Çözüldü SUNUCU KURULUMU HAKKINDA YARDIM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan xdoki123
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 576
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Web sitesini Zonely üzerinden 1 yıllığına ücretsiz olarak kurabilirsin. Ücretli olarak ise Leaderos kullanabilirsin. Ödeme sistemini web siten üzerinden halledebilirsin. Etkili reklam için iyi bir sunucuya, iyi bir konu tasarımına vs. ihtiyacın var. Geri kalanı ise normal, herkes gibi reklam vermek. Konu ve tanıtım tasarımlarını yapan ilgili ekipler forumda rahatlıkla bulunabiliyor. Bunun için WellSetups’u öneririm. Oyuncu çekebilmek için iyi bir sunucu, sistem ve reklam ile başarabilirsin. Başarılar dilerim.
Merhaba abi sana bir konuda soru sorcaktımda ben minecraft sunucumu nerden açmalıyım Server nerden kurmalıyım box pvp olcak 200 300 kullanıcı kaldıracak yardım edersen sevinirim

Merhaba abi sana bir konuda soru sorcaktımda ben minecraft sunucumu nerden açmalıyım Server nerden kurmalıyım box pvp olcak 200 300 kullanıcı kaldıracak yardım edersen sevinirim
vds alman lazım bu konuda gayet bilinen firmalar var hocam

Box pvp ile ilgili pek bir fikrim yok açıkcası ama sunucunu keyubu, rabisu, batihost gibi sunucular üzerinden kurabilirsin. Kalan web sitesi vs. daha önceki mesajlarımda mevcut zaten.

• Merhaba, hoş geldin

Sorduğun konular aslında bir sunucunun en önemli parçaları, kısaca özet geçeyim:

• Web Sitesi & Mağaza Sistemi:
      • En yaygın kullanılan sistem Tebex (Buycraft). Ücretsiz planı mevcut, kolayca ödeme yöntemlerini entegre edebiliyorsun.
      • Kendi siteni açmak istersen WordPress + Minecraft mağaza eklentileri kullanılabilir ama teknik bilgi gerekebilir.
    • Ödeme Sistemleri:
      • Türkiye’de genellikle Shopier, İyzico veya PayTR gibi altyapılar tercih ediliyor.
      • Global için PayPal/Stripe uygun ama Türkiye’de PayPal kapalı olduğu için en kolayı Shopier + Tebex kullanmak.
    • Forumlarda Reklam & Tanıtım:
      • En çok kullanılan Türk forumları: MC-TR
      • Tanıtım konunu düzenli güncellemek ve görsellerle desteklemek (banner, logo, kısa tanıtım videosu) çok işe yarıyor.
    • Tasarım & Tanıtım:
      • Basit ama dikkat çekici bir banner şart. Konu içi başlıkları ikonlarla ayırmak göze hoş geliyor.
      • Oyuncuların ilgisini çekecek özellik listesi maddeler halinde olmalı.
    • Oyuncu Çekme Stratejileri:
      • Discord topluluğu kurup etkinlikler yapmak (çekiliş, yarışma vs.).
      • İlk günlerde arkadaş çevrenden destek alarak başlangıç kitlesi oluşturmak.
      • Sunucunu özgün kılacak en az 1–2 sistem mutlaka bulundur.
      • Reklam için YouTube & Twitch küçük kanallarla iletişime geçebilirsin, başlangıç için oldukça etkili oluyor.

• Yeni başlayacaksan önce küçük ölçekli açmanı, sistemi oturttuktan sonra büyütmeni tavsiye ederim.

Merhaba,

Minecraft sunucusu kurmayı planlıyorum ancak bu sistemin nasıl işlediğiyle ilgili bazı konularda bilgiye ihtiyacım var. Özellikle;

• Web sitesi kurulumu,
  • Ödeme sistemlerinin entegrasyonu (örneğin mağaza sistemi),
  • Forumlarda nasıl etkili reklam yapılacağı,
  • Konu ve tanıtım tasarımları,
  • Oyuncu çekme stratejileri gibi alanlarda tecrübeli kişilerin yardımını rica ediyorum.

Yakın zamanda sunucu sahibi olmuş ya da hâlihazırda aktif bir sunucuyu yöneten birisi varsa, onlara aklıma takılan bazı soruları sormak istiyorum. Yardımcı olabilecek biri varsa çok memnun olurum.(foruma ilk defa konu açtığım için yanlışlık olabilir)
Web sitesi olarak Crafter.net.tr öneririm. Yenilikçi bir web hizmeti sağlar. (Shopier,PayTR,İyzico,Paypal,Stripe,Xsolla desteği mevcut.)
Forumlarda reklam yapmaktansa sosyal medyada yapmanı öneririm.
Magnesify,TBStudio,MineFlox vs. üzerinden kolaylıkla yaptırabilirsin.
VDS önerim Nodesty olur. Sağladığı internet değerleri çok çok iyi.
Tiktok'ta videolarına 50-60TL yatırararak tanıtım yaptırabilirsin.

İyi Geceler Dilerim!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl