Elmas verilir bu mesaja.Arkadaşların dediği gibi risklerden kaçınmak için hetznerden dedicated makine alıp vdslere bölebilirsin
Elmas verilir bu mesaja.Arkadaşların dediği gibi risklerden kaçınmak için hetznerden dedicated makine alıp vdslere bölebilirsin
Hocam ben tavsiyemi verdim skywars bedwara gibi sunucara ryzen kullanmak israf 1.8 oldugu icin tasarruf oluyor benim dedigimde ma ginede karar sizin.ben tek vds kurmak istiyorum sence kaç gb ram lazım bazı oyunları çıkaraabilirim zellikl bedwars ve skywars olmayabilir ama skyblock ve survival olacak.Bu arada sunucu 1.8-1.16.5 olacak cpu ne trvih edyim e5 okey mi ? başlangıç için
schaffer79
yamans
Teşekkür ederim ilginiz için.Hub sunucu açmayı düşünüyorsanız "Dedicated Server" dışında pek bir şansınız yok. Bulut sunucuların işlemcileri genellikle paylaşımlı olduğu için sunucu performansında belirsizlik yaşama ihtimaliniz oldukça yüksek olacaktır. Ne kadar RAM'e ihtiyacınız olacağına dair isterseniz kabaca bir hesap yapabiliriz.
Bungeecord: Bungeecord sunucunuz için 512MB ile 1GB arası RAM ayırmanız yeterli olacaktır. 1GB RAM, 400-500 arası oyuncu için yeterlidir. 200 kişi için 512MB diye hesaplayabilirsiniz.
Lobi ve Çakma Lobi: Ufak bir lobide oyuncuların çoğu aynı alanda olduğu için yine aynı şekilde 512MB ile 2GB RAM arası yeterli olacaktır. Benzer bir hesabı çakma lobi için de yapabiliriz.
Mini-Oyun Sunucuları: Mini-oyun sunucularınız için 4-6GB, 50 oyuncu için oldukça yeterli olacaktır. Tabii ki bu kullandığınız eklentilerin performansına bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
Faction, Survival Sunucuları: Bu tarz daha büyük sunucular için oyuncuların chunk yükleme miktarı, kızıltaş sistemleri, yaratık farmları ve benzeri yapıları sunucu performansını düşürecektir. Modern sunucu yazılımları oldukça optimize olsa da bir mini-oyun sunucusuna göre daha fazla RAM'e ihtiyacınız olacak. 30-40 kişilik bir sunucu için en iyi ihtimalle 8GB, ama gerçekçi olmak gerekirse minimum 12GB RAM'e ihtiyacınız olacaktır.
Sonuç olarak 32 ya da 64GB RAM, yeni açılacak bir HUB sunucusu için ideal diyebiliriz. Zaten "Dedicated Server"ları gözden geçirdiğinizde minimum 16 ya da 32GB RAM miktarlarından başladığını göreceksiniz. Eğer ufak başlamak istiyorsanız 32GB, daha uzun vadeli düşünüyorsanız 64GB RAM ideal olacaktır.
İşlemciye dikkat ederken de tavsiyem en az 8 çekirdek olmasına dikkat edin. Minecraft sunucuları genellikle tek çekirdek kullanmasına rağmen günümüzde Paper ve Purpur gibi sunucuların eşzamansız chunk yükleme gibi optimizasyonları olduğu için sunucu başına 2 çekirdek gayet yeterli olacaktır. Çekirdek hızının da minimum 3GHz olmasını tavsiye ederim.
Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!