Sunucum için Youtube reklam vermek istiyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Keremarslan36

Birisi mi Spawnlandı?
Elmaslar
0
Minecraft
Qoll

Discord:

Keream_36

Başlıktada söylediğim gibi Minecraft sunucum için youtube reklam vermek istiyorum fakat kaygılarım var mesela Minecraftın esnekliği yani youtube reklam videosunda minecraftın adı geçmesi problem yaratırmı heleki şu aralar Minecraftın youturberlarına bile minacraft denmesini yasakladığını düşürnürsek ticari kâr güden bir sunucunun Minecraftın adını kullanması bilemiyorum. Ayrıca sormak istediğim bir şey daha var youtubeda gösterim başı 0.10 kuruş yani 1k gösterim 100tl yani ben 10bin tl link reklam yaparsam 100online alışmışım fikirleriniz nelerdir

Öncelikle 1 İzlenme = 0.10 Kuruş gibi bir hesabı adam akıllı hiç bir içerik üreticisi yapmaz yapanlarda da sorun vardır, Genelde bu işler şöyle olur; Sunucunun youbube reklamına belirli bir bütçe ayırırsın sallıyorum 2000TL bu para ile gidersin piyasada aşağı yukarı bilinen bazı içerik üreticileri vardır bunlara meblası karşılığında Uzun Video veya Shorts çektirirsin ve paylaştırırsın ve buradan gelen etkileşim sunucuna yönelir. Şu an aktif piyasada sadece içerik üreticilerine para dökerek sürekli etkileşim kasan sunucu çok azdır veya yoktur. Burada olaya kendi içeriğini kendin üretmek kalıyor sunucu reklamı tarzında shorts, uzun video ve trailer/fragman çekip paylaşabilirsin ve yeni açılan sunucular için artık bu bir zorunluk haline gelmiştir.

Not: Reklamı ve kendi içeriklerinizi sadece YouTube üzerinde tutmak sizi kısıtlar diğer TikTok/İnstagram ve türevleri üzerinde de paylaşım yapmanızı/yaptırmanızı öneririm.

Bunun haricinde Twich/Kick/TikTok üzerinde Minecraft canlı yayını yapan kişilere de reklam vermek sizin açınızdan faydalı olabilir, Bu yayıncıların ekipleri ve izleyicilerin de sunucuya katılması size extra bir online getirecektir.

İyi forumlar.

Öncelikle 1 İzlenme = 0.10 Kuruş gibi bir hesabı adam akıllı hiç bir içerik üreticisi yapmaz yapanlarda da sorun vardır, Genelde bu işler şöyle olur; Sunucunun youbube reklamına belirli bir bütçe ayırırsın sallıyorum 2000TL bu para ile gidersin piyasada aşağı yukarı bilinen bazı içerik üreticileri vardır bunlara meblası karşılığında Uzun Video veya Shorts çektirirsin ve paylaştırırsın ve buradan gelen etkileşim sunucuna yönelir. Şu an aktif piyasada sadece içerik üreticilerine para dökerek sürekli etkileşim kasan sunucu çok azdır veya yoktur. Burada olaya kendi içeriğini kendin üretmek kalıyor sunucu reklamı tarzında shorts, uzun video ve trailer/fragman çekip paylaşabilirsin ve yeni açılan sunucular için artık bu bir zorunluk haline gelmiştir.

Not: Reklamı ve kendi içeriklerinizi sadece YouTube üzerinde tutmak sizi kısıtlar diğer TikTok/İnstagram ve türevleri üzerinde de paylaşım yapmanızı/yaptırmanızı öneririm.

Bunun haricinde Twich/Kick/TikTok üzerinde Minecraft canlı yayını yapan kişilere de reklam vermek sizin açınızdan faydalı olabilir, Bu yayıncıların ekipleri ve izleyicilerin de sunucuya katılması size extra bir online getirecektir.

İyi forumlar.
Merhaba tiktok instagram vb. Bahsetmiştiniz merak ettiğim bir şey var bu platformları kullananlar mobilden giriş yapmıyormu? Ama googleads üzerinden youtube reklam verildiği zaman pc,mobile seçilebiliyor ve saat 19:00-00:00 (prime time) da reklam verildiği zaman yeni açılan bir sunucu için 5 saatlik bir dilimde oldukça fazla etkileşim olacaktır ama örğn:7/24 lük bir zaman diliminde reklam verildiği zaman gecenin 5'indede bir oyuncunun reklama tıklayıp sunucuya giriş yapma durumunda var ve "0" Online lada karşılaşma durumu var. Benim merak ettiğim konu ise youtubedeki tıklama başına maliyet (TBM) Bu rakam türkiyede oyun sektörü için ortalama 0.10-0.20 arasında işte tamda burda başlıyor ben 10K Bir bütçe ile reklam verdiğim zaman 1 hafta sonra benim sunucumda 100 Online olacakmı? Merak ettiğim şey tamda bu.

Merhaba tiktok instagram vb. Bahsetmiştiniz merak ettiğim bir şey var bu platformları kullananlar mobilden giriş yapmıyormu? Ama googleads üzerinden youtube reklam verildiği zaman pc,mobile seçilebiliyor ve saat 19:00-00:00 (prime time) da reklam verildiği zaman yeni açılan bir sunucu için 5 saatlik bir dilimde oldukça fazla etkileşim olacaktır ama örğn:7/24 lük bir zaman diliminde reklam verildiği zaman gecenin 5'indede bir oyuncunun reklama tıklayıp sunucuya giriş yapma durumunda var ve "0" Online lada karşılaşma durumu var. Benim merak ettiğim konu ise youtubedeki tıklama başına maliyet (TBM) Bu rakam türkiyede oyun sektörü için ortalama 0.10-0.20 arasında işte tamda burda başlıyor ben 10K Bir bütçe ile reklam verdiğim zaman 1 hafta sonra benim sunucumda 100 Online olacakmı? Merak ettiğim şey tamda bu.
TikTok, İnstagram gibi platformlarda normal bir reklam veren gibi ADS satın almanız pek doğru değil bunun yerine orada içerik üreten kişilere reklam verirsiniz ve youtube gibi oralarda da sizin reklamınızı yaparlar ve bu reklamldan kitle kazanırsınız, Belirli bir aktifliği geçtikten sonra bu reklamlara ek olarak o patformun kendi sattığı adsleri satın alabilirsiniz lakin sadece ads kullanmak pek fazla getirirsi olmaz.

Sunucunun 100 online olması çok önemli değil. Ben şimdiye kadar onlarca sunucuda çalıştım ve bu söyleyeceklerimi az biraz tecrübemi ortaya koyarak söylüyorum anlık online artışları gerçekten önemli değil asıl önemli olan şey düzenli online çekmek. Örenk olarak; Düzenli bir şekilde 50-80 Aktiflik gören sunucu ara sıra 200 Aktiflik gören ve gün içerisinde 50 Aktifliğin üzerine çıkamayan bir sunucudan daha büyük ve gelişmiş bir sunucudur. Önemli olan şey bu aktifliği ne kadar yüksek tuttuğun değil ne kadar uzun süre kaç aktiflik gördüğündür.

Sana önerim öncelikle discord sunucunu toparlaman ve discord üzerinde sunucuyu bekleyen bir kitle oluşturman olacaktır bunu yapmak için klanlara/topluluklara(klanlar oyuncu getirir/topluluklar üye) reklam verebilirsin. Discordu belirli bir nokataya getirdikten sonra trailer ve fragman tarzı videolar paylaş ve beklenti oluştur.(Burada sunucunun güzel olması da önemli tabii) Bundan sonra sunuucyu aç ve etkinliklere başla. Sonra daha önce bahsettiğim platformlarda reklam ver, Belki açılışta hedefin olan 100 aktif oyuncuyu görmezsin ama düzenli olarak reklamlayıp kitlen ile ilgilenirsen bu 100 aktifliğin mislini görürsün.

Bütçe olarak sana şunu söyliyim reklama iyi para ayırman lazım, Bunun haricinde oyunculara sorunsuz ve lagsız bir oyun zevki vermek için sunucunun paketlerinin iyi olması ve iyi bir hosting firmasından kaliteli bir vds almaslısın. Extra olarak korumanalara önem ver ve ekibine rasgele insanları almamaya çalış. Tavsiyelerim umarım sana yardımcı olur başarılar diliyorum.

iyi forumlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl