Sunucu açmak için ideal ram sayısı.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Crewdex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 1.121
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Crewdex

Clique | 2022
Elmaslar
564
Minecraft
Crewdex

Discord:

Crewdex#1868

mctr.png

Selamlar, sizce sunucu açmak için minimum kaç GB Ram gerekli?
Yeni sunucu açıcak kişilerde bu konuyu görüp belki doğru kararı verirler.

Bence 8, başlangıç için 8 ideal ilerleyen zamanlarda oyuncu artışına göre ram arttırılabilir.​

1.16 versiyonları için 8 GB (7 GB'ı sunucuya verilecek ve 1 GB'ı makineye bırakılacak şekilde) versiyon düştükçe bu miktar düşebilir. Tabi bu öneri Linux işletim sistemleri için.

abi ben hep 1 cugululi sörvır alıyorum bana yetiyor ama 2 çikolata olursa daha iyi olur tabi

1.400 MB Aternos :mis:

Moderatör tarafından düzenlendi:
Moderatör tarafından düzenlendi:
Başlangıç için 6 GB önerimdir ve Linux kullanılması RAMin büyük kısmını sunucuya vermenizi sağlar yani kısaca oyuncu sayınıza göre her 20 kişide 1 GB arttırmanız hem bütçenizi yormaz hemde boş yere yüksek ramli bir sunucuya başlamamış olursunuz (şahsi fikrim)

4GB veya 6GB başlamak için ideal denebilir. Sanal ram'in yardımı ile bu miktarlar yeterli olacaktır ama tabii ki ileride yukarıda da denildiği gibi 8, 16 yükseltmeleri düşünebilirsiniz. İşletim sistemine ram bırakmak (OOM Killer), başlatma kodlarınızı doğru ayarlamak (Memory Leak/Native Leak) ve ram değiştirmeden önce şuanki normal ve sanal ram kullanımını göz önünde bulundurmakta da fayda var. Linux'da bunun için en yardımcı araçlar htop, top, swapon, swapoff, df, dh.

Arkadaşlar benim fikrim Windows 1GB yiyeceğinden 8GB Xeon/R9.

En az 4gb ram ama 8 ideal sayı :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl