Paylaşım Sunucu Performansı İçin Tartışma: Paper mi, Purpur mu, Pufferfish mi? Hangisi, Neden?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Zyph0rr

Founder of RedTedNW
Elmaslar
282
Minecraft
Zyph0rr

Discord:

ZINKKK

Merhaba sunucu yöneticileri. Daha önce sadece Spigot mu? Bukkit mi? Diye bir konu açmıştım onu biraz genişletmek istedim.

Sunucu optimizasyonu hepimizin en büyük derdi.

Piyasada Paper, Sigot, Purpur, Pufferfish gibi birçok popüler sunucu yazılımı (fork) var. Siz hangisini tercih ediyorsunuz ve neden? Size verdiğim örneklerin dışındanda örnek vermeniz gelecek yöneticiler için bilgilendirici olur.

Sadece 'şu daha iyi' demek yerine, tecrübelerinize dayanarak; hangi yazılımın ne tür sunucularda (küçük, büyük, modlu vb.) daha iyi performans verdiğini, avantaj ve dezavantajlarını tartışalım.​

BoxPvP sunucu sahibi olarak PaperMC kullanıyorum ama daha optimizeleri ve daha iyi forklananları vardır tabii ki ama ben halen Paper kullanıyorum açıkçası bu konuya çok da kafa yormadım :D

benim bildigim kadarıyla:

aralarinda basit ve cok ozelligi olmayan
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
, minimal setuplar icin ideal olan bu fikrimce.
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
da bir ton ek özelliği var, optimizasyonu degil de özellikleri ön planda. En agresif optimizasyonu da
yapıyo, mob ai'larını ve spawn mekanizmasını multithreading ile yapıyor. Bi de sunucu yazilimlarinin arasinda performans acısından en iyi olan ve multithreadingi harbiden iyi kullanan iki yazilim var, birisi paper'ın
projesi birisi de
.

Folia zaten paper'ın oldugu icin spigot ekosistemi üzerinde gitmeye calısıyolar, buna ragmen cogu plugin calısmıyor (çok köklü olmadıkları surece).
Minestom neredeyse kimsenin kullanmayacagı kadar kompleks ve ekosistemi dar - çünkü spigot alternatifi. Bu hic bir spigot plugininin minestomda calısmayacagını gösteriyo (bastan yapılmadıgı surece) Yani bütün sunucunun HER BİR pluginini kendin yazmayacaksan ve sırf bunun icin minestomun gelistirici API'ını ögrenmiceksen minestom kullanmanın mantıgı yok. Zaten base minestom o kadar minimalist ki sadece flat bi dünya var - kendi dunya olusturucusu bile yok. Ama dogal olarak korkunc seviyelerde hızlı. Minestom hk. bu bilgilerim kisitli olan 2 saatlik denememden falan geçiyo o yuzden dogru olmayan bisey söylediysem affedin.

Basit bir survival sunucusu falan icin bence kullanmaya en deger olan Pufferfish, çok buyuk bi ekibin varsa ve ciddi bi sunucun varsa folia.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl