Çözüldü Sunucu Hakkında yardım.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan omkero
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 87
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

omkero

Birisi mi Spawnlandı?
Elmaslar
1
Minecraft
MrOmerCat1243

Discord:

omedad

Evet arkadaşlar, sizlere bir şey sormak istiyorum.

Ben hobi amaçlı CraftRise, SonOyuncu gibi bir şey yapıyordum. Onlar kadar gelişik olmayacak zaten, sadece mantığını falan anlayıp arkadaşlarımla eğlenecektim.

Ben ilk önce client kodladım MavenMCP üzerinde. Böyle ana menü, title falan gibi çok güzel minik tasarımlar yaptım ve CraftRise gibi olması için client-side birkaç item ekledim. Sonra BungeeCord ile bir sunucu açtım test için.

Sunucu Spigot base halinde creative tabda eklediğim itemlar gözüküyordu. Muhtemelen envantere alınca kaybolur diye düşündüm ama envantere alınca kaybolmadı ve envanterimde durdu. İlk başta oldu sandım ama sunucu itemi tanımadığı için hiçbir event sayılmıyor, yere atınca kayboluyor falan.

Ben bunu client-side yaptım da sunucuya eklememde yardım ederseniz sevinirim :)

Hem Client tarafında hem de Spigot (Server) tarafında özel paketleri dinleyen bir sistem kurmalısın. PluginMessageListener kullanarak client ve server arasında gizli bir kanal üzerinden haberleşme sağlayabilirsin.
  • Custom Item NBT: Yeni bir item türü yaratmak yerine, mevcut bir item'ı (örneğin bir kılıç) kullanıp ona özel bir NBT Tag (örneğin IsCustomItem: 1) ekleyebilirsin.
    Eventleri Yönetme: Sunucu tarafındaki plugin, oyuncu bir item'ı yere attığında veya sağ tıkladığında NBT verisini kontrol eder. Eğer senin özel tag'ine sahipse, yapmak istediğin işlemi (hasar verme, efekt vb.) burada kodlarsın. iksir vesaire olursa

Evet arkadaşlar, sizlere bir şey sormak istiyorum.

Ben hobi amaçlı CraftRise, SonOyuncu gibi bir şey yapıyordum. Onlar kadar gelişik olmayacak zaten, sadece mantığını falan anlayıp arkadaşlarımla eğlenecektim.

Ben ilk önce client kodladım MavenMCP üzerinde. Böyle ana menü, title falan gibi çok güzel minik tasarımlar yaptım ve CraftRise gibi olması için client-side birkaç item ekledim. Sonra BungeeCord ile bir sunucu açtım test için.

Sunucu Spigot base halinde creative tabda eklediğim itemlar gözüküyordu. Muhtemelen envantere alınca kaybolur diye düşündüm ama envantere alınca kaybolmadı ve envanterimde durdu. İlk başta oldu sandım ama sunucu itemi tanımadığı için hiçbir event sayılmıyor, yere atınca kayboluyor falan.

Ben bunu client-side yaptım da sunucuya eklememde yardım ederseniz sevinirim :)
Özel item olarak değilde itemsadder oraxen kullandığı mevcut itemin texture değiştirerek yeni bir item belirleyebilirsin bunlar son derece karışık işlemler hazır pluginler kullanmanı öneririm

Düzeltme client-side yerini server-side diye okudum oruç kafası

xtaf dostumun dediği gibi yapabilirsin sorun çıkarsa yardım edebiliriz

Saolun denicem en kısa zamanda
ItemsAdder gibi pluginlerim var
satın almıştım ama ben 1.8.9 kullandığım için
oyle CustomModelData gibi özellikler yok diye biliyorum
o yüzden sormuştum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl