Sunucum İçin Cihaz Topluyorum Yardımcı Olur musunuz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan EpikLava
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 1.098

EpikLava

Developer/oyna.epiklava.com
Elmaslar
416
Son sürüm minecraft sunucusu için en iyi sistemi arıyorum. Bütçe 30 bin türk lirası .Cihaz 64 gb ram olması lazım. Sanallaştırmaya elverişli olması gerek. Önerilerinizi bekliyorum.

Singlebase bir oyun mu yapmak istiyorsunuz yoksa minigames tarzı şeyler mi? Bu soruya gore cok değişir hatta, singlebase yapmak isteseniz bile değişir cünkü nasıl bir alt yapınızın olduğuna gore değişken bir şey bu. Mesela skyblock yapabilirsiniz ama sınırsız oyuncu icin sunucuları bolebilirsiniz. biraz daha info verilirse daha iyi bir cevap verilebilir

Mc sunucularının geneli R5 işlemci kullanır fakat uzun süreli bakıldığı zaman r7 de kullanabilirsiniz orada karar tamamen sizin ben iki şekilde de bir sistem atıyorum aşağıya.

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
2.998,60 TL
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
4.999,00 TL
3.829,00 TL
1850 TL
2.628 TL
766,70 TL
1.755,92 TL
1.638 TL
TOPLAM:

R5: 17.315 TL
R7: 19.315 TL

İşlemci olarak yukarıda dediğim gibi Ryzen 5 & Ryzen 7 topladım. Ryzen 9 kullanılmak istenirse fiyat ortalama 23.000 civarına gelecektir, daha ucuz bir sistem de toplanabilir fakat ben genel olarak çoğu şeyi kaliteli aldığım için fiyat ucuz çıkmadı.

Mc sunucularının geneli R5 işlemci kullanır fakat uzun süreli bakıldığı zaman r7 de kullanabilirsiniz orada karar tamamen sizin ben iki şekilde de bir sistem atıyorum aşağıya.

2.998,60 TL
4.999,00 TL
3.829,00 TL
1850 TL
2.628 TL
766,70 TL
1.755,92 TL
1.638 TL
TOPLAM:

İşlemci olarak yukarıda dediğim gibi Ryzen 5 & Ryzen 7 topladım. Ryzen 9 kullanılmak istenirse fiyat ortalama 23.000 civarına gelecektir, daha ucuz bir sistem de toplanabilir fakat ben genel olarak çoğu şeyi kaliteli aldığım için fiyat ucuz çıkmadı.
Kanka teşekkürler yararlı.

2.998,60 TL
4.999,00 TL
3.829,00 TL
1850 TL
2.628 TL
766,70 TL
1.755,92 TL
1.638 TL
TOPLAM:

? R5'de 6 cekirdek var, r7'de 8 cekirdek, dünyanın hicbir yerinde boyle bir dedicated server mantığı yok. Kesinlikle yanlış bir bilgilendirme bu. Minecraft sunucuları tüm oyunlara kıyasla en az ram kullanan oyun sunucularıdır. Oyun sunucuları mimarileri sunucu virtualization ve containerization icin olabildiğince az kaynakla sınırlandırıp fazla paketleme yoluyla kullanılmak istenir. Ryzen 5 ve 7 ev tipi işlemcilerdir ve günlük hayatta oyun, ortalama ve basit iş programları ve genel olarak single thread'i hedef alıp buna gore hız sağlar. Eğer sunucu işlemcisi arıyorsanız threadripper, epyc, intel e serisi gibi türlerden almalısınız. Eğer işlemciniz 8 cekirdek olucaksa max oynatabileceğiniz oyuncu sayısı sürümden sürüme değişerek 400-500'ü gecmez, hatta fazla bile olabilir. Oyuncu sayısının ram ile bir alakası yoktur. belleğin kullanım alanı hafıza gibidir. Bir yere yazmak ve ordan almak yerine hafızada tutulur ve anlık işlemler yapılır. Orneğin bir oyuncunun konumu bellekte tutulur, parası bellekte tutulur, canı bellekte tutulur. Sunucu kapanırken veritabanına yazdırılır.

R7 ile max oynatacağınız oyuncu sayısı 300-400 ise max kullanılacak ram 16gb'i gecmez.

Şimdi olması gereken 30ktl'ye sistemi toplayalım, bu sistem ile 1000 kişinin üzerinde rahat oynatabilirsiniz, tabi işlemciyi ve sunucuları doğru kullanıp doğru bolmenizde gerekir

Ryzen ThreadRipper 3955x 16 core ve 32 thread sağlar, 4 core ile 300-350 oyuncuyu 20 tps rahatlıkla oynatabilirsiniz.
Bu işlemci 3.9G tane core frekansı sunar. Buda saniyede 3,9 milyar işlem demektir.

İşlemci fiyatı pahalı gelebilir ama yaklaşık size 1000-1500 oyuncu oynatır. Gelecek 3-4 yıldada aldığınız fiyatın üstüne bile satabilirsiniz. Diğer parcalarla yine sacma sapan alınmazsa 30k tl'yi gecmez

Ayrıca Cift işlemci yapıp 256gb ram desteği sunarsan, 5000-10000 oyuncu arası oynatabilirsiniz sisteminizi doğru hazırlayarak

? R5'de 6 cekirdek var, r7'de 8 cekirdek, dünyanın hicbir yerinde boyle bir dedicated server mantığı yok. Kesinlikle yanlış bir bilgilendirme bu. Minecraft sunucuları tüm oyunlara kıyasla en az ram kullanan oyun sunucularıdır. Oyun sunucuları mimarileri sunucu virtualization ve containerization icin olabildiğince az kaynakla sınırlandırıp fazla paketleme yoluyla kullanılmak istenir. Ryzen 5 ve 7 ev tipi işlemcilerdir ve günlük hayatta oyun, ortalama ve basit iş programları ve genel olarak single thread'i hedef alıp buna gore hız sağlar. Eğer sunucu işlemcisi arıyorsanız threadripper, epyc, intel e serisi gibi türlerden almalısınız. Eğer işlemciniz 8 cekirdek olucaksa max oynatabileceğiniz oyuncu sayısı sürümden sürüme değişerek 400-500'ü gecmez, hatta fazla bile olabilir. Oyuncu sayısının ram ile bir alakası yoktur. belleğin kullanım alanı hafıza gibidir. Bir yere yazmak ve ordan almak yerine hafızada tutulur ve anlık işlemler yapılır. Orneğin bir oyuncunun konumu bellekte tutulur, parası bellekte tutulur, canı bellekte tutulur. Sunucu kapanırken veritabanına yazdırılır.

R7 ile max oynatacağınız oyuncu sayısı 300-400 ise max kullanılacak ram 16gb'i gecmez.

Şimdi olması gereken 30ktl'ye sistemi toplayalım, bu sistem ile 1000 kişinin üzerinde rahat oynatabilirsiniz, tabi işlemciyi ve sunucuları doğru kullanıp doğru bolmenizde gerekir

Ryzen ThreadRipper 3955x 16 core ve 32 thread sağlar, 4 core ile 300-350 oyuncuyu 20 tps rahatlıkla oynatabilirsiniz.
Bu işlemci 3.9G tane core frekansı sunar. Buda saniyede 3,9 milyar işlem demektir.

İşlemci fiyatı pahalı gelebilir ama yaklaşık size 1000-1500 oyuncu oynatır. Gelecek 3-4 yıldada aldığınız fiyatın üstüne bile satabilirsiniz. Diğer parcalarla yine sacma sapan alınmazsa 30k tl'yi gecmez

Ayrıca Cift işlemci yapıp 256gb ram desteği sunarsan, 5000-10000 oyuncu arası oynatabilirsiniz sisteminizi doğru hazırlayarak
ddr5 toplamak geliyor yapılır mı AMD Ryzen 9 7950X bu yada bu işlemci hakkında görüşünüz nedir AMD Ryzen 9 7950X

ddr5 toplamak geliyor yapılır mı AMD Ryzen 9 7950X bu yada bu işlemci hakkında görüşünüz nedir AMD Ryzen 9 7950X
Şimdi efendim dünyada ozel üretim bir işlemci bile olsa siz bunu aldığınızda cok fazla sunucu yapamayacaksınız, bu yüzden işin donanım kısmını bırakıp yazılım kısmına para harcamalısınız. Bir skyblock sunucunuz mu var. Ozel olarak kodlatın ve onlarca sunucuya bolün. Bunun cozümü net olarak budur. Neden boyle diyorum şu yüzden. Eğer bu adamların 30k tl si varsa sunucu alacak kadar. Reklamada parası vardır diye düşünüyorum. İyi bir yayıncı getirdiğinizi var sayalım. Bu adam yayında 5-10k izlensin. Bu adamın oyuncusu nerde oynayacak ? Zaten belirttiğiniz işlemciyi soğutmak icin hayvani bir masraf yapılması gerekiyor, O işlemciyi soğutmak o kadar zor ki. 110 derece normalde calısıyor. Tamam o işlemcinin 5.7 GZ overclock hızı var, buda devasa bir rakam, ama bu işinize yaramayacak, bunu zaten kullanamayacaksınız. Cünkü 5.7gz her cekirdekte olan overclock hız. 16 cekirdek bu işlemci, siz tek bir sunucu actığınızda bunun 2 sini kullanmış olacaksınız, max 400-500 online'ı gecemeyeceksiniz 20tps olarak. Bunun yerine 32 cekirdek bir işlemci alıp 16 tane server acıp 1000-1500 kişi oynatabilirsiniz. Buda yazılımda bitiyor. Onu yapacak adamlarda tr'de yok. Bir skyblock sunucusunu 16 adet farklı sunucuya bolmekten bahsediyorum. Titanyum bu şekilde 1500 oyuncu kaldırmaktadır. Hypixel bu şekilde 70k oyuncu kaldırmaktadır. Bizzat konuşmuş birisi olarak ne kullandıklarını ve nasıl yaptıklarını biliyorum. olay makinede veya donanımda değil. yük dağıtım sistemlerinde

Anladım dediğiniz olayı teşekkür ederim cevabınız için.

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl