Sunucu Geliştirme Önerileri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan projects
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 519

projects

Nerelerdesin Be Zümrüt?
Sunucu Sahibi
Elmaslar
365
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık yarım senedir minecraft sunucusu işiyle 11 kişilik bir ekiple uğraşıyoruz. Bu oyunda, Türkiye bayrağını taşıyan güzel bir sunucuyu geleceğe taşımak için size ihtiyacımız var.

Hepinizin aklında "örnek bir sunucu modeli" vardır. Bu modeli rahat bir şekilde yorumlarda belirtmenizi istiyorum.

İstediğim modeller:
  • Sizce bir Hayatta Kalma sunucusunda neler olmalı, Vanilla oyun ne tür şekilde değiştirilirse hayatta kalma modu daha kalıcı olur?
  • Sizce bir Skyblock sunucusunda neler olmalı, moda olan OpSkyblock türü ve tekrardan biraz biraz yükselen Emek Skyblock türü arasında ne tür bir denge sağlanmalı? İnsanların Skyblock'ta sıkılmaması için o kişiye bir sunucu neler verebilmeli?
  • Bir sunucunun stratejisi ne olmalı, daha çok oyuncuya dokunabilmek için neler yapmalı?
Bu başlık altında beş dakika, on dakika gibi bir süresini ayırıp aklındaki düşüncelerini benimle paylaşan her arkadaşıma şimdiden teşekkür ederim.

daha çok oyuncuya dokunabilmek için neler yapmalı? sunucunun sosyal medya sayfaları olmalı bir youtuber olmalı ki zamanında sunucumdan görmüştüm youtubdaki videolardan baya kişi gelmişti

Bir hayatta kalma sunucusunda "kaybetme" riskini arttıracak etkenler olmalıdır. Sunucuda her yoldan gelişim mümkün olmalı fakat her yoldan da oyuncunun (emeklerini) kaybetmesi gerekmektedir. Bu kayıp oyuncunun direkt yoldan eşyalarının silinmesi gibi olamaz. Kendisi bir hata yapmalı ve kaybetmeli, orada nasıl davranılacağını öğrenene kadar orada kaybedecek. Örnek verecek olursak bir hayatta kalma sunucusunda adı üstünde hayatta kalınması gerekir, değil mi huh? Bu yüzden oyundaki saldırgan yaratıklar çok yetersiz bu konuda. Sunucuda başlangıç seviyesinden profesyonellik seviyesine karşılık, değişken güçteki yaratıklar bulunmalı, tıpkı boss gibi. Ayrıca sade bir hayatta kalma sunucusu artık oyun piyasasında oyuncuları sıkan bir gerçek. Kesinlikle fantastik bir sunucu olmalı, mistik güçlerin ve teknolojinin çeşitli efektlerle ek olarak oyunculara sunulması gerekmektedir.

Skyblock gerçekçi bir sunucu değildir, havada uçan adalar ve adada gelişerek sunucuda zirveye ulaşmak bunun en sade örneğidir. Şahsen ben direkt bir örnek vermek istiyorum. Bir komut yazarak adayı geliştiriyor, satın alınan yetkilerle takım sayısı, ada genişliği ve saire gibi özellikler artıyor. Bunu sadece bir menüden yapmak Skyblock'un değerli ada fikrini bozuyor. Yani uçan adalar... Bu da aynı şekilde öyle güzel bir düş ürünü ki ben olsam bunu sunucuda hikayeye döker ve ada özelliklerini geliştirmeyi bir NPC yoluyla yaptırırdım. NPC kendi çıkarları için çeşitli görevler verir ve sonucunda gelişmeye hak kazanırdınız. Gelelim "Emek" ve "OP" kavramlarına... Benim için böyle kavramlar yok, sonuna kadar saçma buluyorum. OP sunucuda bu sistem olur emek sunucuda bu sistem olur akımı bana gülünç geliyor. OP sunucu demek oyuncuların sunucu içerisinde normalin dışında bir güçlülükte rekabet görmeleridir bana kalırsa. Örnek verecek olursak zırhların büyü ölçeği daha fazladır, koruma 20-30 gibi.

Bir sunucu oyuncuların fikirlerini önemsemelidir, oyuncularla yakın temasta laubali olmayan bir şekilde bulunmalıdır. Özellikle sunucu sahibi yetkililerini çok iyi seçmelidir. Oyundaki moderatörler ahlakı, adaleti ve düzeni sağlamalıdır. Rehberler oyunculara sunucuyu en iyi şekilde tanıtmalıdır. Birçok kişi moderatörü rehberden üstün sanıyor. Rehber oyunu oyunculara daha iyi şekilde tanıtabilmek için aynı zamanda oynar bir moderatör sunucunun oynayışının nasıl olduğunu bilmez.

Daha diyebileceğim çok şey var fakat aklımdaki düşüncelerin küçük bir kısmından bile bunu çıkarmışım. Bu kadar yeterli şimdilik :D

Emek skyblockun tutması içün kazarkan falan itemler düşmeli kırıktaş makinesi kömür falan çıkarmamalı o kırıktaşlar baya emek verilip satılıp çiftlik falan kurulmalı maden falan almalı hem vip satın alanlar 2 defa düşünmez :D Emeklemi kasam parayla mı kasam die fly ı da kapat ayrıca viplere ver

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl