Çözüldü Sunucu Kapanıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fyLax_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 854
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

fyLax_

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
1
Minecraft
fyLax_

Discord:

fyLax_

Selam arkadaşlar! Biz agalarla takılmak için küçük bir sunucu aldık ama hepimiz aynı vakitte online olamadığımız zamanlar oluyor ve ben cmd'yi kapttığımda sunucuda kapanıyor. Putty ile de aynısı oluyor. Acaba sürekli açık kalmasını nasıl yapacağım. Başka bir formda hocam sonuna bunu ekle "&" dene dedi o zamanda ilerledi durdu.

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
ile sürekli aktif tutabilirsin

attığın hata logu sunucunun zaten açık olduğunu ve 2. defa açmaya çalıştığını işaret ediyor sunucun linuxsa htop komutu ile çalışan java servislerini kapat windows ise görev yöneticisinden kapatabilirsin yapamazsan direkt sunucuyu restartla

problem devam ederse world klasöründen session.lock'u sil.

Son düzenleme:
Hocam ben cmd'yi kapattığımda tüm işlemler iptal oluyor dedim siz sanırım yanlış anladınız. Screen komudunu nereye ekleyeceğim bir de "java -Xmx1024M -Xms1024M -jar minecraft_server.1.16.5.jar nogui screen" bu şekilde mi olacak?

Hocam ben cmd'yi kapattığımda tüm işlemler iptal oluyor dedim siz sanırım yanlış anladınız. Screen komudunu nereye ekleyeceğim bir de "java -Xmx1024M -Xms1024M -jar minecraft_server.1.16.5.jar nogui screen" bu şekilde mi olacak?
işletim sisteminiz nedir? putty dediğiniz için linux varsaydım

ubuntu 16.04 hocam.

Kod:
apt-get install screen
yazarak screen'i kur

Sürekli açık kalacak bir ekran oluşturmak için
Kod:
screen -S oturumismi
(survival felan yaz farketmez)
sonra sunucunu başlat. puttyi kapatsan dahi o ekran sen komut ile kill çekene kadar, sunucu yeniden başlatılana kadar açık kalır.

sunucuyu başlattıktan sonra konsolu kapatmadan ana ekrana dönmek için ,
CTRL + A + D kombinasyonunu kullan

açtığın screen'e
Kod:
screen -r oturumismi
yazarak istediğin vakit girebilirsin

açık screenleri
Kod:
screen -ls
ile görüntüleyebilirsin,

anlamadığın nokta olursa sor karmaşık gelebilir ilk başlarda

o attığın logdaki problemin çözümünü de yukarıda açıkladım

Hocam çok sağolun hemen deneyip haber vercem

Hocam hala PutTy'yi kapayınca sunucu kapanıyor. Acaba TeamViewer ile yapma imkanınız var mı? :D

Hocam oldu sonunda yapabildim sağolun :D. Çok teşekkürlerrrr!!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl