Çözüldü sunucum ikidebir kapanıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

hamzaa65

Odunlara Vur Vur Vur!
Elmaslar
2
Minecraft
hamzaa65

Discord:

mtasanandreas

Merhabalar sunucum ikidebir kapanıyor ne sorunu olabilir 4 cekirdekli ryzen islemcili 16gb ramli vds kullanıyorum neden kapanıyor

İtemstack'ın sunucuyu kapatacağını düşünmüyorum şahsen
Yukarıda bahsettiğim komutun kullanımı sonrasında TRAP hatası vererek sunucu kapanmış. Dolayısıyla bu durumun item verileriyle alakalı olma ihtimali çok yüksek. Neye dayanarak düşünmüyorsunuz bilmiyorum ama; düşünmüyorsanız derin bilgilerinizle bizi aydınlatın, neden olduğunu öğrenelim Mustafa Bey. İyi forumlar dilerim, sevgiyle kalın. :)

Yukarıda bahsettiğim komutun kullanımı sonrasında TRAP hatası vererek sunucu kapanmış. Dolayısıyla bu durumun item verileriyle alakalı olma ihtimali çok yüksek. Neye dayanarak düşünmüyorsunuz bilmiyorum ama; düşünmüyorsanız derin bilgilerinizle bizi aydınlatın, neden olduğunu öğrenelim Mustafa Bey. İyi forumlar dilerim, sevgiyle kalın. :)
Merhaba Sythel. Nasılsın? Umarım iyisindir :).

Hata Kodundaki TRAP ifadesi Sürüm uyuşmazlığı olarak ifade edilebilir. bu durumda eklenti, harici bir kod yazılmamışsa sunucuyu kapatmak yerine kendini kapatırdı.

kodun diğer kısımlarında ise, bir ItemStack nesnesinin geçersiz veya boş olduğu bir durumda, öğe miktarını ayarlamaya çalışıldığında meydana gelir. Bu durumda ise yine harici bir kod yazılmadıysa, eklenti sunucuyu kapatmak yerine kendisini kapatıp o meşhur kırmızı illegal stack hata kodunu gönderirdi.

Bilgilerimin derin olduğundan değilde, bir tahmin ortaya sürdüm diyelim Sythel bey.
Eğer başka bir neden varsa, bunu duymaktan memnun olurum. İyi forumlar dilerim, sevgiyle kalın. :)

Merhaba Sythel. Nasılsın? Umarım iyisindir :).

Hata Kodundaki TRAP ifadesi Sürüm uyuşmazlığı olarak ifade edilebilir. bu durumda eklenti, harici bir kod yazılmamışsa sunucuyu kapatmak yerine kendini kapatırdı.

kodun diğer kısımlarında ise, bir ItemStack nesnesinin geçersiz veya boş olduğu bir durumda, öğe miktarını ayarlamaya çalışıldığında meydana gelir. Bu durumda ise yine harici bir kod yazılmadıysa, eklenti sunucuyu kapatmak yerine kendisini kapatıp o meşhur kırmızı illegal stack hata kodunu gönderirdi.

Bilgilerimin derin olduğundan değilde, bir tahmin ortaya sürdüm diyelim Sythel bey.
Eğer başka bir neden varsa, bunu duymaktan memnun olurum. İyi forumlar dilerim, sevgiyle kalın. :)
Merhaba Mustafa, ben iyiyim. Gerçekten güzel bir gün, umarım senin için de öyledir. Evet, bu yaptığınız yorum daha profesyonel oldu ve hoşuma gitti. Item verileri veya java sürümünden kaynaklanıyor muhtemelen, detaylı incelemeden net bir sonuca varamayız. Değerli forum arkadaşım; bu sorunun neden kaynaklandığını anlamanın en doğru yolu konu sahibinin, talep ettiğim veya sizin talep edeceğiniz dosyaları göndermesinden geçiyor. Böylelikle hep birlikte çözüm üreterek sorunu ortadan kaldırabiliriz. Sevgiler. :)

Merhaba,

Göndermiş olduğunuz log kayıtlarını incelediğimde sorunun "/netherkagit" isimli komutta olduğunu fark ediyorum. Bu komutu yazdığınızda oyuncunun envanterindeki bir öğenin sayısını hatalı bir şekilde güncellemek istiyor ve bunun sonucunda, Minecraft’ın yerleşik ItemStack.setCount metodu geçersiz bir değer fark edip bu durumun bir hata olduğunu belirterek sunucuyu durduruyor.

