Çözüldü sunucuma saldırı yapılıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

growning

Bir Kömür Göründü Kaptanım!
Elmaslar
13
Minecraft
growning

Discord:

growning

merhaba birisi sabah sunucuya girip yöneticinin yani benim kullanıcı adımı sormus oyuncularda söylemiş ve bu şahıs kendi nickini benim nickim ile değiştirip op yetkisi almış ve sunucuyu kullanılamaz hale getirmiştir.
böle bişey nasıl mümkün olabilir ve nasıl önüne geçilebilir.
Allahtan düzenli yedeklerim var sıkıntı olmadı

discord bırakır mısın

Bungeecord kullanıyorsan açık port bırakmış olabilirsin. Ya da giriş yapılan sunucu açılırken auth eklentin sql sunucuya bağlanmamış olabilir. Ya da şifren tahmin edilebilir veya bulunabilir ise öyle de girmiş olabilir. Seçenek çok.

merhaba birisi sabah sunucuya girip yöneticinin yani benim kullanıcı adımı sormus oyuncularda söylemiş ve bu şahıs kendi nickini benim nickim ile değiştirip op yetkisi almış ve sunucuyu kullanılamaz hale getirmiştir.
böle bişey nasıl mümkün olabilir ve nasıl önüne geçilebilir.
Allahtan düzenli yedeklerim var sıkıntı olmadı
Bana ulaş yardımcı olabilirim.

Büyük ölçüde bungecord kullanımında açık port bırakmışsınız. Bungecord kullanımı için port kapatma yöntemlerini ve diğer ekstra korumaları yazıyorum.

Bungecord configi üstünden ip-forward ayarı true olmalı.
Windows güvenlik duvarı üstünden portları kapatmanız gerekmektedir.
Authmebungee plugini ile giriş yapmadan /server sunucuismi şeklinde giriş yapılabilen bir açık var bu plugin ile bu açığı kapatabilirsiniz.
İpwhitelist ile x sunucusuna bağlanmadan diğer sunucuya bağlanmayacak şeklinde bir ayar çekebilirsiniz (tüm sunuculara kurmanız gerekiyor.)
Bungecord configi üstünden default permlerde bungecord.server iznini kaldırarak oyuncuların /server iznini kapatmış olursunuz. Lobiniz var ise mycommand pluginini kurarak bağımsız bir komut ile /server mantığı ile çalışan farklı komutlar atayabilirisniz.

Velocity kullanıyor iseniz limboauth ve yan pluginlerini velocity kurmanız ve sadece güvenlik duvarı üstünden portları kapatmanız daha kolay olacaktır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl