Çözüldü Sunucu açmak için kaç gb yeterlidir ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tuuta

Birisi mi Spawnlandı?
Elmaslar
0
Minecraft
Tuuta

Discord:

TURÁN#0009

Herkeze öncelikle merhaba. Ben bir Minecraft suncusu açmak istiyorum ama PvP üzerine. Sunucuda bu oyunlar olacak;

- Skywars
- ArenaPvP
- 1 çakma lobi, 2 oyun lobisi ve haritalar.

Bunlar için minimum kaç gb ram yeterlidir ? İlk açtığımız günden 100+ kişiyi göreceğimize inanıyoruz.

İşlemciye önem vermenizi öneriyorum. Ryzen şu anda piyasada meşhur. Ryzen 10 gb işinizi görebilir.

Herkeze öncelikle merhaba. Ben bir Minecraft suncusu açmak istiyorum ama PvP üzerine. Sunucuda bu oyunlar olacak;

- Skywars
- ArenaPvP
- 1 çakma lobi, 2 oyun lobisi ve haritalar.

Bunlar için minimum kaç gb ram yeterlidir ? İlk açtığımız günden 100+ kişiyi göreceğimize inanıyoruz.

Ram önemli sunucuya ram veriyorsun sonuçta fakat işlemci kat kat daha önemli. Serverine eğer daha fazla oyun ekleyeceksen deditaced makine almanı öneririm.

Bu kadar oyun türü için 10-12 GB yeterli olacaktır. Ha bütçem yok diyorsan da en kötü 8 GB açmanı öneririm ama oyuncu sayısı da önemlidir ;)

Minimum 8Gb yeterli olcaktır. ama eğer 100kişi olursa en az 16gb

Batihost kullanıyorum i9 9900kf makinam var.
1.15.2 tabanlı bir survival sunucuda bugün 75 kişide %20 cpu ve 4gb ram kullanıyordu sunucum.
Sunucunun ne kadar ram yediği sen ile alakalı pluginlerinin optimize olması çok önemli.

8 gb ram yeterli olucaktır.

Sadece ram değil, paketlerin optimizasyonu ve işlemci asıl rolü üstleniyor. i7, i9 ve Ryzen popüler işlemci olarak ama sanırım pahalı olduklarını tahmin edersin. Ram konusuna gelirsek sadece oyunları değil, lobileri ve bungecoordu da besleyeceksin. İşletim sistemi olarak Windows tercih ediyorsan eğer +1GB almaya özen göster, arka planda sistem yaklaşık o kadarını yiyor. Linux tercih edersen bu 100-200MB.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl