Çözüldü Sunucu Stopsuz Kapandığında Bazı Pluginler Kaydolmuyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

CommieLand

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
9
Minecraft
Nierstein
Sunucuyu /stop ya da /reload çekmeden çarpı tuşundan kapattığımda ya da sunucu kendiliğinden kapandığı zaman bazı pluginler kaydetmiyor kendini. Aslında oyun geriye sarmıyor; envanterler vesaire duruyor ama örnek vermek gerekirse Citizens ile oluşturduğum NPC'ler kayboluyor; gibi gibi ufak tefek problemler yaşıyorum.
/stop ya da /reload komutları ile kapattığım zaman bir problem olmuyor, sıkıntı çıkartan pluginler kendini kaydediyor.

Dipnot: 1 hafta önce bu sorunu yaşamıyordum.

Yaptıklarım:
Spigot sürümünü kontrol ettim, Paperspigota geçmeyi denedim vesaire ama işe yaramadı.
Pluginlerde bir problem olduğunu sanmıyorum, örneğin 1 hafta önceki yedekten sorunsuz citizens pluginini alıyorum; sunucudaki tüm pluginleri çıkartıp sadece Citizens ile başlatıyorum. Hatta güncel versiyonu bile indirip deniyorum; ama yine de aynı sorun devam ediyor. Bilgisi olanlar yardım edebilirse çok sevinirim, ayrıca sunucumda ağırlamak da isterim

/stop çekmeden kapatma demeyin lütfen, ben zaten manuel kapatırken öyle yapıyorum. Ama dün olduğu gibi VDS'te bazı sıkıntılar çıktığı zaman oyun 1 gün geriye dahi sarabiliyor

Reload 5 10 Pluginli sv için ama sunucunda baya plugin varsa reload atma stop at

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim, bir şey öğrenmiş oldum. Fakat problem bu değil :D
Dostum çarpı tuşuna basıp kapattığım da bazı dosyalar yedeklenmiyor diyorsun.

Normaldir farkettiysen stop attığında 2-5 saniye(eklenti çokluğuna göre bekletir) bekliyorsun, bu yedek işlemi gibi bir şey veri kaybı yaşamak istemiyorsan her zaman stop komutunu kullan.

VDS sorunu dediğine cevabı olarak kullandığınız firmayı değiştirin veya DriveBackupV2 gibi eklentilerle yedek alın. Günlük haftalık yedek ayarları var.

Citizens eklentisi bazen gıcıklı yapabiliyor bu nedenle eklentiyi sunucuyu kapatmadan önce kayıt etmeniz gerekiyor.

Dostum çarpı tuşuna basıp kapattığım da bazı dosyalar yedeklenmiyor diyorsun.

Normaldir farkettiysen stop attığında 2-5 saniye(eklenti çokluğuna göre bekletir) bekliyorsun, bu yedek işlemi gibi bir şey veri kaybı yaşamak istemiyorsan her zaman stop komutunu kullan.

VDS sorunu dediğine cevabı olarak kullandığınız firmayı değiştirin veya DriveBackupV2 gibi eklentilerle yedek alın. Günlük haftalık yedek ayarları var.
Teşekkür ederim, evet emin olun bütün bunları ben de biliyorum. Fakat anlamadığım nokta 1 hafta önce bu sorunu yaşamıyorken bir anda yaşamaya başlamam. Sunucuda bir dosyayı fark etmeden değiştirmiş olabilir miyim, açıkçası bunu merak ediyorum.

Citizens eklentisi bazen gıcıklı yapabiliyor bu nedenle eklentiyi sunucuyu kapatmadan önce kayıt etmeniz gerekiyor.
Var olun evet fark ettim. Fakat birkaç plugin daha var bunu yapmaya başlayan. Citizensin gıcıklığı ile alakalı olduğunu düşünmüyorum, dediğim gibi stabil çalışıyordu. Anormal olan şuanki durumdan ziyade 1 hafta önceki durumdu muhtemelen, ama yine de sunucu sahibi olan arkadaşlara sorayım dedim. İlla ki yaşayan birileri olmuştur.

Teşekkür ederim, evet emin olun bütün bunları ben de biliyorum. Fakat anlamadığım nokta 1 hafta önce bu sorunu yaşamıyorken bir anda yaşamaya başlamam. Sunucuda bir dosyayı fark etmeden değiştirmiş olabilir miyim, açıkçası bunu merak ediyorum.

Var olun evet fark ettim. Fakat birkaç plugin daha var bunu yapmaya başlayan. Citizensin gıcıklığı ile alakalı olduğunu düşünmüyorum, dediğim gibi stabil çalışıyordu. Anormal olan şuanki durumdan ziyade 1 hafta önceki durumdu muhtemelen, ama yine de sunucu sahibi olan arkadaşlara sorayım dedim. İlla ki yaşayan birileri olmuştur.
Sunucu bir anda çöküyorsa ram, işlemci yetersiz kalıyor olabilir ama tam emin değilim. Dediğim gibi firma değişikliği yapabilirsiniz.
Dosya değiştirmiş olabilir misiniz bilmiyorum ama bundan kaynaklı olacağını sanmıyorum.

citizens ise manuel save alabilirsiniz /citizens save komudu ile.

sunucuyu çarpıya basarak kapatmaman gerektiğinden olabilir...

sunucuyu çarpıya basarak kapatmaman gerektiğinden olabilir...
Konuyu, sonra da cevapları okuduğuna emin misin sen?

Sunucu bir anda çöküyorsa ram, işlemci yetersiz kalıyor olabilir ama tam emin değilim. Dediğim gibi firma değişikliği yapabilirsiniz.
Dosya değiştirmiş olabilir misiniz bilmiyorum ama bundan kaynaklı olacağını sanmıyorum.

citizens ise manuel save alabilirsiniz /citizens save komudu ile.
Ramleri gözden geçirdim, anladığım kadarıyla yapacak başka bir şey yok. Geriye dönemiyorum çünkü problemler çıkıyor, böyle idare edeceğiz. Teşekkür ederim cevaplarınız için

Çarpı işaretinden kapatma o zaman. :d

her plugin aynı değildir, bir kısmı bilgileri anlık olarak kaydederken diğer kısmı bilgileri ramde tutar ve belli aralıklarla kaydeder. stop çekip tüm pluginlere elinizde ne varsa kaydedin demek yerine çarpıya basarsan tabi kaydetmez. konuyu ve mesajları okudum ama konu hakkındaki bilgisizliğinden dolayı açıklama gereğinde bulunmamıştım... sen çarpıdan kaydetmeye devam et : )

Son düzenleme:
Kapatmadan önce /save-all yaz ve /stop çek direkt çarpıdan kapatma reload 5-20 plugin arası atılır genellikle büyük sunucularda reload sıkıntı yaratabilir.

Bazıları 10/10 saçmalamış. Save all falan hiçbir alakası yok. World ve playerdata anlık olarak kaydedildiği için pek sorun çıkmaz.

Çarpı ile kapatabilirsin yanıt vermediği zaman kullanılan bir şey. İyi hoş da sorun şu, @sos1sk dediği gibi her eklenti aynı değil. Siz her plugini anlık olarak save atıyor diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Citizens bildiğim kadarıyla ya manuel savelemen lazım (/citizens save), ya da /stop ile eklentinin **kapanma fonksiyonu** ile kendi kendini savelemesini sağlıyorsun.

Bazı eklentiler cache kullanır, kapandığında kaydeder; bazıları ise anlık kaydeder. Ben eski eklentilerimi cache ile yaparken şimdi anlık kaydediyorum. Eklentiden eklentiye değişir. Bunu bilemezsin, yukarıdaki gibi test etmen lazım "ha citizens anlık kaydetmiyormuş" gibi.

Olası çözümün hepsini manuel kaydetmek/auto save özelliği varsa onu beklemek. Maalesef bundan başka yapabilecek bir şey yok.

Minik bir not: /reload komudu cache gibi özellikleri kullanan bazı eklentileri bozabilir. Her zaman bozmaz, ama bozulduğu zaman lütfen "Aa neden oldu?" demeyin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl