Size şunu söyleyeyim, uğraşacak durumda değilim. Her lafımı ya eksik anlıyorsunuz ya da özellikle yapıyorsunuz. Ben linux kullanıyorum fakat windows da kullanıyorum ve windows daha iyi. Linux da direk olarak görsel bir uzak bağlantı gerçekleştiremezsiniz, windowsta ise hem ftp hem de rdp var.
Java konusuna gelince ise, bu konuda deneyimliyim, şahsen cpp ve cs kullanmama rağmen java ya çoğu yerde yoğun olarak ihtiyaç duyuyorum. Java c tabanlı dillere göre daha mantıklı bir syntax a sahipken c makine diline yakındır. Bu çalıştırılmanın yanında derlenmeyi de işe sokar fakat java bytecode sayesinde, özellikle de java8 ve üstü, c tabanlı dillere göre hızlı çalışır. Bunun yanında cpp veya c ile gui yapmak saçmalıktır, java kullanmak crossplatforming açısından iyi olacaktır fakat cs de kullanılabilirken platformlararası değildir.
C ve Java karşılaştırılması şuna benzer, soğuk bir günde kahve mi sıcak bir günde limonata mı?
Ayrıca Javanın sitesinde ve oracle da test sonuçlarını detaylıca inceleyebilirsiniz.
Linux kullanan birinin "Windows daha iyi" deme ihtimali %0.1, Linux'da da görsel arayüz, uzak bağlantı, SFTP, SSH olduğunu bilmeme ihtimali ise 0.01%, sallamayın lütfen, bilmiyorsanız da gidin bilgilenin sonra gelin öyle tartışalım. Uzatmanın alemi yok.
windowsta ise hem ftp hem de rdp var.
Linux'da FTP/SFTP olmadığını size kim söyledi? Ayrıca uzak masaüstü (remote desktop connection) zaten Microsoft'un bulduğu bir isim/terimdir, Linux'da bu yüzden yoktur fakat aynı işi gören uzak bağlantı sistemleri vardır. Ayrıca SSH üzerinden root erişimi ile uzak masaüstü ile yaptığınız her işi yapabilirsiniz, aksini iddia ediyorsanız şu işlemi yapamazsınız diyin, nasıl yapacağınızı söyleyeyim.
Aklınız fikriniz basitlikte, hazırcılıkta, büyük şirketlere bilgilerinizi satması için para ödemekte.. Yazılım alanında yeni olduğunuz zaten open source, community tarafından geliştirilen, free-ware, büyük şirketler tarafından para makinesi olarak kullanılmayan yazılımlara karşı olmanızdan veya bu terimleri bilmemenizden çok belli ediyor kendini. Biraz Linux, Firefox falan kullanın, StackOverflow'da dolaşın, kendinize gelirsiniz belki.
Ha bu arada dünya üzerindeki her daldan geliştiricilerin %80'inden fazlasının da MacOS veya Linux kullandığını belirtmek isterim.
Ben linux kullanıyorum fakat windows da kullanıyorum ve windows daha iyi.
Şu kurduğunuz cümle kadar mantıksız bir cümle yok. Anlaşılan yazılım alanında kendinizi geliştirmeniz gerektiği gibi Türkçenizi de geliştirmeniz gerek. Madem Windows daha iyi neden "ben linux kullanıyorum", "fakat windows da kullanıyorum" diyorsunuz? Windows da kullanıyorum demek çoğunlukla Linux kullanıyorum demek. O halde neden kendiniz bile az kullandığınız şeyi insanlara dikte etmeye çalışmaktasınız? Ha tabii ben hiç hayatınız da bir kere Linux kullandığınıza bile inanmıyorum fakat, yine de varsayım yapsak bile vahim türkçeniz sayesinde ortaya bu soru işaretleri çıkmakta.
Java konusuna gelince ise, bu konuda deneyimliyim, şahsen cpp ve cs kullanmama rağmen java ya çoğu yerde yoğun olarak ihtiyaç duyuyorum.
Biz de deneyimli olmasaydık konuşmazdık herhalde. Bir çok programlama dili bilmekteyim, fakat konu burada nerede neye ihtiyaç duyduğunuz değil; zaten programlama dilleri bize sunulan araçlardır istediğinizi kullanabilirsiniz bazıları bazı alanlarda daha mantıklı/yaygın olur, vesaire. Burada tartıştığımız durum, sizin attığınız saçma iddia üzerinden çıkan "Java mı C/C++ mı performans olarak daha iyi?" tartışması. Ha bir de performans olarak Linux mu Windows'mu tartışması.
Bakın konu burada kolaylık olarak veya günlük kullanım olarak Windows'un mu Linux'un mu daha iyi olduğu veya syntax, cross-platform olarak Java'nın mı C++'nın mı iyi olduğu değil; tartışmamız performans üzerine, ve bu iki durumda da cevapların belli olduğu aşikar; on sayfa tartışmaya gerek yok burada, ha ama tartışalım diyorsanız ben tartışırım, sorun yok, ama bunun sonunda siz zararlı çıkarsınız.
"Ayrıca Javanın sitesinde ve oracle da test sonuçlarını detaylıca inceleyebilirsiniz."
Senden 2 sayfadır akamedik bir araştırma performans test sonucu istiyorum hala saçmalayıp başka iddialar atıp duruyorsun, oydu buydu şuydu araştırmaydı diye. Attığınız makalelerin hepsi Java hızlıdır iyidir güzeldir, gözle görülür performans kaybı olmaz diyor; bunu zaten bende diyorum bizde diyoruz herkes biliyor. Sorun şu ki o makalelerin hiç biri çıkıpta "Java en performanslı dildir, tüm dillerin efendisidir, Java forever, C is trash, C++ is trash, all other languages are basically trash" modunda bir şeyler demiyor. Bak özellikle abarttım ama cidden, bir tanesi bile performans olarak C'ye yakındır bile demiyor; hepsinde açıkca C ailesi dillerden performans açısından daha geride olduğu yazmakta. Bunun nedeni ise "Java c tabanlı dillere göre daha mantıklı bir syntax a sahipken c makine diline yakındır." dediğin gibi C'nin makine diline yakın olup daha native binary kod sunması.
java bytecode sayesinde, özellikle de java8 ve üstü, c tabanlı dillere göre hızlı çalışır.
Bytecode dediğin şey zaten Java'nın daha yavaş olmasının sebebi, direk makine koduna compile edilmiyor kod bytecode oluyor JVM'de yürütülüyor buda ekstra runtime overhead yapıyor.
Lütfen performans hakkında tartışıyorken bana çıkıp crossplatforming den syntax'dan bahsetme; yorumlarda Java C'yi performansta ikiye atlar diye atıp tutuyorsunuz bir şey bilmeden sonra sıkışınca efendim Java'nın syntaxı iyidir.. Yahu konumuz o değil ki?
Lütfen daha fazla konumu kirletmeyin, kendi saçma uçuk bolca komplo teorisi içeren fikirlerinizi kendinize saklayın.