Kapanırken vermiş olduğu hata mesajını kontrol ettiğimiz ise:

[21:24:26] [Server thread/ERROR]: Encountered an unexpected exception
java.lang.AssertionError: TRAP
at net.minecraft.server.v1_16_R3.ItemStack.checkEmpty(ItemStack.java:153) ~[patched_1.16.5.jar:3096-Spigot-9fb885e-296df56]
at net.minecraft.server.v1_16_R3.ItemStack.setCount(ItemStack.java:944) ~[patched_1.16.5.jar:3096-Spigot-9fb885e-296df56]
at net.minecraft.server.v1_16_R3.PlayerInteractManager.a(PlayerInteractManager.java:439) ~[patched_1.16.5.jar:3096-Spigot-9fb885e-296df56] "

Özetle:

[21:24:08] [Server thread/INFO]: hamzaa65 issued server command: /sk reload bilet.sk
[21:24:11] [Server thread/INFO]: hamzaa65 issued server command: /
[21:24:25] [Server thread/INFO]: hamzaa65 issued server command: /netherkagit

Kullanmış olduğunuz "/netherkagit" isimli komutun bağlı olduğu skriptiniz sunucunun çökmesine sebep oluyor. Bu skripti gönderebilirseniz inceleyip hatayı tespit edebiliriz. Sunucununuz çökme sebebi aslında bu. Kendi kendine kapandığını sanıyorsunuz aslında ama bu komutu kullandığınız zaman tetiklenip kapanıyor.

Ek olarak sunucu java sürümünüz eski görünüyor, hatayı düzelttikten sonra java sürümünüzü güncellemenizi tavsiye ederim. Kullandığınız mevcut pluginler de java sürümünüz eski olduğuna dair uyarılar yapmış.

Bu konu hakkında detaylı destek almak isterseniz Minevon Studio discord adresine girerek talep oluşturabilirsiniz.
Kod:
command /netherkagit:

permission: kagit.ver

permission message: &cBu komuta iznin yok.

trigger:

give player 1 paper named "&4ɴᴇᴛʜᴇʀ ʙɪʟᴇᴛ"

send "&6Nether Bileti aldın! Sağ tıklayarak Nether'e ışınlanabilirsin." to player

command /endkagit:

permission: kagit.ver

permission message: &cBu komuta iznin yok.

trigger:

give player 1 paper named "&dᴇɴᴅ ʙɪʟᴇᴛ"

send "&5End Bileti aldın! Sağ tıklayarak End'e ışınlanabilirsin." to player

on rightclick:

if player's tool is paper named "&4ɴᴇᴛʜᴇʀ ʙɪʟᴇᴛ":

remove 1 paper named "&4ɴᴇᴛʜᴇʀ ʙɪʟᴇᴛ" from player's inventory

teleport player to {nether_spawn}

send "&6Nether'e ışınlandın!" to player

if player's tool is paper named "&dᴇɴᴅ ʙɪʟᴇᴛ":

remove 1 paper named "&dᴇɴᴅ ʙɪʟᴇᴛ" from player's inventory

teleport player to {end_spawn}

send "&5End'e ışınlandın!" to player

on load:

set {nether_spawn} to location(36.5, 170, -88.5, "world_nether", -90, 0)

set {end_spawn} to location(154,65,-12.500, world "world_the_end")

Moderatör tarafından düzenlendi:
  1. Chunk yükleme aşırı fazla. view-distance: 5 yap.
  2. FAWE ve Citizens çok yük bindiriyor. FAWE'yi kapatıp dene.
  3. Villager ve ArmorStand fazla. Gereksiz olanları sil.
  4. Sunucu DDoS yiyor olabilir. Anti-DDoS var mı?
Ne yapmalısın?
  • view-distance düşür.
  • FAWE ve Citizens’ı kapatıp test et.
  • latest.log hata varsa paylaş.

Bunları yap, sorunu çözelim.

1. Chunk yükleme aşırı fazla. view-distance: 5 yap.
  2. FAWE ve Citizens çok yük bindiriyor. FAWE'yi kapatıp dene.
  3. Villager ve ArmorStand fazla. Gereksiz olanları sil.
  4. Sunucu DDoS yiyor olabilir. Anti-DDoS var mı?
Ne yapmalısın?
  • view-distance düşür.
  • FAWE ve Citizens’ı kapatıp test et.
  • latest.log hata varsa paylaş.

Bunları yap, sorunu çözelim.
1. 4tü 5 yaptım
2. fawe yok citizens kullanmıyoruz plugini
3. gerekszi yok
4. yok
arkadaşın dediği gibi ya skriptle alakalı yada java sürümüyle kullanınca cöküo

java sürümünü 17ye yükselttim devam ediyor sorun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl