ihalitisbackk#7699
şuan 59 plugin var 4, 5 plugin daha eklerim diye düşünüyorum skript olarak 15 skript mevcut 2, 3 skript de ekleyebilirim belki sizce sunucu kaç oyuncu taşır ?Bence vds özelliklerin yeterli. Leak kullanma bir sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum. Sadece açılış süresi uzayabilir.
bwkcn
Benim sunucumda 89 plugin 20ye yakın skript var. 100-110 rahat götürür bence. Sunucu online ne durumda?şuan 59 plugin var 4, 5 plugin daha eklerim diye düşünüyorum skript olarak 15 skript mevcut 2, 3 skript de ekleyebilirim belki sizce sunucu kaç oyuncu taşır ?
ihalitisbackk#7699
Sunucum şuan yapım aşamasında. Lag olmasından şüphe ettiğim için bu konuyu açma gereği duydum.Benim sunucumda 89 plugin 20ye yakın skript var. 100-110 rahat götürür bence. Sunucu online ne durumda?
bwkcn
Hiç bir problem çıkmaz diye düşünüyorum. Skriptlerin içinde every 1 minutes: gibi değişkenler bulunuyor mu?Sunucum şuan yapım aşamasında. Lag olmasından şüphe ettiğim için bu konuyu açma gereği duydum.
ihalitisbackk#7699
15 skript içerisinden 1 adet bulunuyor dediğiniz kod az önce baktım.Hiç bir problem çıkmaz diye düşünüyorum. Skriptlerin içinde every 1 minutes: gibi değişkenler bulunuyor mu?
whiskeytr
Farklı bir fikirden değil yaptığının hatalı olduğunu ilettim sadece. Dostane bir tavsiye :)ben sadece görüşlerimi paylaştım. farklı bir fikrin varsa belirt ki konuya sonradan gelenler veya seneler sonra konuyu okuyup sunucusuna kaç gb ram vereceğini arayanlar için yardımcı bir içerik olsun
Teraaofficiql
Tavsiyen için çok teşekkürler ama demek istediğim, kullanıcılar ne kadar ram vermeli windows'a. Madem bizim yaptığımız yanlış, doğrusunu söyle ki biz de bilelim, ilerde bu konuyu okuyanlar da bilsinlerFarklı bir fikirden değil yaptığının hatalı olduğunu ilettim sadece. Dostane bir tavsiye :)
emre.#4570
Hiç bir sorun ile yaratmaz.nasıl yapabilirim yardımcı olur musunuz. dediğim gibi ufak tefek 4 5 satırlık skriptler ekledim sunucuyu yormaz ise hiç uğraşmayalım.
ihalitisbackk#7699
join kit kısmına oluşturduğum kitin adını mı yazacağım ? ayrıca başlangıç kit'i olacağı için delay süresini kaç yapmam gerekiyor kit'i tek seferlik vermesini istiyorum. ve sunucum bu haliyle kaç oyuncu taşır tahminen ?Hiç bir sorun ile yaratmaz.
Essentilas config kısmında join kit bölümü var sunucuya giren oyuncular otomatik kit vericektir. Config içinde join kitin nasıl ayarlanaçağı anlatılmış bulunmakta
emre.#4570
1. Soru cvp / Evet kitin adını yazıcaksın.join kit kısmına oluşturduğum kitin adını mı yazacağım ? ayrıca başlangıç kit'i olacağı için delay süresini kaç yapmam gerekiyor kit'i tek seferlik vermesini istiyorum. ve sunucum bu haliyle kaç oyuncu taşır tahminen ?

proomp
Çakma lobiye 512MB RAM ayırabilirsin. Sadece kayıt ve giriş işlemleri olduğu için fazla RAM ayırmana gerek yok.Sunucumdaki skript ve plugin sayısına göre değerlendirme yapabilir misiniz? Sunucumda 15 Skript ve 59 plugin var bu pluginlerin arasına 4 5 plugin daha ekleyeceğim sizce sayılar fazla mı? sunucuda lag problemi yaşar mıyım? paketimi nasıl optimize edebilirim? bu konularda beni aydınlatırsanız sevinirim. vds olarak ryzen 9 3900x ve 12gb ram kullanmaktayım çakma lobi ve bungee'ye 1gb ayırdım ayrıca işletim sistemine de 1'gb ayırdım survival'a 8 kalıyor.
Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!