Zyph0rr
Founder of RedTedNW
- Elmaslar
- 282
- Minecraft
- Zyph0rr
Discord:
ZINKKK
Merhaba MC-TR topluluğu,
Bugün biraz hassas ama her sunucunun kaderini etkileyen bir konuyu konuşmak istiyorum: Yetkili kayırmacılığı.
Eminim birçoğumuz şahit olmuştur: Sunucu kurucusunun veya adminin yakın arkadaşı olan bir oyuncu, kuralları biraz esnetir, belki ceza almaz. Veya bir yetkili, kendi klanından birine gizlice item vererek veya rakip klanın yerini söyleyerek oyunun dengesini bozar.
Bu durum, bir sunucunun topluluğunu içten içe kemiren, oyuncuların adalete olan inancını yok eden en büyük sorunlardan biri.
Şimdi size soruyorum:
Bugün biraz hassas ama her sunucunun kaderini etkileyen bir konuyu konuşmak istiyorum: Yetkili kayırmacılığı.
Eminim birçoğumuz şahit olmuştur: Sunucu kurucusunun veya adminin yakın arkadaşı olan bir oyuncu, kuralları biraz esnetir, belki ceza almaz. Veya bir yetkili, kendi klanından birine gizlice item vererek veya rakip klanın yerini söyleyerek oyunun dengesini bozar.
Bu durum, bir sunucunun topluluğunu içten içe kemiren, oyuncuların adalete olan inancını yok eden en büyük sorunlardan biri.
Şimdi size soruyorum:
- Siz hiç böyle bir olaya şahit oldunuz mu? Sizi oyundan soğutan, yeter artık dedirten bir kayırmacılık anınız var mı? (Sunucu ismi vermeden anlatabilirsiniz.)
- Sunucu sahiplerine sorum: Bu tür olayların yaşanmaması için ne gibi önlemler alıyorsunuz? Yetkili ekibinizi nasıl denetliyorsunuz? Arkadaşlarınız sunucunuzda oynuyorsa onlara karşı nasıl bir tutum sergiliyorsunuz?
- Sizce bir yetkilinin, normal bir oyuncu gibi sunucuda oynaması, klan kurması, ticaret yapması ne kadar doğru? Bu durum çıkar çatışması yaratır mı?
Gelin bu önemli konuyu tüm yönleriyle, hem oyuncu hem de yönetici gözüyle medenice tartışalım. Belki de bu konu, birçok sunucunun daha adil bir yer olmasına yardımcı olur.