Rehber Sunucu Tanıtım Konusu Hazırlama ve Reklamlar HK

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

OnlyDarkness

Retired Bartender
Emektar
MinePass
Elmaslar
210
Discord İzni
Minecraft
OnlyDarknesss

Discord:

OnlyDarknesss#0932

logo.webp

Sunucu Tanıtım Konusu Nasıl Olmalıdır? Nelere Dikkat Edilmelidir?

Son zamanlarda artan oyuncu sayısı ile Minecraft sunucuları, yurt dışında olduğu kadar Türkiye'de de büyük ilgi görmektedir. Açılan sunucular için oyunun içeriği (sunucunun türü, özellikleri, etkinlikleri vb.) kadar, sunucunun tanıtım konusu da büyük önem taşımaktadır. Bu sebeple, MC-TR yönetim ekibi olarak Minecraft sunucusu açmayı düşünen veya yakın zamanda sunucu açacak olan arkadaşlarımız için bir rehber hazırlamaya karar verdik.

Sunucu tanıtım konusu hazırlarken dikkat etmeniz gereken birkaç önemli madde bulunmaktadır. Bunlar:

1.) Kaliteli ve Çekici Görseller: Sunucunuzun logosu, oyun içi ekran görüntüleri veya konsept tasarımlar kullanabilirsiniz. Görsellerin çözünürlüğü yüksek ve net olmalıdır. Tanıtım konunuzu inceleyen insanları bu görsellerle etkilemeli ve sunucunuza girip incelemelerini/oynamalarını sağlamalısınız.
2.) Düzen ve Sunum: Tanıtım konunuzu belirli bir düzen içinde sunmalısınız. Konudaki görsellerin, tasarımların ve sunucu bilgilerinin belli bir akışla ilerlemesi, sunucu tanıtımınıza daha profesyonel bir görünüm kazandıracaktır.
3.) Özgünlük: Hem sunucu tanıtım tasarımının hem de sunucunuzun içeriğinin özgün olması gerekmektedir. Minecraft gibi geniş bir oyuncu kitlesine sahip bir oyun için çok fazla sunucu bulunmaktadır. Tasarımınız ve sunucu içeriğiniz diğer sunuculardan ne kadar detaylı ve farklı olursa, o kadar ilgi çekici hale gelecektir.
4.) Bilgi: Sunucu tanıtım konunuzda, oyunculara sunucunuz hakkında detaylı ve yanıltıcı olmayan bilgiler vermelisiniz. Oyuncuları sunucunuzda oynamaya ikna etmek kadar, onların sunucunuzda kalmasını sağlamak da önemlidir. Bu yüzden sunucunuz hakkında net bilgiler sağlamalısınız.
5.) Hareketli Görseller: Tanıtımınızda hareketli görseller kullanmak (sunucu içi harita veya sistemlerin görselleri) daha dikkat çekici bir görüntü sağlayacaktır. Aynı şekilde, sunucu tanıtımınız için bir tanıtım videosu hazırlamanız da bu çekiciliği artıracaktır.

Yukarıdaki beş madde, sunucu tanıtım konunuz için size ekstra fayda sağlayacaktır. Peki, sunucu tanıtımı sadece bunlarla mı sınırlıdır? Tabii ki hayır. Tanıtım konusunu hazırladıktan sonra dikkat etmeniz gereken iki önemli nokta daha vardır.

Bunlardan ilki ve en önemlisi, reklam vermektir. YouTube içerik üreticileriyle, Minecraft'ın veya diğer büyük oyuncu topluluklarıyla ve sosyal medya platformlarındaki topluluklarla reklam çalışmaları yapmak, sunucunuzdaki oyuncu kitlesini artıracaktır.

[!] MC-TR (Minecraft Türkiye) topluluğunda siz de reklam vermek isterseniz:

MC-TR Fiyatlandırma / Reklamlar Hakkında Detaylı Bilgi

İkinci olarak, sunucu içerisinde yapılan güncellemeleri düzenli olarak paylaşmaktır. Kendini sürekli geliştiren sunucular, doğal olarak oyuncuların ilgisini ve dikkatini daha fazla çeker. Topluluklarda, sunucu tanıtım konunuzda paylaşılan mesajlar konunuzu öne çıkarır ve oyuncuların ile topluluk üyelerinin dikkatini çeker.

MC-TR Reklamları Hakkında

Yan Blok(Sidebar) Alanı

Açıklama: Forumun sağ kısmında sizlerin banner veya resminin yayınlandığı alandır. Boyut: 350x350
Sidebar(sağ) en çok mesaj atanların üst tarafı
Fiyat: ₺5000/1 ay

Ön İzleme:
1741283749750.webp

Konu ve Mesaj İçi Reklam Alanı
Açıklama:
Forumda konuların mesaj üstünde banner veya resminiz gözükecektir. Boyut: 728x90
Fiyat: ₺3500/1 ay
Ön İzleme:
resim_2025-03-06_210506837.webp

Üst Banner Reklam Alanı
Açıklama: Kullanıcılar herhangi bir konuyu ilk kez tıkladıklarında reklamınız forumun en üstünde gözükecektir.
Fiyat: ₺4000/1 ay
Ön İzleme:
resim_2025-03-06_210951578.webp

Konu Sabiti
Açıklama: Bu reklam türü konularınızı normal konulardan ayırır, sabit konularda gösterir.
Fiyat: ₺750/1 ay
Ön İzleme:
1741284901623.webp

Reklam Ön Eki
Açıklama: Bu reklam türü konularınızın başına kırmızı bir renkle REKLAM ibaresi ekler.
Fiyat: ₺1000/1 ay
Ön İzleme:
1741285942889.webp

Forum Bildirimi
Açıklama: Bu reklam türü konularınızın forumda bildirim şeklinde gönderilmesini sağlar. 165 bin kayıtlı üyeye bildirim gönderir.
Fiyat: ₺1500/Tek seferlik
Ön İzleme:

resim_2025-03-06_214424628.webp

Örnek Konu Tasarımı
konutasarımı1.webp
konutasarımı2.webp
konutasarımı3.webp
konutasarımı4.webp

[!] Konu tasarımı ve bütün hakları Quezly takımına aittir.

MC-TR Yönetim Ekibi

Moderatör tarafından düzenlendi:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl