Çözüldü Sunucu optimizasyon problemi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

portakalnetwork

Fırında Isıttığım İlk Taş
Elmaslar
19
Merhaba, canavar limitini vesaire %70 civarı kıstım chunk seviyesi 6 chunkta ancak hala bir şeyler lag yapıyor sunucu 7 kişiyken spark profilerde bir şey göremedim 1 fiziksel 6 sanal çekirdeğimiz var.

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Durduk yere mspt ping her şey fırlıyor ram 10 gb ları aşıyor. Otomatik mob temizleyicimiz vesaire de çalışıyor yapay zekaları kapalı mobların.
1764359253904.webp

Merhaba, canavar limitini vesaire %70 civarı kıstım chunk seviyesi 6 chunkta ancak hala bir şeyler lag yapıyor sunucu 7 kişiyken spark profilerde bir şey göremedim 1 fiziksel 6 sanal çekirdeğimiz var.

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Durduk yere mspt ping her şey fırlıyor ram 10 gb ları aşıyor. Otomatik mob temizleyicimiz vesaire de çalışıyor yapay zekaları kapalı mobların.
Ekli dosyayı görüntüle 275750
şey denermisin bir klasör daha aç yana oraya eklentilerin .jaralarının hepsini at sonra 5 er 5er normal swe ekleyerek sunucuyu aç lag yapan eklentiyi bu şekidle bulabilirsin.

şey denermisin bir klasör daha aç yana oraya eklentilerin .jaralarının hepsini at sonra 5 er 5er normal swe ekleyerek sunucuyu aç lag yapan eklentiyi bu şekidle bulabilirsin.
Sparkta gözükürdü diye düşünüyorum plugin etki etseydi.
Bu yöntem pek uygulanabilir değil aktif oyuncuların hepsi sürekli restarta dayanmaz.

Sparkta gözükürdü diye düşünüyorum plugin etki etseydi.
Bu yöntem pek uygulanabilir değil aktif oyuncuların hepsi sürekli restarta dayanmaz.
en kolay bu şekilde sorunu bulabilirsin bende skyblock sunucumda yaşamıştım 1 plugin yapıyor bunları istediğin kadar chunk kıs mob doğumunu azalt düzelmez

Ekli dosyayı görüntüle 275750
İşe yarayabilir aktif olarak kullanıyorum.

Merhaba, çok söylenecek şey var aslında ama ben gözüme çarpanları söyleyeyim:

* İlk olarak en kısa sürede Linux'a geçin.
* Sunucuyu açmadan önce chunkları önceden yüklediniz mi?
eklentisi aracılığıyla yapılır genelde.
* Başlat kodunuz çok kötü durumda
sitesinden bir script oluşturun.
* Üstte de link atılmış ama
sitede yer alan ayarları tam uygulamaya çalışın, eksikleriniz var.
* Vulcan silip sadece GrimAC kullanabilirsiniz.
* Citizens yerine FancyNpcs kullanabilirsiniz.
* LagFixer kaldırın bir yararı yok. Çöplerin silinmesi için Paper'ın alt-item-despawn-rate özelliğini kullanın.
* Multiverse-core sürümünüzü v4'e düşürün. v5'de yaptığınız spawn-limits ayarlarını yok sayar. (Sanırım v5 sürümünde bu özelliği devre dışı bırakma ayarı da var ama ismini hatırlamıyorum.)
* Oyuncuların lobide veya proxy'de giriş yapmasını sağlayın. Oyun sunucusunda hesaplarına giriş yaptırmayın.
* WorldBorder eklentisine neden ihtiyacınız var? Zaten Minecraft'ın kendisinde var o özellik
* portakalhub isimli eklentinin amacı nedir, çok önemli bir şey değilse kaldırın.

* Ekstralar:
* Sunucu yazılımınızı Leaf ile değiştirebilirsiniz. Bazı işlemleri asenkron yaparak yükü hafifletir. İlgili sayfa

* Leaf önerimi dikkate aldığınız durumda düz Java yerine GraalVM 25 kurabilirsiniz.
* Eğer Leaf forkunu kullanıp GraalVM kuracaksanız meowice flag'larını da araştırın.

Çok kısa süreli bir spark raporu atmışsınız, minimum 30dk - 1 saat civarında bir rapor daha gönderirseniz daha iyi olur.

Merhaba, çok söylenecek şey var aslında ama ben gözüme çarpanları söyleyeyim:

* İlk olarak en kısa sürede Linux'a geçin.
* Sunucuyu açmadan önce chunkları önceden yüklediniz mi?
eklentisi aracılığıyla yapılır genelde.
* Başlat kodunuz çok kötü durumda
sitesinden bir script oluşturun.
* Üstte de link atılmış ama
sitede yer alan ayarları tam uygulamaya çalışın, eksikleriniz var.
* Vulcan silip sadece GrimAC kullanabilirsiniz.
* Citizens yerine FancyNpcs kullanabilirsiniz.
* LagFixer kaldırın bir yararı yok. Çöplerin silinmesi için Paper'ın alt-item-despawn-rate özelliğini kullanın.
* Multiverse-core sürümünüzü v4'e düşürün. v5'de yaptığınız spawn-limits ayarlarını yok sayar. (Sanırım v5 sürümünde bu özelliği devre dışı bırakma ayarı da var ama ismini hatırlamıyorum.)
* Oyuncuların lobide veya proxy'de giriş yapmasını sağlayın. Oyun sunucusunda hesaplarına giriş yaptırmayın.
* WorldBorder eklentisine neden ihtiyacınız var? Zaten Minecraft'ın kendisinde var o özellik
* portakalhub isimli eklentinin amacı nedir, çok önemli bir şey değilse kaldırın.

* Ekstralar:
* Sunucu yazılımınızı Leaf ile değiştirebilirsiniz. Bazı işlemleri asenkron yaparak yükü hafifletir. İlgili sayfa

* Leaf önerimi dikkate aldığınız durumda düz Java yerine GraalVM 25 kurabilirsiniz.
* Eğer Leaf forkunu kullanıp GraalVM kuracaksanız meowice flag'larını da araştırın.

Çok kısa süreli bir spark raporu atmışsınız, minimum 30dk - 1 saat civarında bir rapor daha gönderirseniz daha iyi olur.
İşe yarayabilir aktif olarak kullanıyorum.

Teşekkür ederim şimdilik çözüldü olarak işaretliyorum hepsini denemem uzun sürecek. Leaf denediğimde 1.21.8 sürümünde daha çıkmadığı için 30. dakikada sunucuyu çökertti o sebeple geri purpura döndüm. Kısa bir süre sonra sunucuyu daha iyi bir makineye taşıyaccağım ve bu dediklerinizi yapacağım çok teşekkür ederim tekrardan.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl