WorldGuard-Bukkit-7.0.5-dist sürümünü kullanıyorum, priority değerlerini ayarlamadım nasıl ayarlayabilirim.Ayrıca sunucunuzun ve kullandığınız worldguard sürümünü söyleyebilir misiniz?
umut54
Worldguard dosyası içerisinden ayarlarsanız kafanız daha az karışır. Örneğin bir spawn diye bölgeniz olsun bir de spawnın içinde metintasi diye bölgeniz olsun amacınız eklediğiniz metin taşı kırılsın ancak spawnın geriye kalanı kırılmasın istiyorsanız aşağıdaki kodda verdiğim örnekteki gibi bir ayarlama yapmalısınız.WorldGuard-Bukkit-7.0.5-dist sürümünü kullanıyorum, priority değerlerini ayarlamadım nasıl ayarlayabilirim.
spawn:
min: {}
max: {}
members: {}
flags: {}
owners: {}
type: cuboid
priority: 0
metintasi:
parent: spawn
min: {}
max: {}
members: {}
flags: {}
owners: {}
type: cuboid
priority: 1
Mesela netherda itemler bi düşüyor bir düşmüyor diyelim nether rg priority sini 1 yapıp netherite ve nether spawn rg sinin priority'ini 0 mı yapmam gerekliWorldguard dosyası içerisinden ayarlarsanız kafanız daha az karışır. Örneğin bir spawn diye bölgeniz olsun bir de spawnın içinde metintasi diye bölgeniz olsun amacınız eklediğiniz metin taşı kırılsın ancak spawnın geriye kalanı kırılmasın istiyorsanız aşağıdaki kodda verdiğim örnekteki gibi bir ayarlama yapmalısınız.
YAML:spawn: min: {} max: {} members: {} flags: {} owners: {} type: cuboid priority: 0 metintasi: parent: spawn min: {} max: {} members: {} flags: {} owners: {} type: cuboid priority: 1
Aynı işlemi oyun içinde kod kullanarak da yapabilirsiniz ama bence yml üzerinden editleyip sonrasında oyundan /wg reload komutunu kullanırsanız bu işlem sırasında hata yapma olasılığınız daha düşük olacaktır. Yaptığım işlemi tekrardan özelteyim spawn bölgesi ana bölgemiz seçtiğimiz alan buraya eklediğiniz flagslar metintasi bölgesinde de geçerli olsun diye parent ekledik ama metintasi bölgesine örneğin spawnda blok kırma kapalıyken siz metintasi wg'sinde açıcaksanız burayı allow yaptığınızda onu geçerli saysın diye priorty değerini spawndan yüksek yaptım. Bu örneği kendinize göre uyarlayabilirsiniz.
Sanırım çok karmaşık anlattım kafanızın karıştığı kısımları tekrardan sorarsanız dönüş sağlarım.
umut54
Nasıl bir sistem yaptığınızı bilmiyorum eşyaların düşeceği wg'nin prioritydeğerini arttırıp deneyin isterseniz.Mesela netherda itemler bi düşüyor bir düşmüyor diyelim nether rg priority sini 1 yapıp netherite ve nether spawn rg sinin priority'ini 0 mı yapmam gerekli
End dünyasının priority değerinin artırdığımda end'in spawnında pvp açık oluyor (sunucum boxpvp)Nasıl bir sistem yaptığınızı bilmiyorum eşyaların düşeceği wg'nin prioritydeğerini arttırıp deneyin isterseniz.
Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!