Çözüldü Sunucumda RAM fazla kullanılıyor. Nasıl düzeltebilirim ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Poligon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 1.888
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Poligon

mc.poligon.network
Elmaslar
20
Merhaba,
1.14.4 sunucumun ram kullanımı çok dengesiz. Sunucumda 14 -15 kişi oynarken 5 gb ram kullanıyor. Makinede toplam 6 gb ram var. Fakat tps konusunda bir sıkıntı yok sabit 20 tps alıyorum. Başlatma kodumda bir sıkıntı mı var acaba diye düşünüyorum.

Kod:
@echo off
title Panel
:start
echo Starting...
java -Xms1M -Xmx5G -jar paperspigot.jar
echo Sunucu kapandi yeniden baslayacak.
echo Gunluk temizlik baslatiliyor..
DEL "C:\Users\yigit\Desktop\server\plugins\StackMob\cache.yml" /q
DEL "C:\Users\yigit\Desktop\server\plugins\AuthMe\authme.log" /q
echo Dosya silme basarili, sunucu yeniden baslatiliyor..
goto start

Başlatma dosyanızda bir hata göremiyorum. TPS düşüş yapmıyorsa bence çok takılacak bir konu değil.

Fakat bir diğer sorunda ram kullanımının 5i geçmesi. En fazla 5 gb kullanması için hazırlanmış kodla 5 gb'tan fazla kullandı bugün.

Bir de şu kodu dener misin ?

Kod:
@echo off
java -Xms3G -Xmx5G -XX:+UseConcMarkSweepGC -Dfile.encoding=UTF-8 -Duser.language=EN -Duser.country=US -jar paperspigot.jar
pause

Kod:
@echo off
title Sunucu Yonetim Kontrol Paneli
:x
echo Sunucu aciliyor...
java -d64 -server -Xms1M -Xmx64G -XX:+UnlockExperimentalVMOptions -XX:+HeapDumpOnOutOfMemoryError -XX:+UseCompressedOops -XX:+UseLWPSynchronization -XX:+OptimizeStringConcat -XX:+UseG1GC -XX:+UseStringDeduplication -XX:+ParallelRefProcEnabled -XX:+UseLargePagesInMetaspace -XX:+AggressiveOpts -Dfile.encoding=UTF-8 -Duser.language=EN -Duser.country=US -Dpaper.playerconnection.keepalive=60 -jar Spigot.jar -nojline -o false --log-strip-color --log-append=false nogui
echo Sunucu kapandi. Yeniden baslatilmasini istemiyor iseniz pencereyi kapatin.
echo Dosya silme basarili, sunucu yeniden baslatiliyor..
timeout 3 > nul
goto x
 0
kendinize göre ramleri ayarlayın

Şuan aşağıdaki kodu deniyorum. İşe yaramazsa bunlarıda deneyeceğim;

Kod:
java -XX:+UnlockExperimentalVMOptions -server -Xms256m -Xmx5120m -XX:-HeapDumpOnOutOfMemoryError -XX:SoftRefLRUPolicyMSPerMB=1000 -XX:-UseCompressedOops -XX:+TieredCompilation -XX:+UseLWPSynchronization -XX:+UseBiasedLocking -XX:+UseFastAccessorMethods -XX:+UseG1GC -XX:+UseStringDeduplication -XX:+ParallelRefProcEnabled -Djava.awt.headless=true -Dfile.encoding=UTF-8 -Dsun.jnu.encoding=UTF-8 -Dsun.stderr.encoding=UTF-8 -Dsun.stdout.encoding=UTF-8 -Duser.language=en -Duser.country=US -Dpaper.playerconnection.keepalive=120 -Dlog4j.skipJansi=true -jar paperspigot.jar -nojline -o false --log-append=false --log-strip-color=true nogui

1.14.4 sürümünde ram kullanımı çoğaldı diye biliyorum.

Denediğim her kodda maksimum 5 gb vermeme rağmen ram kullanımı 6ya dayanıyor. Javanın Windows üzerinden maksimum 5gb kullammasını nasıl sağlarız? Java kodlarıyla olacak gibi değil çünkü. makinenin ram'i dolunca çöküyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl