam gerek? ( velocity, cakma lobi, lobi , oyun)
Bunlar sizin tercihiniz, bot korumasını komut koruması vb. cart curt ekledikten sonra geri kalanı kendi zevkinize göre kalmış. Bu forumda ve son zamanlarda insanlar velocity authme veya farklı bir kayıt eklentisini ayarlayamadığı için giriş yapmadan lobiye geçme bugu ile karşılaşıyorlar, bunları kapatın forumda arama kısmından bulabilirsiniz.
Ayrıca genele hitap ediyorum lütfen sunucuyu açmadan önce yetkileri doğru dürüst ayarlayın ve sürekli test yapın, kimse doğru dürüst test yapmıyor tamam bir kaç bug buluruz neyse önemli değil, ama ne zaman yeni açılan sunucuya girsem hiç bir zaman güzel bir açılış olmuyor açılır açılmaz günlerce config hataları ve bir şeyler unuttukları yüzünden bakıma giriyor testlerinizi yapın açılışta rezil olmayan çok az sunucu gördüm halbuki doğru dürüst testler ile bir çok bug çözülür.