Çözüldü Sunucu sürümünü yükseltme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan EpikLava
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 2.837
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

EpikLava

Developer/oyna.epiklava.com
Elmaslar
416
1.12.2 den 1.13.2 güncellesem survival sunucusu ne gibi sorun yaşarım yardım edebilecek

Pluginler 1.12.2 destekliyorsa yarısı çalışmaz fakat tüm sürümleri destekliyorsa hiç bir problem yaşamazsınız.

Merhaba, sunucunuzun ana sürümü hangi sürüm ise o sürümün olduğu özellikleri destekler.

Harita konusunda ne olur

Harita konusunda ne olur
eski sürüme geçtiğinizde olmayan blokları olduğu için belki sıkıntı olabilir, ama yeni sürümlerde blok kaldırılmadıysa -ki öyle bir şey hiç görmedim ve 1.13.2de de kaldırılmadı sanırım- harita konusunda bildiğim kadarıyla sıkıntı olmaz

Son düzenleme:
Pluginler version sorunu yaratır .JAR dosyalarını güncelleyerek çözebilirsin ChunK hataları oluşabilir onunda Chunk Fix ile halledersin

Harita Konusunda 1.12.2 1.13.2 entity Hataları Oluşa bilir /warp orman v.b oyuncular kullanıcağı haritalarda

Bildiklerim Bukadar

1.12.2 den 1.13.2 güncellesem survival sunucusu ne gibi sorun yaşarım yardım edebilecek
Aslında Bir Yöntem Var Daha Önce Kullanmıştım Haritalar Sıkıntı Çıkarmaz 1.12.2 'Yle 1.13.2 'Deki Bloklar Aynı Değişmez
Pluginler İçin İse Çok Sağlıklı Değil Ama Şöyle Bir Yöntem Var Jar Dosyalarını Silip Klasörlerini Bırakıp 1.13.2 Veya 1.13x Versiyonlarını İndirmen İnşallah Yardımcı Olabilmişimdir :)

Sürüm yükseltme yaptığınız için çok yüksek ihtimalle mapinize hiç bir zarar gelmez. Tek yapmanız gereken eklentilerinizi güncellemek ve --forceUpgrade ile haritanızı yükseltmek. Tabii yine de tüm işlemlerden önce bir yedek almanızda fayda var.

1.12.2'den 1.13.2'ye geçiş (Paper)

Önce yedek alın, sonra Paper 1.13.2'nin son sürümünü indirip sizdeki sunucu JAR dosyası ile değiştirin, daha sonrasında başlatma kodunuzun sonuna --forceUpgrade ekleyin ve sunucunuzu açın, açıldıktan sonra stop ile kapatıp tekrar açın. Sunucuya girdiğinizde herhangi bir şey gitmediyse yükseltme problemsiz geçmiştir. Yükseltme sırasında bir kaç uyarı gelebilir bunlar bilinen yaygın uyarılar fakat hata gelir ise veya herhangi bir kayıp yaşarsanız yedeğe geri dönmeniz tavsiyem.

Paper 1.13.2:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl