Sunucudaki mapler rami tüketir mi ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan inflamex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 482
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

inflamex

Koydum Çalışma Masasını
Elmaslar
29
Minecraft
Berat0625

Discord:

Berat|_0625_

Arkadaşlar sunucuma mesela 250x250 bir map kursam ram tüketimi artar mı yani haritalar ram tüketir mi biliyorsanız yazarmısınız. İyi forumlar <3

Yaratacağını sanmam. Ancak haritadaki entityler artarsa (zırh askısı, yerdeki itemler v.b) lag yaratabilir.

Normal dünyalar zaten 1.000.000x1.000.000 oluyor, 250x250 hiçbir şey; sadece yüklenen chunklarda işlemler yürütülür, yoksa oyun oynanamaz olurdu. Ve evet, dünyada yüklü olan kısımlar ram kullanacaktır, dolayısıyla ram kullanımı etkilenir fakat ne kadar büyük bir yer yüklüyse o kadar ram tüketilir ve bu miktar fazla değil.

250x250 boyutlarındaki bir haritanın RAM kullanımı arttıracağını sanmıyorum fakat ne kadar az yüklenmiş chunk o kadar fazla performans :)

Çok büyük olursa ve değişik bloklar (zırh askısı, yerdeki itemler) ne kadar fazla olursa o kadar fazla ram tüketir.

Çok fazla zırh atkısı çok lag yapıyor diye biliyorum ama maptan bir zarar gelmez diye düşünüyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl