Çözüldü Sunucumda çözemediğim bir tps düşüklüğü var

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Çağrı535

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
0

Discord:

waller77

iyi akşamlar şöyle bir sorunum var ;
sunucum survival sunucusu ve orman diye ekstra bir haritam var bu ormana randomtp ile oyuncular ışınlanıyor yani rastgele yerlere , 3-4 oyuncu şınlandıktan sonra tpsim 13lere düşüyor ve inanılmaz bir lag oluşuyor tahmin edeceğiniz üzere Kullandığım vds;
reklam yasakmı bilmiyorum rab... hosting
4gb 2cpu
bu sorun işlemciyle alakalı olabilirmi yada ne ile alakalı olduğunu nasıl anlarım yardımcı olabilirseniz çok memnun kalırım

Hocam randomtp attığınızda yeni chunklar açıyor ve bu da sunucuyu zorluyor muhtemelen makinen yetersiz kalıyor bunu çözmek için makineni yükseltmelisin yada worldborder plugini ile dünyanı sınırlayabilirsin örneğin 5000x5000 blok yaparsın ve oyuncular çok fazla chunk açamaz bu sayede sunucun zorlanmaz iyi günler :3

hocam öncelikle yardımın için çok teşekkür ederim dediğinizi deneyeceğim ramle pek alakası olduğunu düşünmüyorum işlemciyimi yükseltmeliyim

ve bir sorum daha olacak geyserde kullanmayı düşünüyorum tps le alakalı sorun yaratırmı

hocam öncelikle yardımın için çok teşekkür ederim dediğinizi deneyeceğim ramle pek alakası olduğunu düşünmüyorum işlemciyimi yükseltmeliyim

ve bir sorum daha olacak geyserde kullanmayı düşünüyorum tps le alakalı sorun yaratırmı
Bulunduğun hostingten devam et. Ramle alakası cidden var. İşlemciyi yükseltmeyi de dene. Asıl etken işlemcidir. Ram arka planda oynar.. İyi oyunlar!

bulunduğum hosting eyvallah yılların hostingi ama ryzen işlemciye geçmek için böbreğimi satmam gerekiyor sag.... hakkında düşünceniz varmı tugra bey

bulunduğum hosting eyvallah yılların hostingi ama ryzen işlemciye geçmek için böbreğimi satmam gerekiyor sag.... hakkında düşünceniz varmı tugra bey
İşlemci modeliniz nedir? ve Sunucu sürümünüz kaç? Xeon E5 kullanıyorsanız 1.13+ üstü sürümlerde deli gibi lag yaşarsınız o sürümlerde Xeon kullanılmaz kendisi zaten 12 yıllık işlemci ihtiyar oldu serum bağlıyoruz artık.

Mapin pregenli olması önemli, Pregen dediğimiz mapteki chunkların önceden hazırda yüklenmiş olmasıdır, Chunk yüklemek sunucuyu aşırı zorlayan bir işlemdir en baba makinede bile chunk yüklerken lag yaşanır. Bu yüzden Bunların önceden yüklenip sonradan oyuncunun kendi gidip yüklemesine gerek kalmaması her sunucunun yapması gereken bir işlemdir. Bunun için Chunky eklentisini kullanabilirsiniz.

Başka bir sağlayıcıya geçebilirsiniz illa aynı sağlayıcıyı kullanmanız gerekmiyor.

Kullandığınız hosting köklü bir hosting doğrudur ancak çoğu bu tarz büyük hosting müşteri fazlası olduğu için oversell uygular. Ekstra olarak kullandığınız makine özelliği çok iyi değil yani sunucunuzun bu şekilde davranması gayet normal. Chunk yükleme işlemleri genellikle işlemci kaynaklı olup işlemcinizi güçlendirmenizi öneririm. Ekstra olarak ram değerini de minimum 6 yapmanızı öneririm. Son olarak ise dünya sınırlaması getirmenizi ve chunky gibi bir plugin ile chunkları önceden yüklemenizi öneririm.

arkdaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim sorun tamamen işlemcimdeymiş %99 kullanımın altına düşmüyor;

Geyse-Spigot plugini lag yaparmı bilgisi olan yazabilirmi

Genelde lag yapan pluginler oyunda sürekli olarak bir şeyleri etkileyen veya sürekli yenilenen pluginler oluyor. Örneğin scoreboard plugininiz varsa ve yenilenme sıklığı çok yüksekse (Örneğin saniyede 4 kere ) lag yapabilir. Veya sunucudaki her bloğun kontrolünü yapan bir şey. (Örneğin kırıktaştan maden parçası gibi bir şey düşmesi gibi) Bunun dışında moblar, huni fırın vagon gibi araçlar lag yapabilir. Skript de çok kullanılırsa lag yapan bir plugin.

Arkadaşlar foruma nolmus böyle geyser soruyorum alakasız yanıt alıyorum yardımlarınız için teşekkür ederim işlemci r9 900x e yükselttim herşey düzeldi

Arkadaşlar foruma nolmus böyle geyser soruyorum alakasız yanıt alıyorum yardımlarınız için teşekkür ederim işlemci r9 900x e yükselttim herşey düzeldi
Hocam geyser sorduktan sonra sadece 1 mesaj gelmiş başka gelmemiş. Konu başlığına ve ana konu mesajına göre yasmış.

arkdaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim sorun tamamen işlemcimdeymiş %99 kullanımın altına düşmüyor;

Geyse-Spigot plugini lag yaparmı bilgisi olan yazabilirmi
Geyser plugini sunucuyu bedrock girişine uygun yapar ve bu sırada işlemci kullanımı ram kullanımı artabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl