TECN
Odunlara Vur Vur Vur!
- 16 GB DDR4 4000 MHz RAM
- 12 Çekirdek CPU R9 5950X / 3950X
- 160 GB NVMe SSD Disk
Yukarıda kullandığım makinanın özelliklerini verdim.
Velocity, Lobi ve ana sunucum olan survival kurulu. Lobi ve Survival sunucuları Paper 1.21.4 Sürümlerinde. Geyser ve ViaVersion eklentileri bulunuyor.
Velocity için 1gb, Lobi için 1gb, Survival için 10gb ram verdim.
Sunucu ortalama olarak 25 oynanıyor yoğun saatlerde. Lobi sunucumda herhangi bir ekstra özellik yok sadece giriş yapıp aktarım sağlanıyor. Elimden geldiğince araştırıp çözmeye çalıştım ancak tıkandım. Mspt max değeri yoğun zamanlarda 1000'i geçtiğini gördüm. Günde 2 kere lobi ve survival sunucusunu yeniden başlatıyorum.
Survival İçin JVM Flags:
-Xms10G -Xmx10G -XX:+UseG1GC -XX:+ParallelRefProcEnabled -XX:MaxGCPauseMillis=150 -XX:+UnlockExperimentalVMOptions -XX:+DisableExplicitGC -XX:+AlwaysPreTouch -XX:G1HeapWastePercent=5 -XX:G1MixedGCCountTarget=4 -XX:G1MixedGCLiveThresholdPercent=90 -XX:G1RSetUpdatingPauseTimePercent=5 -XX:SurvivorRatio=32 -XX:+PerfDisableSharedMem -XX:MaxTenuringThreshold=1 -XX:G1NewSizePercent=30 -XX:G1MaxNewSizePercent=40 -XX:G1HeapRegionSize=16M -XX:G1ReservePercent=20 -XX:InitiatingHeapOccupancyPercent=30 -Dusing.aikars.flags=https://mcflags.emc.gs -Daikars.new.flags=trueLobi için JVM Flags:
-Xms1G -Xmx1G -XX:+UseG1GC -XX:MaxGCPauseMillis=100 -XX:+UnlockExperimentalVMOptions -XX:+AlwaysPreTouch -jar paper.jar --noguiVelocity için JVM Flags:
-Xms1G -Xmx1G -XX:+UseG1GC -XX:G1HeapRegionSize=4M -XX:+UnlockExperimentalVMOptions -XX:+ParallelRefProcEnabled -XX:+AlwaysPreTouch -jar velocity.jarSpark Profiler:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için
şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
ChunkSpawnerLimiter eklentisi ile bazı mobları ve redstone işlevlerini limitlendirdim. Oyuncularda gördüğüm kadarıyla ağır bir redstone sistemi kullanan yok. StackMob kullanıyorum hayvanları stacklemek için. Köylüler içinse AntiVillagerLag eklentisi kurulu, paper configlerinden behavior ile köylülerin daha yavaş çalışmasını ayarlamaya çalıştım ancak olmadı. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.