Sunucuda Kısa Sürede Eğlence Sağlamak Mantıklı mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

boran3q

Lapis Niye Mavi?
Elmaslar
260

Discord:

ikincielkralliklariseth

Çoğu Minigames oyun modları, ülkede yaklaşık %50-%50 oranında iki kitleye ayrılmış durumda. Beğenenler aktif olarak oyuna katkı sağlarken, beğenmeyenler sunucuyu terk ediyor. Sizce Minigames oyunları mantıklı mı? Kısa sürede fazla eğlence sunarak oyuncuları eğlendirmek kötü bir şey mi?

Çoğu Minigames oyun modları, ülkede yaklaşık %50-%50 oranında iki kitleye ayrılmış durumda. Beğenenler aktif olarak oyuna katkı sağlarken, beğenmeyenler sunucuyu terk ediyor. Sizce Minigames oyunları mantıklı mı? Kısa sürede fazla eğlence sunarak oyuncuları eğlendirmek kötü bir şey mi?
Sunucu sahibi için kötü oyuncu için iyi, benim fikrim bu yönde.

Sunucu sahibi için kötü oyuncu için iyi, benim fikrim bu yönde.
bence sunucu sahibi içinde kötü değil kısa sürede hızlıca gelişmek için güzel bir taktik olabilir oyuncular hızlı eğlenerek ödüller kazanabilir diğer sunucualrda belki makine sıkıntısıdır ama paketden pakete değişiyor 2 3 gb ram ile 30 kişi oynatabilirler bence minimum :D minigames paketleri o kadar eklenti taşımıyor

bence sunucu sahibi içinde kötü değil kısa sürede hızlıca gelişmek için güzel bir taktik olabilir oyuncular hızlı eğlenerek ödüller kazanabilir diğer sunucualrda belki makine sıkıntısıdır ama paketden pakete değişiyor 2 3 gb ram ile 30 kişi oynatabilirler bence minimum :D minigames paketleri o kadar eklenti taşımıyor
İşlemciyle alakalı ama 2-3 GB makine ile zor yine de

Bence Minigames oyun modları bazı açılardan gayet mantıklı. Şöyle düşünün, insanlar artık hızlı eğlenceye alıştı; TikTok, Reels, Shorts falan derken kimse uzun uzun oyuna adapte olmayı beklemiyor. Minigames ise direkt aksiyon sunuyor, oyuna girer girmez eğleniyorsun.

Ama diğer yandan, olay sadece eğlenmekle bitmiyor. Bazı oyuncular biraz daha uzun vadeli içerik arıyor, gelişmek istiyor, bir amaca yönelmek istiyor. Minigames’te bu tarz derinlik eksik kalınca, bir yerden sonra sıkabiliyor. O yüzden bazıları beğenmeyip çıkıyor, bazıları da bağımlı gibi oynuyor. Tam ortadan ikiye bölünmüş kitle gibi.

Şahsen ben kısa sürede eğlence sunmanın kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum, ama tek başına yeterli de değil. Oyuncuyu tutacak ekstra şeyler lazım bence; mesela bir rank sistemi, özel ödüller, istatistikler, belki de sezon mantığı. Böylece sadece “gir eğlen çık” değil, “gir ilerle, geliş, ödül kazan” gibi bir yapı da oluşmuş olur.

Kısacası Minigames tek başına güçlü ama sürdürülebilirlik için destekleyici sistemler şart. Herkesin beklentisi farklı, o yüzden biraz dengeli yürütmek gerekiyor bu işi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl